Σε τίτλους :
Αρχική » » ΟΣΔΕ 2016: Εκδόθηκαν τα οριστικά δικαιώματα - Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά για την υποβολή της δήλωσης

ΟΣΔΕ 2016: Εκδόθηκαν τα οριστικά δικαιώματα - Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά για την υποβολή της δήλωσης

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 16:52 | 0 σχόλια

Εκδόθηκαν τα Οριστικά Δικαιώματα και από χθες, Τετάρτη 20 Απριλίου, η Ένωση Αγρινίου ξεκινά το μαραθώνιο της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με Κέντρα Εξυπηρέτησης κατανεμημένα σε όλη την περιοχή ευθύνης μας.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε εντατική προετοιμασία και οι εργαζόμενοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ικανοί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα και διατεθειμένοι να εργαστούν σκληρά, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, αφού φέτος υπήρξε υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους στην έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων και οι προθεσμίες πλέον είναι ασφυκτικές.

Συνεργία της Ένωσης Αγρινίου, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, από νωρίς το πρωί θα βρίσκονται σε Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Θέρμο, Κατούνα, Αστακό, Χαλκιόπουλους και Φυτείες, ώστε να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί των γύρω περιοχών. Φυσικά, θα υπάρξουν συνεργεία και σε άλλες περιοχές, ενώ πάντα είναι διαθέσιμο το Κέντρο Εξυπηρέτησης στο Αγρίνιο, στα κεντρικά μας γραφεία, στην οδό Παπαϊωάννου 23.

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το σχετικό εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται.

Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα. Ο εντοπισμός, η κωδικοποίηση και η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων πραγματοποιείται από τα εκπαιδευμένα συνεργεία της Ένωσης Αγρινίου, με βάση το χαρτογραφικό υπόβαθρο που διέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού.

Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της Ένωσης Αγρινίου, η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, εμπειρία και η καλή οργάνωση του Συνεταιρισμού, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τους αγρότες μας, οι οποίοι και δεν έχουν κάτι να ανησυχούν, οφείλουν, όμως, να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα και να συνεργάζονται με τα συνεργεία μας, διευκολύνοντας το δύσκολο αυτό έργο. Προσοχή:

- Για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, λαθών, προστίμων ή και απώλειας ολόκληρης της Ενιαίας Ενίσχυσης, είναι απολύτως αναγκαίο οι παραγωγοί να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό του 2015. Σημείωση:

- Η Ένωση Αγρινίου είναι ο μόνος πιστοποιημένος φορέας Α’ και Β’ βαθμού για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ στην περιοχή ευθύνης μας.

πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA