Παναγιώτης Στάϊκος: Σήμερα γιορτάζουν τα Αγράμπελα - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Σήμερα γιορτάζουν τα Αγράμπελα

Στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση Ταξιάρχες ονομάζονται οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η γιορτή των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων γιορτάζεται στις 8 Νοεμβρίου.

Και σήμερα γιορτάζουν τα Αγράμπελα.

Τα Αγράμπελα είναι ένα μικρό ορεινό, αλλά πολύ όμορφο χωριό, από όπου βλέπεις τον κάμπο του σαν πολύχρωμο χαλί, με πολύ ευγενικούς εργατικούς και φιλόξενους κατοίκους , στο οποίο οι κάτοικοι είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μεταξύ τους. Εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση, από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος, ήταν το πόσο καθαρό διατηρούν το χωριό τους. Σε τέσσερα χρόνια δεν χρειάστηκε να πάει ποτέ συνεργείο καθαρισμού στο χωριό και το χωριό πάντα έλαμπε.!!!

Έτσι χθες το βράδυ πήγα στα Αγράμπελα σε ένα τραπέζι με ωραία ψητά που είχαν ετοιμάσει οι καλοί μου φίλοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου φίλο Δημήτρη Τάγκα, στο οποίο ήταν και ο Δήμαρχός μας κύριος Ερωτόκριτος Γαλούνης και οι Πρόεδροι του Προδρόμου κύριος Παπούλιας και Χρυσοβίτσας κύριος Χρόνης και περάσαμε μια όμορφη βραδιά .

Σήμερα από νωρίς ξεκινήσαμε με την γυναίκα μου για τα Αγράμπελα, όπου μετά τον Πρόδρομο περνώντας μέσα από το πανέμορφο δάσος με τις βελανιδιές (το οποίο είναι θείο δώρο και οφείλουμε να προστατεύσουμε), κάτω από τις οποίες ο τόπος ήταν γεμάτος κυκλάμινα, βρεθήκαμε στην εκκλησία του χωριού για την δοξολογία, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης μας κύριος Γιάννης Λύτρας.

Μετά την δοξολογία οι φίλοι του συλλόγου μας ξενάγησαν στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Θυμάμαι όταν ήμουν Δήμαρχος, ότι τα παιδιά του Συλλόγου μου ζήτησαν να αντικαταστήσουμε τα σάπια κουφώματα του Σχολείου με αλουμινένια, για να φτιάξουν το Λαογραφικό τους Μουσείο. Ασφαλώς ανταποκρίθηκα αμέσως και εκείνοι με την σειρά τους, με πολύ αγάπη μεράκι και κόπο έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας.

Απλά μπράβο τους!!!!

Τους θαυμάζω και τους ευγνωμονώ, γι' αυτό το στολίδι του Λαϊκού μας Πολιτισμού και των παραδόσεών μας!!!

Μετά ο πατήρ Βασίλειος Πόπης, ένας εξαίρετος Ιερέας και άνθρωπος, ο οποίος είναι Ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά και δεν είναι μόνο στα Αγράμπελα, τα οποία λατρεύει, ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός, αλλά σε ολόκληρο το Ξηρόμερο, μας κάλεσε στο σπίτι του για καφέ και στην συνέχεα για φαγητό στον Πρόδρομο στην ταβέρνα του κυρίου Ζανιά, που όλα ήταν υπέροχα, στον οποίο θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την φιλοξενία και τα καλά του λόγια και να του ευχηθώ να τον έχει ο θεός καλά, για να μοιράζει αγάπη, αισιοδοξία και χαμόγελα.


 Αστακός 8/11/2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ