Χρήστος Μπόνης: Είναι ντροπή να εμφανίζετε ο Αστακός με δρόμους τύπου χώρας Σαλβαδόρ ή Χιλής - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Απριλίου 2016

Χρήστος Μπόνης: Είναι ντροπή να εμφανίζετε ο Αστακός με δρόμους τύπου χώρας Σαλβαδόρ ή Χιλής

Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Πριν λιγες μερες ο Αστακός πρωτοστατησε πανελληνίως αλλα είμαι σιγουρος και εκτος συνορων της χωρας σαν μια από τις επιλεγμενες πολεις της Ελλαδας να δεχθεί το συμβολο της ειρηνης την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ. Και εγινε γνωστος σε εκατομυρια ανθρώπους σε ολο τον κοσμο διοτι η συγκεκριμενη δραστηριοτητα εφυγε μεσω των ΜΜΕ σε ολο τον πλανητη.

Φυσικα μια τετοια στιγμη κανει πολλους από εμας αλλα παραλληλα και των γυρω περιοχων που ανηκουν στον Δημο Ξηρομερου υπερήφανους διοτι κατορθώσαμε (και φυσικα εδώ θελω να συγχαρω τον ΦΩΤΗ ΚΑΥΜΕΝΑΚΗ που εδωσε μαχη για να καταφερει να περασει η φλογα από το χωριο μας) να ανδειξουμε τον Αστακο με ολες τις παραμέτρους που εχει η συγκεκριμενη αυτή δραστηριοτητα.

Η διαδρομή της φλογας είναι ένα γεγονος παγκοσμιο για ολες τις χωρες (βεβαια δεν ξερω εδώ στην ελλαδα ποση σοβαροτητα δειχνουμε και ποσο καταρτησμενοι ειμαστε για να αφουγκραστούμε μια τετοια στιγμη) και σαν παγκοσμιο γεγονος αντιμετωπίζετε από τους λαους που παρακολουθουν (είμαι σιγουρος) με δεος αυτή την διαδρομή της φλογας από την Ολυμπια εως τον τοπο προορισμου τελεσης των Ολυμπιακων Αγωνων.

Όλα αυτά βεβαια (όπως ανεφερα και ποιο πανω) ερχονται στα σπιτια μας μεσω της τηλεόρασης. Η τηλεοραση αψευδης μαρτυρας της πραγαμτικοτητας (και μιλαω για την εικονα που λαμβανει και που δινει και όχι τα σχολια που θα ακουστουν από τον κάθε ρεπόρτερ) δεν μπορει να κρυψει τιποτε. Ουτε την ομορφια ουτε την ασχημια της πολης που υποδεχετε την φλογα ουτε την συγκινιση, ουτε την αδιαφορια των παρευρισκομενων ουτε την αρτια οργανωση ουτε την ελλειπη, επομένως ότι βλεπει ο φακος της καμερας αυτό αποτυπώνεται και αυτό μεταδίδετε. Και στον Αστακο αποτυπωσε τον ενθουσιασμο του κοσμου την αγαπη για την υποδοχη της φλογας την συγκινηση την συμμετοχη και πολλα αλλα. Αλλά δυστυχως αποτυπωσε και την τραγικη εικονα του δρομου πανω στην παραλια (του δρομου δηλ. οπου η φλογα θα ακολουθουσε την διαδρομή μεχρι να φθασει την εξεδρα για να γινει η τελετη υποδοχης) οπου διακρινωνταν μια μεγαλη ρωγμη δεν ξερω ποσων μετρων λες και ειχε γινει σεισμος. Μαρτυρας φυσικα η φωτο που θα επισυναψω.


Είναι ντροπη σε μια τετοια μοναδικη στιγμη να εμφανιζετε ο αστακος με δρομους τυπου χωρας σαλβαδορ η χιλης που εχουν ανοιξει στην μεση από σεισμο. Το γεγονος αυτο ταξιδεψε σε ολο τον κοσμο μεσω της TV αλλα και φωτογραφιων της Ο.Ε. και ολοι θα ειδαν την ντροπιαστικη αυτή εικονα. Για να προλάβω τυχον αντιδράσεις η διαμαρτυρίες εγω δεν ριχνω ευθύνες σε κανεναν πλην εκεινων που ηταν υπεύθυνοι για την διοργανωση. Δεν ξερω αν ο Δημος ειχε την ευθυνη η το λιμενικο ταμειο η οποιαδηποτε άλλη αρχη η επιτροπή. Εάν ηταν (όπως είμαι σιγουρος ότι θα μου προσαψουν καποιοι) αδυνατον να επισκευαστεί αυτή η κακοτεχνια υπηρχαν δυο (τουλαχιστον) τροποι να μην προβληθεί. Ο πρωτος να καλυφθεί με ένα τροπο (ειτε μεγαλο χαρτι ή πανι ή ότιδηποτε άλλο το οποιο μαλιστα αν ειχε φιλοτεχνηθεί με ζωγραφικη που να απεικονιζει την φλογα ή τους Ολυμπιακους κυκλους τοσο το καλυτερο, η δευτερη περιπτωση είναι η διαδρομη της φλογας να ακολουθουσε το κατω μερος εκει που βρισκονται τοποθετημένα τα τραπεζοκαθισματα. Εξ αλλου όλα αυτά κατά ένα τροπο παρανομα είναι εκει. Κριμα γιατι η φυσικη ομορφια του χωριου μου χαλασε από μια τετοια παραλλειψη.

Κλεινω επαναλαμβανοντας ότι δεν είμαι μοχθηρος επικρητης η ενας ο οποιος ψαχνει να βρει αφορμες ή στιγματα για να γινει κακος κριτης, αλλα η παρατηρηση μου εχει να κανει πρωτον για την αγαπη που εχω για το χωριο μου και δευτερον να γινει αφορμή να μην ξαναπαρατηρηθει τετοια εμφανιση σε ενα τετοιο μεγαλο -παγκοσμιο- γεγονος. Το αν θα είναι ο συγκεκριμένος χωρος κακοτεχνος όταν το καλοκαιρι θα τσιγαριζουν σαρδελλα πολύ λιγους θα τους απασχολησει.


1 σχόλιο:

  1. αφου δεν επεσαι κανενας λαμπαδιοδρομος στις λακουβες μπροστα στην παιδικη χαρα -να τον χασουμε !μην το λετε ουτε του παπα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad