Ο Παναγιώτης Στάϊκος για την ποιότητα του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Απριλίου 2016

Ο Παναγιώτης Στάϊκος για την ποιότητα του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Αγαπητέ κύριε Λιβάνη,


Με την ευκαιρία του θορύβου γύρω από το νερό θα πρέπει να σας θυμίσω το σπουδαίο γνωμικό του Πλάτωνα:

«το φυλάξασθαι τ' αγαθά, χαλεπώτερον του κτήσασθαι εστί»

Έτσι λοιπόν το θέμα δεν είναι, να κάνουμε απλά ένα γιουρούσι, για το καθάρισμα των δεξαμενών και τελειώσαμε. Το να παρέχουμε στους πολίτες άφθονο και αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό είναι ένας διαρκής και αδιάκοπος πόλεμος, ο οποίος χρειάζεται καλό προγραμματισμό, σκληρή δουλειά και διάθεση των κατάλληλων χρημάτων, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανταποδοτικά, τα οποία πληρώνουν οι Δημότες, χωρίς ταυτόχρονα η αδήριτη αυτή ανάγκη να σημαίνει, ότι μπορεί να γίνεται και σπατάλη έστω και ενός Ευρώ, γιατί το Δημόσιο χρήμα είναι ιερό και πρέπει να το σεβόμαστε.

Έτσι λοιπόν όταν μίλησα για την ανάγκη να σταματήσει η δυσφήμιση του Αστακού για το πόσιμο νερό και χθες σας συνεχάρην, για την έναρξη του καθαρισμού των Δεξαμενών του Αστακού και για την χλωρίωση, κάποια καλά παιδιά της Συμπολιτείας και μάλιστα ανωνύμως μου την πέσανε, μιλώντας περί Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, προκειμένου να αλλοιώσουν τη σημασία της απόφασης του εφετείου, η οποία ήταν ένα ηχηρό ράπισμα, γι’ αυτούς και μια δικαίωση για μένα, εάν έχω τα κότσια να πάρω την κάμερα κλπ.

Εγώ έχω και τα κότσια, πράγμα το οποίο έχω αποδείξει, και τις γνώσεις και την εμπειρία, αλλά και τον απαραίτητο δείκτη νοημοσύνης, όταν θέλω να κάνω αντιπολίτευση, να την κάνω.

Όμως ο ρόλος μου δεν είναι ρόλος αντιπολίτευσης, αλλά αυτός του πρώην Δημάρχου και του ενεργού πολίτη, ο οποίος θέλει το καλό του τόπου του και τίποτα άλλο και οι παρεμβάσεις μου αυτό τον σκοπό θα υπηρετούν !!!!

Έτσι λοιπόν και σήμερα που πήρα την κάμερα αγαπητέ κύριε Λιβάνη, δεν την πήρα για να κάνω αντιπολίτευση, ούτε να κοιτάξω πίσω, αλλά μπροστά (γιατί έχω μάθει όπως λέει και ο Σπινόζα: Καίγε τα γεφύρια που αφήνεις πίσω σου, για να μην έχεις δρόμο επιστροφής .Αυτό έκανα πάντα στην ζωή μου) και ουσιαστικά πιστεύω, ότι σας στηρίζω και σας βοηθώ να βγείτε στο τέλος νικητής σε αυτό τον πόλεμο !!!!

Όταν αποφασίσατε να καθαρίσετε την δεξαμενή έξω από αυτήν, δεν φαντάζομε, ότι περιμένατε να αντικρίσετε, ότι υπήρχε, κόβοντας τα χόρτα τα οποία ήταν πάνω από ένα μέτρο, αλλά και μέσα όπου είχε πολύ λάσπη (αδιάψευστος μάρτυς, το σκληρό χώμα της φωτογραφίας από τμήμα σωλήνα στην δεξαμενή, το οποίο είναι ακόμη έξω από την δεξαμενή, η οποία φαίνεται, ότι είχε να καθαριστεί πάρα πολύ καιρό).

Εάν καθαρίζονται οι δεξαμενές δύο φορές τον χρόνο, όπως γινόταν επί των ημερών μου, δεν θα υπάρχει ποτέ τίποτα στον πυθμένα των δεξαμενών.

Όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, από τα δύο φρεάτια στην δεξαμενή που καθαρίσατε στα Μαργωναίϊκα, στο ένα φρεάτιο υπάρχει ένα μικρό λουκέτο και όχι ασφαλείας, όπως πρέπει. Στην δεξαμενή στην διασταύρωση για το Πλάτυγιάλι δεν υπάρχει λουκέτο σε κανένα από τα δύο φρεάτια της δεξαμενής.

Πρέπει αύριο το πρωί κιόλας, να πάτε να τοποθετήσετε λουκέτα ασφαλείας , να πάρετε φωτογραφίες και να τις αναρτήσετε εσείς στα τοπικά Blogs!!!! Εγώ πάντως δεν σκοπεύω να ξαναπάω. Αυτή είναι και η απάντησή μου σε εκείνα τα ανώνυμα παιδιά της Συμπολιτείας!!!

Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό και των πέντε δεξαμενών του Αστακού (Άγιο Δημήτριο, Μαργωναίϊκα (η οποία καθαρίστηκε), διασταύρωση Πλατυγιαλιού (Λιβαναίϊκα αλώνια), Υδροφίλια, Κεντρική Δεξαμενή στο Δασύλλιο και στο Μονοδένδρι (για το Μονοδένδρι και τον Άγιο Δημήτριο, στις οποίες υπάρχουν δυσκολίες στο καθάρισμα, είμαι πρόθυμος να σας δείξω πως θα γίνει ο καθαρισμός σωστά και ευκολότερα), σας προτείνω να καλέσετε το πιστοποιημένο εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεστε, να πάρει διπλά δείγματα και το ένα να το πάτε εσείς με τον σωστό τρόπο στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να καλέσετε και την Δ/νση Υγείας να πάρει και εκείνη δείγματα και τα αποτελέσματα και από τα (3) τρία εργαστήρια να τα αναρτήσετε στα τοπικά Blogs και έτσι δεν θα υπάρχουν σκιές, δυσπιστίες, αμφιβολίες, καχυποψίες και φόβος, για να μπορούν οι πολίτες να πίνουν άφοβα από το νερό και να σταματήσει και η δυσφήμιση του τόπου μας !!!

Κύριε Αντιδήμαρχε

Με την πεποίθηση ότι θα δράσετε άμεσα, γνωρίζοντας τις ικανότητές σας, σε λίγες ημέρες περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων του νερού ανακοινωμένα στα τοπικά Blogs, τα οποία πιστεύω ότι θα είναι καλά.

Με εκτίμηση

Dr . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 








1 σχόλιο:

  1. Μια ζωη σ αυτον τον τοπο, τον τοπο μας, λεκτικες κοκορομαχιες για το...τιποτα. Επειδη πιστευω οτι εκεινα που μας ενωνουν ειναι περισσοτερα απο εκεινα που μας χωριζουν και αφου ολοι αγαπαμε το ΙΔΙΟ τον Αστακο μας, θα ηθελα να ρωτησω απλα το εξης: Στον Αστακο, το τεταρτο φυσικο λιμανι της χωρας, με το μεγαλυτερο ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ των Βαλκανιων, το Πλατυγιαλι,επι σειρα ετων στις καφετεριες ο καφες συνοδευεται απο ενα ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ μπουκαλι νερου.(ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ-ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ).
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad