Ανοικτή επιστολή του Π. Στάϊκου προς τον Δήμαρχο και τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για το θέμα του νερού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Απριλίου 2016

Ανοικτή επιστολή του Π. Στάϊκου προς τον Δήμαρχο και τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου για το θέμα του νερού

Ανοικτή επιστολή
 
Προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και τους Πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Αγαπητή συνδημότες

Πρέπει άμεσα αφενός να σταματήσει η δυσφήμιση του Αστακού και του Ξηρομέρου για το πόσιμο νερό και αφεταίρου να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες ,για να μπορούν να δίνουν άφοβα στα παιδιά τους να πίνουν νερό από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου.

Η καταλληλότητα του πόσιμου νερού είναι συνάρτηση της μη ύπαρξης σε αυτό βαρέων μετάλλων , όπως Μόλυβδος, Κάδμιο, Νικέλιο κλπ, φυτοφαρμάκων και άλλων επικίνδυνων χημικών ουσιών( τα οποία στα νερά της περιοχής μας δεν ανιχνεύτηκαν ποτέ), από την σκληρότητα( άλατα ασβεστίου και μαγνησίου ) και από το μικροβιακό του φορτίο, δηλαδή την επιμόλυνση από μικρόβια.

Επομένως η βαρύτητα θα πρέπει να πέφτει στο να μην υπάρχουν μικρόβια στο νερό των δικτύων και αυτό απαιτεί τα πάρα κάτω .

1ον Συχνός - καλός καθαρισμός των δεξαμενών τουλάχιστον (2) δύο φορές τον χρόνο, αλλά και όποτε υπάρξει ακατάλληλο δείγμα με ταυτόχρονο άδειασμα των αγωγών.

2ον Περίφραξη δεξαμενών και πηγών, με ταυτόχρονο κλείδωμα θυρών δεξαμενών και φρεατίων .

3ον Σωστή χλωρίωση του νερού ώστε το υπολειμματικό χλώριο στο δίκτυο να κυμαίνεται σε επίπεδα από 0,3 έως 0,5 mg/L( υπερχλωρίωση επιτρέπετε για πολύ μικρό διάστημα αμέσως μετά τον καθαρισμό των δεξαμενών και δικτύων , γιατί συνεχής χλωρίωση πάνω από το όριο των 0.5 mg/L είναι επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων.

4ον Έλεγχος κάθε μήνα από το πιστοποιημένο εργαστήριο, με το οποίο ο Δήμος έχει σύμβαση και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για να μην υπάρχουν υπόνοιες συγκάλυψης.

Η χλωρίωση είναι ένα επικουρικό μέτρο και από μόνη της δεν εξασφαλίζει την καταλληλότητα του πόσιμου νερού.

Εκείνο το οποίο είναι το σημαντικότερο, είναι η μη ύπαρξη μικροβίων στο πόσιμο νερό.

Οι κείμενες υγειονομικές διατάξεις με βάση τον Νόμο είναι πολύ αυστηρές και απαιτούν (0) μηδέν μικρόβια στο πόσιμο νερό . Πρακτικά όμως νερό το οποίο περιέχει μέχρι 3 μικρόβια /100 ml με απλή χλωρίωση θεωρείται ασφαλές για πόση , διότι με την χλωρίωση αυτά τα μικρόβια σκοτώνονται . Νερό που περιέχει πάνω από 100 μικρόβια / 100 ml, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για πόση .

Εφ όσον και μία φορά βρέθηκε κατάλληλο το νερό , θα είναι πάντα κατάλληλο, εφ όσον τηρούνται οι (4) τέσσερις προϋποθέσεις που ανέφερα.

Άρα κύριε Δήμαρχε εάν κάνετε αυτά τα (4) τέσσερα που ανέφερα, δεν έχετε να φοβηθείτε κανέναν κύριο Λευτέρη Μάντζαρη, κανέναν Εισαγγελέα και προπαντός κάποιους ανεύθυνους υπαλλήλους από την Δ/νση Υγείας, οι οποίοι με μεγάλη δόση ασυνειδησίας, λειτουργούν με μεγάλη προχειρότητα και ανευθυνότητα , αδιαφορώντας για την δυσφήμιση που προκαλούν στον Δήμο και την ανησυχία και τον πανικό που σπέρνουν στους πολίτες. Η Ιατρική Επιστήμη, αλλά και η Επιστημονική Ηθική επιβάλουν, όταν βρεθεί ακατάλληλο δείγμα νερού να γίνει άμεσα νέα δειγματοληψία , γιατί είναι δυνατόν κατά την πρώτη δειγματοληψία είτε τα φιαλίδια να είχαν ξαποστειρωθεί ή να μην έγινε σωστό κάψιμο με το φλόγιστρο της βρύσης κατά την δειγματοληψία ή κατά την μεταφορά του , με το λεωφορείο στο κρατικό εργαστήριο όπως γίνεται από την Δ/ νση Υγείας να άργησε και χωρίς πάγο μέσα στην ζέστη το δείγμα να αλλοιώθηκε, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους ασυνείδητους υπαλλήλους , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ τα εκτός έδρας οδοιπορικά και τίποτα άλλο!!!!

Κύριε Δήμαρχε:

Σας προτείνω λοιπόν, όταν θα γίνεται ο καθαρισμός των δεξαμενών σε κάθε χωριό, να βγάζετε ανακοίνωση, όχι στο Δημαρχείο , αλλά στα τοπικά Blogs , για να μπορεί κάθε Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης ή πολίτης να την παρακολουθεί και τότε θα έχετε δίπλα σας και εμένα και ολόκληρη την κοινωνία και δεν θα έχετε να φοβηθείτε κανέναν υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας ,Δημοτικό Σύμβουλο, πολίτη ή Εισαγγελέα . Επίσης να τραβάτε μικρά video με κάμερα, η οποία θα αναγράφει ώρα και ημερομηνία του καθαρισμού και έτσι θα πείθεται και ο πλέον δύσπιστος.

Δράττομαι της ευκαιρίας να γνωρίσω στους Συνδημότες μας, ότι κατά την δίκη των Αντιδημάρχων για τα νερά στο Εφετείο, δεν έπεσαν στα μαλακά, όπως γράφτηκε, αλλά εκεί Έμπειροι Εφέτες Δικαστές πέταξαν στα σκουπίδια, μια Παράνομη, Παράλογη και Ανόητη Πρωτόδικη απόφαση άπειρων δικαστών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ψέματα και της μπαρούφες της υπαλλήλου της Δ/νσης Υγείας κυρίας Διβάρη και του κύριου Λευτέρη Μάντζαρη, οι οποίοι είχαν τακιμιάσει μεταξύ τους μια χαρά !!!!!

Έτσι λοιπόν από την αρχή οι έμπειροι Δικαστές από την αρχή άρχισαν να τους σφυροκοπούν με αποτέλεσμα στο τέλος ,από μάρτυρες κατηγορίας άθελά τους μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης των Αντιδημάρχων, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το Δικαστήριο δεν έκρινε πως έπρεπε να εξετασθώ ως μάρτυρας υπεράσπισης, γιατί ήδη είχαν βγάλει την απόφαση τους .

Η πρώτη ερώτηση που τους έκανε ήταν εάν γνωρίζουν πως αποστολή του Εφετείου ήταν να αποδώσει Δικαιοσύνη , ερωτώντας τους επί λέξη, εάν γνωρίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια βαριά κατηγορία, ότι από δόλο παρείχαν ακατάλληλο νερό στους πολίτες.

Και όταν τους ρωτάει ευθέως ο Πρόεδρος, εάν πιστεύουν πράγματι, πως από δόλο έδρασαν οι Αντιδήμαρχοι, τότε εκείνοι ψελλίζοντας με τρεμάμενη φωνή είπαν, ότι δεν πίστευαν, ότι οι Αντιδήμαρχοι είχαν δόλο .

Αμέσως μετά συνεχίστηκε το σφυροκόπημα. Ερωτώντας εάν οι Αντιδήμαρχοι εκτελούσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, ποιες παραλήψεις έκαναν και εάν διέπρατταν παράβαση των καθηκόντων τους και τι πάρα πάνω θα έκαναν αυτοί εάν ήταν στην θέση των Αντιδημάρχων.

Και τότε η κυρία Διβάρη και ο κύριος Μάντζαρης, αφού δεν μπορούσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, άρχισαν τα ψέματα και τις αρλούμπες (ενώ θα μπορούσαν να πουν, ότι κάτι από τις (4) προϋποθέσεις για κατάλληλο νερό που ανέφερα, δεν τις εφάρμοζαν).

Έτσι η κυρία Διβάρη είπε το πρώτο ψέμα, ότι ο Δήμος δεν απάντησε ποτέ σε έγγραφα της Δ/νσης Υγείας. Αμέσως οι έμπειροι Δικηγόροι κύριοι Φραίμης, Λυμπεράτος και Δημόπουλος της έτριψαν στα μούτρα αλληλογραφία του Δήμου με την υπηρεσία της πάνω από 200 σελίδες, την οποία και παράδωσαν στο Δικαστήριο.

Αμέσως μετά είπε και δεύτερο ψέμα λέγοντας, ότι το πρόβλημα στον Αστακό άρχισε από το 2006 όταν ο Αστακός άρχισε να υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου (αμέσως «σφύριξα» στους Δικηγόρους, ότι ο Αστακός υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου από το 1989) και όταν οι Δικηγόροι την ερώτησαν, γιατί ορκίζεται ψέματα, αφού ο Αστακός υδρεύεται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου από το 1989, τότε εκείνη κατάπιε την γλώσσα της, έχοντας καταστήσει εαυτόν αναξιόπιστη και ψευδομάρτυρα . Αμέσως μετά οι Δικηγόροι της έδειξαν έγγραφο της Δ/νσης Υγείας προς το Δικαστήριο και όχι προς τον Δήμο ,το οποίο έδειχνε ότι το νερό του Αστακού και κάποιων άλλων χωριών ήταν κατάλληλο, ενώ κάποιων άλλων χωριών δεν πληρούσε τους όρους των υγειονομικών διατάξεων. Θυμάμαι την εικόνα του προσώπου της, που είχε κοκκινίσει και ταυτόχρονα πανιάσει,ήταν πραγματικά αξιολύπητη, ήταν ένα δυστυχισμένο πλάσμα, δηλαδή ο πραγματικός της εαυτός!!

Ως προς τον κύριο Λευτέρη Μάντζαρη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε εκείνος, άρχισε τις γνωστές ασυναρτησίες περί σωλήνων αμιάντου και όταν οι Δικηγόροι του επεσήμαναν, ότι ακατάλληλα δείγματα βρέθηκαν και στο Βασιλόπουλο, όπου όλο το δίκτυο είναι καινούριο με τους σύγχρονους σωλήνες από πολυαιθυλένιο, τότε εκείνος χωρίς να μιλάει κοίταζε σαν χάνος. Το έχω πει χιλιάδες φορές, πως δεν υπάρχει ούτε μία επιστημονική μελέτη παγκοσμίως που να δείχνει ότι το νερό από σωλήνες αμιάντου είναι επικίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων.

Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος όταν εισπνέεται, διότι τότε οι ίνες του επικάθονται στις κυψελίδες υπό μορφή θυσάνων, δημιουργώντας μια νόσο που λέγεται αμιάντωση, η οποία οδηγεί σε έκπτωση της αναπνευστικής λειτουργίας και σε κάποιες περιπτώσεις σε καρκίνο πνεύμονα.

Επίσης ο κύριος Λευτέρης Μάντζαρης ορκιζόμενος και λέγοντας, ότι ο Αστακός πάντα είχε ακατάλληλο νερό ακύρωνε το έργο του αδελφού του κυρίου Χρήστου Μάντζαρη, ο όποιος ως συνυπεύθυνος για το νερό με το κύριο Γιώργο Μπαμπούρη, όταν ήταν Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κάνοντας πολύ καλά την δουλειά τους (εφαρμόζοντας τις 4 προϋποθέσεις που ανέφερα) παρείχαν στους πολίτες του Αστακού νερό Αρίστης Ποιότητας!!!

Δηλαδή εάν υποθέσουμε, ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα είναι ο κύριος Λευτέρης Μάντζαρης (εδώ γελάμε) και βρει αμέσως τα 7 εκατομμύρια ευρώ, βάσει την οριστικής μελέτης αντικατάστασης ολόκληρου του δικτύου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό, την οποία παρέδωσα όταν αποχώρησα από τον Δήμο Αστακού και η οποία έχει και περιβαλλοντολογικές αδειοδοτήσεις και ξεκινήσει αμέσως την κατασκευή του έργου , το οποίο θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια περίπου για να τελειώσει, μέχρι τότε θα δίνει στους πολίτες του Αστακού ακατάλληλο νερό;

Ρε δεν ντρεπόμαστε λίγο. Λίγη αυτογνωσία και λίγες γνώσεις όταν μιλάμε για σοβαρά πράγματα δεν βλάπτουν. Διαφορετικά: Κρείττον του λαλείν το σιγάν.!!!!

Υ.Γ.1

Κύριε Δήμαρχε

Για την σωστή χλωρίωση των νερών του Δήμου Ξηρομέρου χρειάζονται 10 με 15 τόνοι χλώριο τον χρόνο ή και παρά πάνω, διαφορετικά η χλωρίωση θα είναι ελλιπής.

Υ.Γ.2

Δεν είχα καμία όρεξη να μπω σε τέτοιο κόπο και να γράψω αυτή την επιστολή, ύστερα από την νέα περιπέτεια υγείας που πέρασα, με μία ανεξήγητη και χωρίς να έχω κανέναν παράγοντα κινδύνου ή καταχρήσεις, οξεία παγκρεατίτιδα, για την οποία νοσηλεύτηκα στο ΠΠΝ του ΡΙΟΥ και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην φάση της ανάρρωσης, αλλά το θεώρησα χρέος μου , γιατί αγαπώ τον τόπο μου και φροντίζω να σταματήσει η δυσφήμηση του.

Αστακός 6/4/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Dr . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Μετεκπαιδευτείς σε: Υπερήχους , ΜΕΘ, Ιατρείο Βρ. Άσθματος και Σπιρομετρήσεων και ένα χρόνο σε Λοιμώδη Νοσήματα ( και ως εκ τούτου έχων στοιχειώδεις γνώσεις περί των θεμάτων Δημόσιας Υγείας )

Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad