Χειροτονίες κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Απριλίου 2016

Χειροτονίες κληρικών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Δύο Χειροτονίες Κληρικών από τον
Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά

Στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ένας νέος Διάκονος και ένας Πρεσβύτερος προστέθηκαν στην μεγάλη ιερατική οικογένεια των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (Α’ Νηστειών – Κυριακής της Ορθοδοξίας), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χειροτόνησε στον βαθμό του πρεσβυτέρου τον διάκονο π. Νικόλαο Τηλιγάδα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Ο π. Νικόλαος είναι έγγαμος, υιός του ιερέως π. Λάμπρου Τηλιγάδα, εφημερίου της ενορίας Δοκιμίου Αγρινίου, και υπηρέτησε επί εξάμηνο ως διάκονος του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 (Β’ Νηστειών – Γρηγορίου του Παλαμά), ο Μητροπολίτης χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Ευστάθιο Καραδήμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φλωριάδος Βάλτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του χωριού και των γύρω χωριών, καθώς και όλα τα παιδιά του Σχολείου, περίμεναν να υποδεχθούν τον Επίσκοπό τους και να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Χειροτονίας. Ο νέος διάκονος κατάγεται από την Χρυσοπηγή Φλωριάδος, είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μίλησε και στους δύο κληρικούς με πατρική αγάπη για την αξία της ιερωσύνης, όπως βιώνεται μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία σύμφωνα με την Πατερική Παράδοση. Προέτρεψε τους νέους Κληρικούς να παραμείνουν πάντα διάκονοι, κοντά στον λαό του Θεού, ο οποίος τόσο πολύ ταλαιπωρείται σήμερα και έχει ανάγκη αξίων και συνειδητών ποιμένων. Επίσης συνεχάρη τους δύο κληρικούς για την απόφασή τους να διακονήσουν τον αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζοντας τις καθημερινές βιοτικές δυσκολίες που πηγάζουν από την απαγόρευση του διορισμού νέων εφημερίων.


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως 
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad