Σε τίτλους :
Αρχική » » Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στον παλιό Βάρνακα

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στον παλιό Βάρνακα

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, 13:58 | 0 σχόλια


Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στον παλιό Βάρνακα που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα.

Δεκάδες συμπολίτες μας από όλη την περιοχή ανέβηκαν στον ιστορικό αυτό τόπο, μην ξεχνάμε ότι από δω ο Γεώργιος Βαρνακιώτης κήρυξε την Επανάκτηση στην Δυτική Ελλάδα το 1821, παρακολούθησαν την θεία λειτουργία, έφαγαν, γλέντησαν και χορέψαν μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον ανάμεσα στα Ακαρνανικά βουνά.

Πέρα από τον θρησκευτικό χαρακτήρα της γιορτής, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρνακα τιμά με την γιορτή αυτή, τον τόπο, τους οπλαρχηγούς και τους αγωνιστές του 1821, όλους τους ανθρώπους που έζησαν εκεί μέχρι την εγκατάλειψη του χωριού, τιμά την φύση, τιμά την ίδια την ιστορία μας και θα συνεχίσει να το κάνει παρόλο τις αντίξοες συνθήκες…

Και του χρόνου …
 

Κείμενο: Β.Π. / Φωτογραφίες: Βάσω Παππά

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA