Ντίνα Σαμαρά: «Πρέπει οι τοπικές κοινότητες να αναπνεύσουν διαμέσου των προέδρων» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Οκτωβρίου 2015

Ντίνα Σαμαρά: «Πρέπει οι τοπικές κοινότητες να αναπνεύσουν διαμέσου των προέδρων»

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Καλλικράτη και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, κάθε πρόεδρος τοπικής κοινότητας δικαιούται 1000 ευρώ και κάθε πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας 2000 ευρώ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του δημότη .

Όταν το ποσό αυτό δαπανάται αντικαθίσταται από άλλο.

Δυστυχώς όμως εδώ και ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε καμία από τις 18 Τοπικές Κοινότητες και τη μια Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας.

Στα λόγια, η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται μεγαλόψυχη αλλά στις πράξεις πολύ μικρή των προσδοκιών των δημοτών μας.

Προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά σύμφωνα με το πρόγραμμα της διατυμπάνιζε ότι «θα αναβαθμίσει τα τοπικά συμβούλια και θα τους μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως την ύδρευση (αντλιοστάσια, εσωτερικά, εξωτερικά δίκτυα κλπ), την αποχέτευση, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα νεκροταφεία, την αγροτική και εσωτερική οδοποιία με ταυτόχρονη εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων.

Διανύουμε το μήνα Οκτώβριο και δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους προέδρους αλλά τα ποσά αυτά με αναμορφώσεις προϋπολογισμού έχουν απορροφηθεί σε «εργασίες» πιο σημαντικές από την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων όπως είναι η προμήθεια υλικών για ανάγκες τελέσεως εθνικών εορτών και εκδηλώσεων ή εργασίες που ούτως η άλλως έπρεπε να επιτελούν οι πρόεδροι όπως η αποκατάσταση ζημιών δικτύων ύδρευσης .

Μέσα σε ένα χρόνο η Δημοτική αρχή έδειξε τις αληθινές της προθέσεις.

Υποβάθμισε πλήρως το ρόλο των προέδρων καταστρατηγώντας το θεσμό αυτό.

Ακόμη και για μια αντικατάσταση λαμπτήρα θα πρέπει να πάρουν άδεια από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να παρακαλέσουν το Δήμαρχο.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν τιμή για το δήμο μας.
Πρέπει οι τοπικές κοινότητες να αναπνεύσουν και αυτό θα γίνει διαμέσου των προέδρων.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου σε αλλαγή πλεύσης της πολιτικής της, γιατί αυτή που ακολουθεί ρίχνει τους δημότες στα βράχια του χάους.


Αστακός 09/10/2015

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad