Μύθοι και αλήθειες για την 21η Απριλίου 1967 - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Απριλίου 2016

Μύθοι και αλήθειες για την 21η Απριλίου 1967

Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος.

Σαν σήμερα, πριν από 49 χρόνια, εκδηλώθηκε η Επανάσταση της 21ης Απριλίου, η οποία επεβλήθη αμέσως.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα αναφερθούμε στους μύθους και στις αλήθειες, για την 21η Απριλίου.

Μύθος 1ος: Η 21η Απριλίου κατέλυσε την δημοκρατία.

Αλήθεια: Η 21η Απριλίου κατέλυσε την φαυλοκρατία. Η τότε «δημοκρατία» τους συνήθως άρχιζε με… γρονθοκοπήματα, συνεχιζόταν με… κλωτσοπατινάδες και κατέληγε σε… καρεκλοπολέμους στη βουλή (το πρώτο πράγμα που έκαναν οι φαύλοι όταν επέστρεψαν το 1974, ήταν να… βιδώσουν τις καρέκλες της βουλής) και συνεχή οχλοκρατικά επεισόδια έξω από τη βουλή, στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών.

Μύθος 2ος: Η 21η Απριλίου ήταν… αμερικανοκίνητη.

Αλήθεια: Οι Αμερικανοί ετοίμαζαν «βασιλικό πραξικόπημα» στρατηγών, με σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία 1-2 χρόνια για να επιβάλλουν την διασαλευθείσα τάξη και μετά να επαναφέρουν το «δημοκρατικό» πολίτευμα. Όμως, αντί των στρατηγών, τους προέκυψαν συνταγματάρχες! Οι Αμερικανοί αιφνιδιάστηκαν, τις πρώτες ώρες έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις για επέμβαση του 6ου Στόλου (προς αποκατάσταση της… δημοκρατίας), ωστόσο επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις και εν συνεχεία ακολούθησαν αναγκαστικά την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας».

Μύθος 3ος: Η 21η Απριλίου κατέστρεψε την ελληνική οικονομία.

Αλήθεια: Επί των ημερών της 21ης Απριλίου επετεύχθη οικονομικό θαύμα! Με συνετή διαχείριση και καθαρά χέρια (είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 1974, οι πρωταίτιοι της Επαναστάσεως κατηγορήθησαν για όσα μπορεί να βάλει ανθρώπου νους. Κανένας όμως δεν ετόλμησε να τους αποκαλέσει «κλέφτες»…)! Και κατά γενικήν ομολογία, την «χρυσή επταετία» εκτός από τους αριθμούς, ευημερούσαν και οι άνθρωποι. Ακόμα και σήμερα θυμάται με νοσταλγία ο ελληνικός λαός, την κοινωνική πολιτική της 21ης Απριλίου, με πιο αξιοσημείωτα το χάρισμα των χρεών των αγροτών και την ολοκληρωτική εκμηδένιση της ανεργίας. Κι όλα αυτά με αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, χωρίς δανεικά! Η Επανάσταση παρέδωσε μια υγιέστατη οικονομία, με μηδενικό χρέος στους εθνικούς ολετήρες της μεταπολιτεύσεως!

Μύθος 4ος: Η 21η Απριλίου γύρισε την Ελλάδα πίσω.

Αλήθεια: Η 21η Απριλίου παρέλαβε μια καθυστερημένη χώρα, τα χωριά της οποίας δεν είχαν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα! Κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου έγιναν τόσα μεγάλα έργα σ’ ολόκληρη τη χώρα, όσα δεν είχαν γίνει συνολικά από γεννήσεως του ελληνικού κράτους. Τα οποία έργα πραγματοποιούσε η ξακουστή ΜΟΜΑ, κι όχι οι «εθνικοί μας εργολάβοι», που απομυζούν τον ελληνικό λαό.

Μύθος 5ος: Η 21η Απριλίου συνάντησε την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Αλήθεια: Η 21η Απριλίου έγινε δεκτή με αισθήματα χαράς και ανακουφίσεως από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εκτός από τους αδιόρθωτους παλαιοκομματικούς και τους κομμουνιστάς. Και μέχρι το τέλος, η λαϊκή αποδοχή της εκινείτο σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κι αν ίδρυε και Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ), κατά τα πρότυπα του Ι. Μεταξά, πολλές δυσάρεστες καταστάσεις θα είχαν αποφευχθεί…

Μύθος 6ος: Η 21η σάπισε κι έπεσε.

Αλήθεια: Η 21η Απριλίου ανετράπη από τους Αμερικανοσιωνιστάς λόγω του ότι σήκωσε κεφάλι. Η γνωστότερη κίνηση αντιστάσεως του Γ. Παπαδοπούλου στους παγκοσμίους εξουσιαστές, ήταν η άρνησή του να παραχωρήσει την χώρα ως βάση ανεφοδιασμού και εξορμήσεως των Αμερικανών προς ενίσχυση του Ισραήλ, στον πόλεμο που ξέσπασε με τους Άραβες. Ωστόσο, υπήρξαν κι άλλες πολλές. Όπως π.χ. η πρωτοβουλία του για εξόρυξη των ελληνικών πετρελαίων, η απόρριψη της δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας από τας ΗΠΑ, με σκοπό την απαλλαγή της χώρας από την αμερικανική κηδεμονία, και άλλες. Εις ότι αφορά το τελευταίον, επειδή δεν είναι και πολύ γνωστό, σας παραθέτω την επιστολή του Γ. Παπαδοπούλου προς τον Νίξον, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1973:

«Η κυβέρνησις απεφάσισεν όπως δηλώση εις την φίλην και σύμμαχον κυβέρνησιν των ΗΠΑ, ότι παραιτείται του λοιπού, αρχής γενομένης από του τρέχοντος έτους, της παρεχομένης υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας»

Γ. Παπαδόπουλος
Αντιβασιλεύς – Πρωθυπουργός

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε μετ’ απολύτου βεβαιότητος, ότι η 21η Απριλίου ήταν ευλογία για την Πατρίδα και τον λαό και τα πάντα στην χώρα μας θα ήταν διαφορετικά, εάν δεν ερχόταν η κατηραμένη μεταπολίτευση!

πηγή



3 σχόλια:

  1. ντροπη σου αστακος νιους για αυτο το φασιστικο, και χουντικο αρθρο που ανεβασες ντροπη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο ειναι το φασιστικο και το χουντικο στο αρθρο αυτο???? Σου αρεσει περισσοτερο η χουντικη δημοκρατια που ζεις τωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απορία, αφού υπήρχε φαυλοκρατία και αναρχία και ανέντιμοι πολιτικοί πριν τη χούντα πως γίνεται επι χούντας να ευημερούσε η χώρα; Είχαν μαγικό ραβδί και μόλις ήρθαν στην εξουσία τα διόρθωσαν όλα; Αν ήταν κατεστραμμένη οικονομικά η χώρα ήθελαν τούλαχιστον 10 χρόνια να τη διορθώσουν. Αφού έγινε δεκτή από τη συνολική πλειοψηφία γιατί δεν έκανε εκλογές στα δύο χρόνια για να νομιμοποιηθεί και να παραμείνει στην εξουσία Χωρίς να τους ελέγξει κανείς. Για τα καθαρά χέρια μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά... και για τους εθνικούς εργολάβους μήπως σου λέει κάτι το όνομα του πατέρα του Τσίπρα; Όσο για τη σχέση της χούντας με την Αμερική γελά και ο κάθε πικραμμένος... όχι μόνο συνεργάστηκαν αλλά επεβλήθηκε η χουντα από την Αμερική για να παραδώσει την Κύπρο στους Τούρκους και να απεγκλωβίσει τους Άγγλους απ το νησί. Ξεκίνησε με σύνθημα την Πατριωτική αναγεννηση και έπεσε γιατί παρέδωσε κομμάτι της ελληνικής γης στον αιώνιο εχθρό τον Τούρκο. Δε με νοιάζει να εφταιγε ο πατακός ο παπαδόπουλος ο ιωαννιδης ή όποιος άλλος απ το παρεάκι τους με ενοχλεί που τους θεωρείτε πατριώτες, αυτούς που χάρισαν την πατρίδα στον εχθρό. Όσο για τα χρέη και το χάρισμά τους και τις όποιες άλλες κοινωνικές πολιτικές που έγιναν κάτω από εκείνη τη μούφα διαβεβαίωση για τα πετρέλαια της ελληνικής θάλασσας που μήτε τα είδαμε μήτε τα απαντήσαμε ήταν η απαρχή του πελατειακού κρατους που συνεχίστηκε και τα υπόλοιπα χρόνια, με την ανέλεγκτη παροχή επιδοτήσεων τα θαλασοδάνεια και τις δημόσιες προσλήψεις. Τα δύο μεγαλύτερα κακα που εφερε η χούντα στο κράτος ήταν η αναξιοκρατία και η τηλεόραση. Ο μπάρμπας που έγραψε το άρθρο ζή με φαντάσματα.... πείτε του οτι ο Παπαδόπουλος πέθανε... μπορεί να μη το πήρε χαμπάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad