Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας «Φανταστείτε μια Ευρώπη δίχως σύνορα» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Απριλίου 2016

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας «Φανταστείτε μια Ευρώπη δίχως σύνορα»

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας 
«Φανταστείτε μια Ευρώπη δίχως σύνορα» #NoBordersEU

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Φανταστείτε μια Ευρώπη δίχως σύνορα» διοργανώνει η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Group) της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει τη θέση του Αντιπροέδρου.

Η κατάργηση των εσωτερικών συνόρων και η ελεύθερη διακίνηση ατόμων και αγαθών εντός της ΕΕ αποτελεί βασικό επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τεράστια κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη.

Σήμερα, που η συζήτηση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση επικεντρώνεται στο ζήτημα των συνόρων, τόσο λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών που βιώνουμε, όσο και λόγω προβληματισμών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα εντός και πέριξ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο διαγωνισμός «Φανταστείτε μια Ευρώπη δίχως σύνορα» προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία την ερμηνεία τους για αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.

Τι είναι τα σύνορα; Πώς επηρεάζουν τις ζωές μας; Τι τα καθιστά «πραγματικά» ή «φανταστικά»; Πώς αλλάζουν; Τι συνεπάγεται αυτό για εμάς ως άτομα και ως πολίτες της πόλης, της περιφέρειας, της χώρας μας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Στην ιστοσελίδα του φωτογραφικού διαγωνισμού (pescor.eu/noborderseu) οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν μια «πηγή έμπνευσης» για την άντληση ιδεών σχετικά με τα σημεία στα οποία θα ήταν σκόπιμο να επικεντρωθούν.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2016, είναι ανοικτός στους κατοίκους των χωρών της ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Εάν θέλετε να κερδίσετε φωτογραφικό εξοπλισμό αξίας έως 2.000 ευρώ και ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στις Βρυξέλλες, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε τη φωτογραφική σας μηχανή και να αρχίσετε να βγάζετε φωτογραφίες!

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας PES της ΕτΠ και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.

Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν τέταρτο νικητή τον Σεπτέμβριο, με ηλεκτρονική ψηφοφορία (on-line) μέσω της σελίδας της Ομάδας PES στο Facebook (www.facebook.com/pesgroupcor).

Οι νικητές θα ανακοινωθούν εντός του Οκτωβρίου του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον διαγωνισμό και για σχετικό ενημερωτικό υλικό, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού (pescor.eu/noborderseu)

Η Oμάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών

Η Oμάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Group) της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι μία από τις πέντε πολιτικές ομάδες της ΕτΠ, του θεσμικού οργάνου της ΕΕ, το οποίο συστάθηκε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ως συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών της ΕΕ.

Η Ομάδα PES απαρτίζεται από εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών, των Σοσιαλιστών, των Εργατικών και των Προοδευτικών από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad