Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ιατρών για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Ιουνίου 2016

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ιατρών για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Αστακού

Την Παρασκευή 20 Μαΐου ένα επείγον περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Αστακού ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένας πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των ιατρών του Αστακού.

Εμείς σας παρουσιάζουμε όλες τις δηλώσεις, χωρίς να αναφερθούμε στο όνομα του ασθενή και της ιατρού που εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Αστακού, τη μέρα του περιστατικού.

Την αρχή έκανε ο ιατρός κ. Παναγιώτης Στάϊκος, ο οποίος μας εξιστορεί το περιστατικό και στη συνέχεια ακολουθεί μια σειρά από δηλώσεις σχετικά με αυτό...

Παναγιώτης Στάϊκος: Η τυπολατρία της γιατρού που εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Αστακού, έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ασθενούς με διάτρηση στομάχου (20/5/2016)

Σήμερα έζησα μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες μου σαν Γιατρός.

Στις 4.00 μ.μ δέχθηκα τηλεφώνημα από τον κύριο ..., πως ο αδελφός του .... είχε έναν πολύ δυνατό πόνο στην κοιλιά . Επειδή εκείνη την στιγμή ερχόμουν από την Βόνιτσα, ευρισκόμενος κοντά στο Μύτικα, του συνέστησα να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Αστακού, να τον δουν οι Γιατροί και σε μισή ώρα που θα επέστεφα, να τον έβλεπα και με τον Υπερηχογράφο, εάν χρειαζόταν. Πλησιάζοντας στον Αστακό του τηλεφώνησα, λέγοντας του πως σε δυο λεπτά φθάνω. Τότε μου απάντησε λέγοντας πως η γιατρός που τον εξέτασε του είπε, ότι καλό θα ήταν να κάνει ένα Υπερηχογράφημα, μήπως είναι κάποιος κωλικός.

Έτσι φθάσαμε μαζί στο ιατρείο μου, όπου πριν του κάνω το Υπερηχογράφημα με την κλινική εξέταση και επειδή ο ασθενής ήταν κάθιδρος, κάτωχρος και με σανιδώδη κοιλία, έθεσα ήδη την διάγνωση τυπικής οξείας κοιλίας, κάνοντας του γρήγορα και ένα Υπερηχογράφημα, το οποίο δεν έδειξε τίποτα το παθολογικό (από αυτά που φαίνονται με τους Υπερήχους).

Αμέσως παίρνω τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας και ζητώ ασθενοφόρο, για να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο, όπως επιτάσσει η Ιατρική Δεοντολογία και Ιατρική Επιστημονική γνώση. Η νοσηλεύτρια που σήκωσε το τηλέφωνο, μου είπε ότι δεν έχουν οδηγό βάρδιας και ότι θα έπρεπε να πάρουμε το ΕΚΑΒ, για να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι. Τότε εγώ της είπα, πως θα πάμε, να πάρω εγώ το ασθενοφόρο, να το οδηγήσω, για να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο για την ζωή του ασθενή, αφού έχω επαγγελματικό δίπλωμα από τα 22 χρόνια μου και το έχω οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σώζοντας ζωές, όταν χρειάστηκε. 
 
Όταν φθάσαμε στο Κ.Υ με περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη, αφού μπροστά μου μπήκε η γιατρός που εφημέρευε κυρία ..., εμποδίζοντας με να πάρω τα κλειδιά του ασθενοφόρου, λέγοντας μου, ουρλιάζοντας στην κυριολεξία, ότι δεν έχω καμιά αρμοδιότητα να κάνω κάτι τέτοιο και πως αν συμβεί κάτι, θα βρει εκείνη τον μπελά της και συνέχισε μπροστά στον ασθενή, την γυναίκα, τον αδελφό του και άλλους να φωνάζει δυνατά σε έξαλλη κατάσταση και να με εμποδίζει να πάρω το κλειδί του Ασθενοφόρου!!!!

Τότε εγώ, επειδή ποτέ στην ζωή μου δεν έχω ασκήσει βία σε γυναίκα, δεν συνέχισα για να το πάρω δια της βίας και μετά αφού θα άφηνα τον Ασθενή στο Νοσοκομείο , να πάω στο κρατητήριο για αυτόφωρο!!!!

Κυρία ...

Δεν πήγα να πάρω τα κλειδιά από το αυτοκίνητό σας, για να έχετε το δικαίωμα να με εμποδίσετε ή να ασκήσετε βία επάνω μου.

Δεν είχατε καμία αρμοδιότητα να με εμποδίσετε να πάρω τα κλειδιά από το Ασθενοφόρο, που μάλιστα είναι Δωρεά του Πρώην Δημάρχου κυρίου Πυθαγόρα Σαμαρά, το οποίο δεν είναι περιουσία σας, αλλά περιουσία του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να σώσω μια ζωή ενός νέου μάλιστα Ανθρώπου .

Είχατε το δικαίωμα να πάρετε την Αστυνομία να έλθει να με σταματήσει. Όμως κυρία ... δεν είστε ούτε Χωροφύλακας ή Εισαγγελέας, αλλά γιατρός.

Βάλατε τον όρκο του Ιπποκράτη, με τον οποίο ορκιστήκατε να σώζετε με κάθε μέσο την ζωή του κάθε ασθενή, ακόμη και αν θα θέσετε σε κίνδυνο την δική σας την ζωή, κάτω από την υπαλληλική σας ιδιότητα.

Αναρωτηθήκατε άραγε, πόσο επιπόλαια λειτουργήσατε, εάν κατά την μεταφορά με το επαγγελματικό του VAN (εγώ τον ακολουθούσα με ένα δικό μου κουπέ αυτοκίνητο μαζί με την γυναίκα του) , ο ασθενής κουλουριασμένος από τον δυνατό πόνο πέθαινε, ότι πέρα από τις τύψεις σας, ότι υπήρχε ο κίνδυνος να λυντσαριστείτε από τους συγγενείς του ή να σας ταράξουν στις μηνύσεις και τις αγωγές, να δικαστείτε και για παράβαση καθήκοντος και να καταστραφείτε εντελώς;

Τελικά όταν φθάσαμε στα ΤΕΠ στο Μεσολόγγι με μια απλή Ακτινογραφία κοιλίας, στην οποία φάνηκε ελεύθερος αέρας κάτω από το διάφραγμα, μπήκε η διάγνωση της διάτρησης κοίλου οργάνου (πιθανά στομάχου και λιγότερο εντέρου), χωρίς να περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις αίματος, για την οποία ο ασθενής έπρεπε να εισαχθεί στο Χειρουργείο αμέσως.

Όμως η ταλαιπωρία του συνεχίστηκε ακόμη, αφού ο Δ/ντής της Χειρουργικής μας είπε, ότι επειδή δεν είχε Αναισθησιολόγο και Καρδιολόγο, δεν μπορούσε να τον βάλει στο Χειρουργείο και γι’ αυτό έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου πήγε με Ασθενοφόρο όπως έπρεπε και αυτή την στιγμή Χειρουργείται.

Αγαπητέ φίλε ... σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επέμβαση, να πάνε όλα καλά, ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της Υγείας σου, για να σε έχουμε γρήγορα κοντά μας .

Κύριε Δ /ντά του Κ.Υ . Αστακού
Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Κύριε Διοικητά της 6 ης Υ.ΠΕ στην Πάτρα

Σας δηλώνω, ότι εγώ είμαι έτοιμος, να αναλάβω τις ευθύνες μου σε αντίστοιχο επείγον και σοβαρό περιστατικό. Εκείνος, ο οποίος θα διανοηθεί, να ασκήσει βία επάνω μου, προκειμένου να με εμποδίσει να πάρω τα κλειδιά του Ασθενοφόρου, θα υποστεί τις συνέπειες της πράξης του. Μόνο αν καταφέρει να πάψω να αναπνέω, θα καταφέρει να με εμποδίσει. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Αστυνομία η ο Εισαγγελέας και όχι κανένας γιατρός ή υπάλληλος του Κ.Υ.

Υ.Γ.1
Κυρία .... Σας ερωτώ εάν ο άνδρας σας ή το παιδί σας π.χ., είχαν πέσει θύματα τροχαίου και κινδύνευε η ζωή τους και δεν υπήρχε οδηγός Ασθενοφόρου, θα με εμποδίζατε να πάρω τα κλειδιά;
Υ.Γ.2 Ειλικρινά λυπάμαι , που είμαι αναγκασμένος, να κάνω αυτή την ανάρτηση.

Αστακός 20/5/2016
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Δήλωση ιατρού κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη (21/5/2016)

Πραγματικά θλίβομαι με τις τελευταίες ανακοινώσεις στα τοπικά ιστολόγια για το περιστατικό που έλαβε μέρος στο ΚΥ Αστακού, αλλά από την άλλη θεωρώ υποχρέωση μου να υπερασπιστώ την ιατρό, φίλη και συνάδερφο κα ....

Ξεκινώντας, για όλους τους σκληρούς επικριτές, θα αναφερθώ στο ότι η κα ... προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Υγείας τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Επί της ουσίας "εξυπηρετεί" τις ανάγκες του νευραλγικού υγειονομικού σχηματισμού, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών και αποτέλεσε στυλοβάτη του ακόμα και τις εποχές που το ΚΥ κινδύνευσε να κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Η κα ... προκειμένου να βοηθήσει και επί της ουσίας κάνοντας μας "χάρη" ,υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία της ήταν άψογη με όλο το προσωπικό, ενώ παράλληλα έχει εξυπηρετήσει πολλούς συμπολίτες μας.

Θεωρώ άδικη την επίθεση που δέχτηκε και δέχεται και μάλιστα σε δημόσια θέα και διαβούλευση. Καταρχήν καταπατάται η έννοια του ιατρικού απορρήτου δημοσιοποιώντας στοιχεία ασθενούς, ιατρού και σε αυτό είναι συνένοχα και τα ιστολόγια που αφιλτράριστα δημοσιεύουν οτιδήποτε, γεγονός που επιφέρει ηθικές, κοινωνικές, αλλά και ποινικές ευθύνες. Κατανοώ την ένταση του κου Στάικου τη δεδομένη στιγμή που εξελισσόταν το περιστατικό μέσα στο άγχος να προσφέρει βοήθεια σε ένα ασθενή, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να εξηγήσω την έκταση που πήρε το γεγονός και την διαπόμπευση μιας συναδέρφου και τον δημόσιο διασυρμό. Πραγματικά πιστεύω ότι τώρα που έπεσαν οι τόνοι κε Στάικο οφείλεται μια συγγνώμη (δηλώνοντας ότι η εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας είναι μεγάλη και σαν γιατρό και σαν άνθρωπο).

Υπάρχει εντολή του ΕΚΑΒ το ασθενοφόρο να κινείται με τους οδηγούς του. Δυστυχώς, είναι λυπηρό εν έτη 2016 το εφημερεύον ΚΥ που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Αλυζίας-Αστακού με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες που την διακρίνουν, να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες με οδηγό. Και αυτό δεν είναι νέο, όλοι το ξέρουν, σιωπούν και δεν αντιδρούν. (Και όλοι το θυμούνται όταν έρθουν αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα…). Και εδώ έρχεται ο γιατρός να παλέψει με τα ηθικά, κοινωνικά, ανθρώπινα, ιατρικά διλλήματα. Όλοι ξέρουμε ότι το ασθενοφόρο από μόνο του δεν σώζει ζωές. Ζωές σώζει η έγκαιρη διάγνωση, η έγκαιρη αντιμετώπιση… και φυσικά ο Θεός. Ερωτώ αν ο ασθενής πήγαινε με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο την στιγμή της διάγνωσης πόσο χρόνο θα είχε κερδίσει από την καθυστέρηση λόγω της διαμάχης; Τι θα πρόσφερε το ασθενοφόρο στο συγκεκριμένο περιστατικό; Σε περίπτωση που κάποιος έπαιρνε το ασθενοφόρο και είχε ένα ατύχημα στο δρόμο, τι θα γινόταν σε αυτή τη περίπτωση; Προτείνεται κάθε φορά που δεν έχει οδηγό σε βάρδια όποιος θέλει να παίρνει το δημόσιο ασθενοφόρο και να διακομίζει ασθενείς; Και ο κατάλογος με τα ερωτήματα είναι τεράστιος…. Ίσως είναι μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε οδηγούς που θα καλύπτουν όλες τις βάρδιες (και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο), γιατί παρόμοια περιστατικά θα ξαναγίνουν και μάλιστα σε περιστατικά που η διακομιδή με ασθενοφόρο θα είναι επιβεβλημένη από την φύση της πάθησης. Συμφωνώ ότι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα (νόμους, κανόνες, διλλήματα…) και για αυτό πολεμάμε όλοι μαζί μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις που δεν μας αναλογούν.

Ας πέσουν λοιπόν οι τόνοι, να χαμηλώσουμε όλοι εμείς οι "άξιοι" το κεφάλι και με σύνεση να μπορέσουμε να προσφέρουμε.

Καλώ λοιπόν επίσημα όλους τους φορείς του δημόσιου βίου αυτού του τόπου, από αιρετούς, συλλόγους, οργανισμούς, ενώσεις, ιατρούς και όλους τους πολίτες να συνταχθούμε στο πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου (Αστακός-Αλυζία-Φυτείες) και επιτέλους να αντιδράσουμε μαζικά.


Με εκτίμηση
Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Επιμελητής Β΄Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής


 
Παναγιώτης Στάϊκος: Η απάντησή μου στην υποτιμητική παρέμβαση προς το πρόσωπο μου στον κύριο Τριανταφφυλάκη (21/5/2016)

Αγαπητέ μου συνάδελφε και φίλε Γιάννη

Εγώ να δεις πόσο θλίβομαι για την κοινωνική και ανθρώπινη αναλγησία, η οποία επεδείχθη χθες χάριν της τυπολατρίας.

Εγώ ποτέ στην σταδιοδρομία μου ως Γιατρού δεν λειτούργησα με νοοτροπίες σιναφιού. Και αυτές οι νοοτροπίες σιναφιού, των Δικηγόρων, των Μηχανικών , των Γιατρών, του Φωτόπουλου της ΔΕΗ, του Μπαλοσόπουλου των ΟΤΑ και άλλων είναι που φέρανε την Χώρα σε αυτά τα χάλια .

Είναι δικαίωμα σου να υπερασπιστείς την κυρία ...

Δεν είναι δικαίωμά σου όμως, να μας λες ότι μας κάνει χάρη, που έρχεται όπως και άλλοι Γιατροί και κάνουν εφημερίες στο Κ.Υ. Αστακού, γιατί απλούστατα είναι υποχρεωμένη από την Υπηρεσία της. Στους ασθενείς οι Γιατροί δεν κάνουν χάρη, αλλά τους υπηρετούν με σεβασμό, αγάπη και αυταπάρνηση!!!!

Τι από αυτά έκανε η κυρία ... σε έναν ασθενή με διάτρηση στομάχου, ο οποίος ήταν κάθιδρος και κάτωχρος από τον πόνο!!!!

Καλέ μου φίλε Γιάννη

Καλά πιστεύεις, ότι επάνω στην ένταση του περιστατικού παρασύρθηκα ή έχω τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που θα έσπαγα το Ιατρικό Απόρρητο και μου μιλάς εμένα για ηθικές, κοινωνικές και ποινικές, απειλώντας μάλιστα και τα τοπικά blogs ότι αφιλτράριστα έκαναν την ανάρτηση του κειμένου μου. Δεν νομίζεις ότι αυτό είναι μια έμμεση προσβολή προς το πρόσωπό μου;

Σαφώς είχα την έγκριση του ασθενή, της γυναίκας του και του αδελφού του, οι οποίοι ήταν εξοργισμένοι με την κυρία ....

Εγώ όταν πήγαινα να πάρω το ασθενοφόρο, γνώριζα πολύ καλά τις όποιες Αστικές ή Ποινικές ευθύνες προέκυπταν, από ότι μπορούσε να συμβεί και ήμουν απόλυτα έτοιμος να υποστώ τις όποιες κυρώσεις, τις οποίες όμως έβαζα σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην ζωή του ασθενή!!!

Φίλε Γιάννη .

Πάντα πίστευα ότι οι επιστήμονες και πολύ περισσότερο, όσοι έχουν διατελέσει δημόσια πρόσωπα, όταν κάνουν λάθος, πρέπει να ζητούν συγνώμη . Όμως όταν κάνουν λάθος και όχι : «κερατάδες και δαρμένοι».

Αγαπητέ μου Γιάννη

Έχεις το δικαίωμα σου να υπερασπιστείς την κυρία ...

Δεν έχεις το δικαίωμα να μου ζητάς να της ζητήσω συγνώμη, από την στιγμή που ούτε την έβρισα ή την συκοφάντησα ή άσκησα λεκτική ή σωματική βία εναντίον της, ενώ εκείνη με τις φωνές της άσκησε λεκτική βία εναντίον μου και μπαίνοντας μπροστά μου για να με εμποδίσει, ήταν έτοιμη να ασκήσει και σωματική βία, προκειμένου να μην πάρω τα κλειδιά του Ασθενοφόρου. Το μόνο που είχε δικαίωμα να κάνει, ήταν να καλέσει την Αστυνομία . Εκεί δεν ήταν ούτε για Χωροφύλακας ή Εισαγγελέας.

Αν υπάρχει κάποιος Φίλε Γιάννη, ο οποίος πρέπει να ζητήσει συγνώμη , αυτός δεν είναι άλλος από την κυρία ...

Με τι μούτρα αλήθεια θα αντικρύσει στον Αστακό τον κύριο ... η κυρία ... ;

Αγαπητέ μου Γιάννη με σοκάρεις όταν λες επί λέξει : Τι θα πρόσφερε τα ασθενοφόρο στο συγκεκριμένο περιστατικό; Και εάν αυτή η οξεία κοιλία δεν ήταν διάτρηση και ήταν μια μεγάλη εμβολή εντέρου και ο ασθενής σοκαριζόταν μέσα στο VAN και πέθαινε, τότε τι πα γινόταν (στο Νοσοκομείο μπήκε η διάγνωση της διάτρησης με την ακτινογραφία κοιλίας); Τότε να βγάλετε μια ανακοίνωση όλες οι οξείες κοιλίες και τα εμφράγματα να μεταφέρονται με τα αγροτικά, αφού το ασθενοφόρο δεν προσφέρει και πολλά.

Όλα όσα είπες, που πολλά ήταν προσβλητικά προς εμένα κρατάω μόνο το πάρα κάτω.

Εάν όπως λες επί λέξει : Συμφωνώ ότι η ανθρώπινη υγεία και οι ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα (νόμους, κανόνες, διλλήματα…), εγώ σε ερωτώ; Τι πάρα πάνω ή πάρα κάτω έκανα, από αυτό πού λες, ότι πιστεύεις ως Υπέρτατη Αρχή!!!!!

Και επειδή και εγώ πιστεύω βαθειά σε αυτή την Υπέρτατη αρχή, σου δηλώνω, πώς αν στο μέλλον υπάρξει ανάλογο περιστατικό, εγώ θα το πάρω το ασθενοφόρο και εσείς φροντίσετε, αν τα καταφέρετε, να με δείρετε. Θα είναι τιμή μου να με δείρετε για ένα τέτοιο περιστατικό.

Τα άλλα περί συστράτευσης, μαζικών κινητοποιήσεων των φορέων και των κατοίκων, θα μου επιτρέψεις να τα χαρακτηρίσω, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού το ξέρεις πολύ καλά πως σε όλη την Ελλάδα τα ίδια χάλια συμβαίνουν και θα πρέπει να λειτουργήσουμε με ότι έχουμε και με την υπέρ προσπάθεια κάποιων.

Αγαπητέ μου Φίλε Γιάννη

Εγώ δεν ζητώ από σένα να μου ζητήσεις συγνώμη, για τα όποια μειωτικά προς το πρόσωπό μου υπήρχαν στην παρέμβασή σου.

Θέλω όμως από εσένα που πιστεύω, ότι εκτός από Άριστος Γιατρός, με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσης του καθήκοντος, διαθέτεις και ήθος, αλτρουισμό, ουμανισμό, έχοντας παράλληλα ψυχή και κότσια την επόμενη φορά, που θα υπάρξει ανάλογο να το πάρεις εσύ το Ασθενοφόρο. Εσύ. Εσύ.Εσύ!!!

Αφού και εγώ στην ηλικία σου το είχα πάρει πολλές φορές!!!

Αστακός 21/5/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος

 

Η θέση του κ. Παναγιώτη Κούστα για το χθεσινό περιστατικό στο Κ.Υ. Αστακού (21/5/2016)

Αγαπητέ κύριε Στάϊκο.

Όπως γνωρίζεις λείπω στην Αθήνα γιατί έδωσα εξετάσεις για να πάρω το πτυχίο του βελονισμού. Όπως επίσης γνωρίζεις πέρυσι έκανα γραπτή καταγγελία στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου για τη μη ασφαλή εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Αστακού, όπου ανάφερα και το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρου, καταγγελία που δημοσιεύτηκε και στο Βήμα της Κυριακής κι έφτασε μέχρι τη Βουλή http://www.docmed.gr/apokaliptiki-anafora-pros-ton-isangelea-gia-to-k-i-astakou/

Το Φθινόπωρο εκλήθη και έδωσα ένορκη κατάθεση στα Δικαστήρια Μεσολογγίου, όπου ανέφερα συγκεκριμένα περιστατικά με προεξάρχον, το θάνατο μοτοσυκλετιστή σε τροχαίο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΑΛΛΟΥ, εκτός από το ενδιαφέρον των τοπικών Blogs. 

Στην ιατρική μου σταδιοδρομία μία από τις αρχές που έχω είναι ο σεβασμός προς τους αρχαιότερους γιατρούς. Όπως ξέρεις τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τον κ. Ζούλα και σε σένα, γιατί κρατήσατε ουσιαστικά μόνοι σας την υγεία στο Ξηρόμερο τόσα χρόνια σώζοντας δεκάδες ζωές. Βέβαια θα το παραδεχθείς ότι κι εμείς έχουμε κρατήσει με νύχια και με δόντια ανοιχτό το Κέντρο Υγείας και το δουλεύουμε πιστεύω αρκετά καλά, έχοντας σώσει ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στο Γιάννη, στη Χαρά και σε μένα υπάρχει απεριόριστος σεβασμός και συνεργασία. 

Αναφέροντας όλα τα παραπάνω, δυστυχώς ο μόνος επιεικής χαρακτηρισμός για το λίβελο που εξαπέλυσες εναντίον της συναδέλφου, είναι ότι επρόκειτο για επίθεση αήθη, απαράδεκτη, γεμάτη ανακρίβειες, καταπατώντας την ιατρική δεοντολογία και πιθανόν φθάνοντας στη συκοφαντική δυσφήμηση. 

Δυστυχώς σε αυτή σου την επίθεση βρήκες την αφελή συνεργασία ενός μικρού Blog που τη δημοσίευσε. Δεν είναι τυχαίο πως τα μεγάλα τοπικά Blogs δε τη δημοσίευσαν. Επίθεση αήθη που στρεφόταν εναντίον μιας άξιας συναδέλφου και μητέρας, που αφήνει τη μικρή κορούλα της και έρχεται εδώ και πολλά χρόνια να εφημερεύσει στον Αστακό απλήρωτη, πληρώνοντας πολλές φορές τη βενζίνη από την τσέπη της κι έχοντας σώσει ανθρώπους. Και ξέρεις γιατί έρχεται; Όχι γιατί είναι υποχρεωμένη (λείπεις πολλά χρόνια από το ΕΣΥ, μην αναφέρεις ανακρίβειες), αλλά γιατί σε μας επικρατεί καλό κλίμα κι έρχεται και βοηθάει, κρατώντας το Kέντρο Yγείας ανοιχτό, ώστε ο άρρωστος να βρίσκει γιατρό. Αλήθεια - και το λέω χωρίς ειρωνεία - αν δεν ήταν γυναίκα και ξένη, θα εξαπέλυες τέτοιους χαρακτηρισμούς; Δεν μπορώ να καταλάβω άλλωστε γιατί δε μετέφερες τον ασθενή με το δικό σου αυτοκίνητο όπως έχουμε πράξει και οι δύο κατά το παρελθόν; 

Δε μακρηγορώ άλλο. Με κάλυψε εξάλλου η απάντηση του Γιάννη Τριανταφυλλάκη με την οποία συμφωνώ σε κάθε της λέξη. Όπως ταυτίζεται πλήρως με τη θέση μας και η Χαρά Γκάτση. Πρόσεξε μη μείνεις στο τέλος ιατρικά μόνος με τέτοιες επιθέσεις. Ξέρεις πολύ καλά πως ούτε ο Γιάννης, ούτε η Χαρά, ούτε εγώ έχουμε πρόβλημα να φύγουμε αν χειροτερέψουν οι συνθήκες κι άλλο εξαιτίας τέτοιων επιθέσεων. Ένα μεροκάματο κάπου θα βρούμε να το βγάλουμε.

Κύριε Στάικο.
H δουλειά του γιατρού δεν είναι στο τιμόνι, αλλά πίσω στην καμπίνα να παλεύει να σώσει τον άρρωστο, όταν αυτός χρήζει ιατρικής βοήθειας. Βοήθα αν θες μέσα από την εμπειρία σου και τις προηγούμενες θεσμικές σου θέσεις στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την υγεία στο Ξηρόμερο. Δεν περίμενα από σένα τέτοια απαράδεκτη επίθεση.

Με λύπη

Παναγιώτης Κούστας
Ειδικός ιατρός γενικής ιατρικής
Επιμελητής Κέντρου Υγείας Αστακού


Παναγιώτης Στάϊκος: Η οφειλόμενη απάντηση στην απρόσμενη και αήθη επίθεση του κυρίου Κούστα (22/5/2016)

Κύριε Κούστα

Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια προσωπική επίθεση εναντίον μου από εσάς.

Γράφετε επί λέξει: Όπως ξέρεις τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τον κ. Ζούλα και σε σένα. Μόνο που στην παρέμβασή σας δείχνετε άκρατη ασέβεια προς το πρόσωπό μου, όταν λέτε επί λέξει : Αναφέροντας όλα τα παραπάνω, δυστυχώς ο μόνος επιεικής χαρακτηρισμός για το λίβελο που εξαπέλυσες εναντίον της συναδέλφου, είναι ότι επρόκειτο για επίθεση αήθη, απαράδεκτη, γεμάτη ανακρίβειες, καταπατώντας την ιατρική δεοντολογία και πιθανόν φθάνοντας στη συκοφαντική δυσφήμηση.

Αλήθεια κύριε Κούστα οι λέξεις και οι έννοιες λίβελος, αήθης επίθεση, και καταπάτησης της ιατρικής δεοντολογίας από πλευράς μου, που εκτοξεύονται από εσάς προς το πρόσωπό μου, συνιστούν σεβασμό και εκτίμηση από εσάς ή ασέβεια και συκοφαντική επίθεση; !!!!

Θα μου πείτε λοιπόν ένα χαρακτηρισμό ή μία ύβρη, που εκτόξευσα προς την κυρία που εφημέρευε, για να τον χαρακτηρίσετε ως αήθη ή λίβελο; Όσο και να πράξετε δεν θα βρείτε κανέναν. Τουναντίον την κάλυψα, αφού δεν μίλησα για την βαριά επιστημονική της αμέλεια, αφού κρατούσε το περιστατικό εκεί ως κωλικό, ενώ ήταν Οξεία Κοιλία και έπρεπε αφού δεν είχε οδηγό να καλέσει αμέσως το ΕΚΑΒ, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να θέτει σε κίνδυνο την ζωή του ασθενούς, για την οποία ο ίδιος ο ασθενής και οι οικείοι του μπορούν να ζητήσουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Εφ όσον ξύεστε στου τσοπάνη την μαγκούρα τώρα θα τα πούμε όλα . Όταν κάποιος ασκεί ιατρική έχει και ευθύνες.!!!!

Όσο για την μηνυτήρια αναφορά σας για την οποία επαίρεστε, ότι έφτασε και μέχρι την Βουλή είδατε τα αποτελέσματά της. Μια τρύπα στο νερό. Κάθε μέρα, όπως και χθες, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Μην το παίζεται τζάμπα μάγκας λοιπόν!!!!

Κύριε Κούστα είναι από μέρους σας φτηνή δικαιολογία, δειλία και συκοφαντία να επικαλείσθε, πως δεν έχετε πρόβλημα να φύγετε, για να βγάλετε ένα μεροκάματο, όπως λέτε, εξαιτίας δήθεν τέτοιων επιθέσεων, όταν όλοι ξέρουμε κατά δήλωση σας, ότι κάνετε Γαλλικά για να φύγετε στην Γαλλία. ( Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες μου ζητήσατε το τηλέφωνο του γιού μου, για να πάρετε πληροφορίες για τις συνεντεύξεις και τα άλλα απαραίτητα που χρειάζονται για να σας κάνουν δεκτό, αφού εκείνον τον έχουν ήδη κάνει δεκτό και έχει κλείσει και συμβόλαιο εργασίας).

Αλήθεια όταν μου κάνατε την απρόσμενη προσωπική επίθεση με αυτούς χαρακτηρισμούς, τον γιό μου τον σκεφθήκατε; Ο οποίος μου είπατε, πως σας φέρθηκε πολύ καλά (λέγοντάς μου επί λέξει : Ότι είναι και γα .ώ τα παιδιά)!!!!

Αλήθεια αν τον συναντήσετε εδώ ή στην Γαλλία τι θα του πείτε;!!!

Κύριε Κούστα είστε πολύ μικρός, για να μου κάνετε μαθήματα ήθους (χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά μου αήθη !!!!), Ιατρικής Συμπεριφοράς και Ιατρικής Δεοντολογίας, λέγοντας ότι η δουλειά του γιατρού δεν είναι στο τιμόνι, αλλά πίσω στην καμπίνα να παλεύει να σώσει τον άρρωστο, όταν αυτός χρήζει ιατρικής βοήθειας. Εγώ υπηρετώ τον άρρωστο στο Ξηρόμερο και όχι μόνο επί 37 χρόνια και έχω δώσει εξετάζεις πολλές φορές, δείχνοντας σεβασμό και αυταπάρνηση, θέτοντας ακόμη και την ζωή μου σε κίνδυνο, προκειμένου να προσπαθήσω να σώσω μια ζωή ή να εξασφαλίσω αξιοπρεπή διακομιδή ασθενούς στο Νοσοκομείο.

Και πιο ήταν το έγκλημά μου στο περιστατικό; Απλά να κερδίσω χρόνο και παράλληλα αξιοπρεπή διακομιδή του ασθενούς με το Ασθενοφόρο και όχι τσουβαλιασμένο μέσα σε ένα ΙΧ, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του. Για φανταστείτε στην θέση του συγκεκριμένου ασθενούς, να ήταν ο δωρητής του Ασθενοφόρου και πρώην Δήμαρχος κύριος Πυθαγόρας Σαμαράς και να αρνιόσασταν να πάρει το Ασθενοφόρο, τι θα γινόταν;

Εάν κύριε Κούστα πιστεύετε, ότι διέπραξα κάποια αξιόποινη πράξη, εναντίον της γιατρού που εφημέρευε, δεν έχετε παρά να της υποδείξετε, να μου κάνει μήνυση για όσα μου προσάπτετε και να έλθετε ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μου, εσείς και όποιος άλλος θέλετε.

Εγώ πάντως θα έχω ως μάρτυρες υπεράσπισης τον ασθενή, την γυναίκα του και τον αδελφό του και τότε θα δούμε στο Δικαστήριο ποιος έχει δίκιο. Θα πέσει πολύ γέλιο .!!!!

Μέχρι τότε σας εύχομαι καλή επιτυχία στον δρόμο που χαράξατε και στις εξετάσεις σας για την Γαλλία !!!!

Πάντως κύριε Κούστα δεν περίμενα από εσάς τέτοια απαράδεκτη επίθεση. Η οποία όπλισε το χέρι των ελάχιστων γνωστών-αγνώστων να προβούν σε χυδαία προς το πρόσωπό μου «ανώνυμα» σχόλια. Εύχομαι να μην είναι γιατροί αυτοί, που τα έγραψαν (γιατί ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι στο Internet).

{ Σας τιμά αυτό το ανώνυμο σχόλιο; : Κύριε Στάικε επειδη δεν εχω αυτοκινγτο να δανειστω το ασθενοφορο για μια βολτα; και σιγουρα ο Τριανταφυλλακης εχει προσφερει πολυ περισσοτερα απο σενα. Αλοιμονο αν ο καθε ιδιωτης ιατρος πηγαινε και επερνε ενα ασθενοφορο για να τσεπωσει τα ευρουλακια εξυπηρετώντας τους οελατες του! Απο τη στιγμη που ο ασθενεις πηγε στο ΚΥ τι δουλεια ειχε ο Στάικος. Εχει καταντισει γραφικος πλεον!

21 Μαΐου 2016 - 6:51 μ.μ.}

Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά, πως όσες φορές διακόμισα περιστατικό ως γιατρός του Κ.Υ ή ως ιδιώτης είτε πίσω από το τιμόνι ή στην καμπίνα του Ασθενοφόρου ή όσες φορές με κάλεσαν για επείγοντα περιστατικά στο ΚΥ, όταν δεν εφημέρευε γιατρός ημέρα ή νύχτα, δεν πήρα ποτέ μια δραχμή ή ένα ευρώ.

Και γνωρίζετε πως πήγα στο Κ.Υ., αφού μου ήλθε από εκεί το περιστατικό για Υπερηχογράφημα προς διερεύνηση κωλικού, το οποίο δεν ήταν κωλικός, αλλά οξεία κοιλία.


Αστακός 22/5/2016
Παναγιώτης Στάϊκος



Απάντηση του κ. Σιακαμπένη Αλέξανδρου (23/5/2016)

Αγαπητέ Παναγιώτη

Πριν απ΄ όλα θα ήθελα να εκφράσω την ταπεινή μου άποψη, ότι ειδικά τέτοια λεπτά θέματα δεν θα έπρεπε να συζητούνται μέσω του διαδικτύου, γιατί μάλλον σύγχυση προκαλούν και μεταξύ μας αλλά και στους πολίτες, και δεν βοηθούν στην εξεύρεση λύσεων και την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. .

Αφού όμως αυτό έγινε ήδη, θεωρώ ότι κι εγώ (ως υπεύθυνος του Κ.Υ.) δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω δημόσια την άποψή μου για το θέμα που προέκυψε.

Θεωρώ ότι είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη από μέρους σου, η εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου (και σαν γιατρό και σαν δημόσιο πρόσωπο), δεδομένων και των άριστων σχέσεών μας κατά την σχεδόν δεκαετή συνύπαρξή μας στο Κ.Υ., και θα δεχτείς καλοδιάθετα τις απόψεις μου γύρω από το θέμα που προέκυψε, διαβεβαιώνοντάς σε ότι τις εκφράζω με την διάθεση να συμβάλλω μόνο και μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. και την παροχή των, κατά το δυνατόν, καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μας, στις τραγικές αυτές στιγμές που διανύουμε …

Καταρχήν , θ’ άθελα να αναφερθώ στο πρόσωπο της εφημερεύουσας ιατρού. Η συνεργασία μας εδώ και χρόνια υπήρξε άψογη κι όπως ανέφεραν και οι συνάδελφοι και σαν γιατρός, αλλά κυρίως ως άνθρωπος πάντα ανταποκρίνονταν με θυσιαστικό πνεύμα στις παρακλήσεις μας προκειμένου να «βάλει πλάτη» και να βοηθήσει όχι μόνον εφημεριακά (και πέραν των υποχρεωτικών) αλλά και στην πρωινή λειτουργία του Κ.Υ. (στις δύσκολες στιγμές που δεν υπήρχαν γιατροί ούτε για συνταγογράφηση ), χωρίς καμιά νομική υποχρέωση …. Ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψή μου κανένα παράπονο από ασθενείς για κακή συμπεριφορά ή κακή ιατρική αντιμετώπιση, και γι’ αυτό εξεπλάγην όταν έπεσαν στην αντίληψή μου τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Βλέποντας τα πράγματα ως τρίτος και όχι «εν θερμώ», είμαι πεπεισμένος ότι μέσα στην ένταση της στιγμής υπήρξε παρεξήγηση και αυτή η παρεξήγηση δημιούργησε το πρόβλημα και της κακής επικοινωνίας μεταξύ συναδέλφων ιατρών αλλά και της αντιμετώπισης του ασθενούς.

Όλοι «εν δυνάμει» μπορούν μα υποπέσουν σε λάθη, αλλά τα λάθη δεν λύνονται με ένα ακόμη ένα λάθος. Εγώ μπορεί να μην ήμουν παρών, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη μετά από την ενημέρωσή μου από την ίδια αλλά και την συνεφημερεύουσα και το υπόλοιπο προσωπικό η αντιμετώπιση του περιστατικού υπήρξε η δέουσα εκ μέρους της ιατρού. Η όλη παρεξήγηση νομίζω αγαπητέ Παναγιώτη, ότι προήλθε από την εμμονή σου να οδηγήσεις ο ίδιος το ασθενοφόρο . Όπως ο ίδιος αναφέρεις, γνωρίζεις ότι αυτό θα είχε νομικές συνέπειες για εσένα, άρα αυτομάτως αναγνωρίζεις ότι θα είχε συνέπειες και για την εφημερεύουσα ιατρό ή και για την διεύθυνση εάν συγκατατιθέμεθα στην επιμονή σου αυτή.

Αλλά, παρ’ ότι αναγνωρίζω την αγωνία σου για την αμεσότητα της διακομιδής του ασθενούς και στο πνεύμα αυτό την απαίτηση για την παράβλεψη των νομικών συνεπειών χάριν τη ηθικής πλευράς του θέματος, όμως δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να παραβλέψω ότι δεν υπάρχει η εύκολη απάντηση….

Δεν θέλω κάν να σκεφτώ όχι μόνο τις νομικές, αλλά και τις ηθικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους, εάν κατά την διακομιδή του ασθενούς, το ασθενοφόρο (το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρ’ ότι είναι δωρεά δεν παύει να είναι δημόσιο όχημα και βεβαίως στην υπηρεσία του λαού όπως εξ άλλου και όλο το Κ.Υ. με το ανθρώπινο δυναμικό του), «παράνομα» οδηγούμενο από άτομο, μη σχετιζόμενο με την υπηρεσία, εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, και ο ασθενής, όχι μόνο δεν φθάσει νωρίτερα, αλλά λόγω του τροχαίου ακόμη κι αν δεν καταλήξει, επιβαρυνθεί σοβαρά η υγεία του ;;;; Τότε τι θα απολογούνταν ο υπεύθυνος εφημερεύων κυρίως (ο οποίος είναι και ο απόλυτα υπεύθυνος για την απόφαση της διακομιδής), όχι μόνο στον εισαγγελέα αλλά και στους οικείους του ασθενούς, εάν είχε συγκατατεθεί στην ενέργεια του καλοδιάθετου, να δεχθώ, πολίτη ;;;;;

Πρέπει να ομολογήσω (πίστεψέ με, με όλη την αγάπη μου και το σεβασμό στο πρόσωπό σου) ότι ούτε εγώ θα συγκατατιθόμουνα στην ενέργειά σου αυτή …..

Εξ άλλου, όπως αποδείχθηκε και εκ των πραγμάτων, η όλη αυτή «βαβούρα» … δεν απέβη εις όφελος του ασθενούς, καθ’ ότι ούτε χρόνος κερδήθηκε, αφού μεταφέρθηκε σε λάθος νοσοκομείο (ενώ εάν δινόταν λίγος χρόνος στην εφημερεύουσα , ψύχραιμα να ερευνήσει ποιο νοσοκομείο ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει το περιστατικό, θα είχε αποσοβηθεί το λάθος αυτό….) αλλά ούτε και με το καλύτερο τρόπο διακομίσθηκε, καθότι και πάλι εάν αφήνονταν η εφημερεύουσα ψύχραιμα να επικοινωνήσει μαζί μου, πιθανόν με την παρέμβασή μου, να ανευρίσκονταν τρόπος ασφαλούς μεταφοράς, πέραν της λύσης του ΕΚΑΒ……

Επίσης αγαπητέ Παναγιώτη, θα ήθελα να αναφερθώ στις δημόσιες δηλώσεις σου, για την βίαιη παραλαβή των κλειδιών του ασθενοφόρου….

Νομίζω ότι «ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου»……. Πώς θα αντιμετωπίσουμε ιδιώτες, οικείους ασθενούς , που διαπιστώνεται ότι χρίζει διακομιδής (και δεν υπάρχει οδηγός) και απαιτούν, όπως και ο κος Στάικος να παραλάβουν τα κλειδιά για να διακομίσουν οι ίδιοι τον ασθενή με το ασθενοφόρο ;;;;


Με εκτίμηση 
Ο Αν. Συντονιστής του Κ.Υ.
Σιακαμπένης Αλέξανδρος

Παναγιώτης Στάϊκος: Η απάντησή μου προς τον Δ/ντη του ΚΥ Αστακού Οδοντίατρο κύριο Αλέξανδρο Σιακαμπένη (24/5/2016)

Αξιότιμε κύριε Δ/ντά.

Αγαπητέ μου Συνάδελφε και Φίλε Αλέξανδρε .

Κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ για την αψόγου ύφους παρέμβασή σου, σε αντίθεση με κάποιες άλλες, των οποίων το ύφος ήταν από κακό έως απαράδεκτο ή ακόμη και χυδαίο προς το πρόσωπό μου.

Δεν έχω να διαφωνήσω σε τίποτα ως προς την τυπικότητα, την οποία αναφέρεις, αφού άλλωστε φαντάζομαι να δέχεσαι, πως πρέπει να τα γνωρίζω, αφού εκεί που είσαι ήμουν αρκετά πριν έλθεις εσύ, εκτός από αυτό που αναφέρεις περί παρανομίας, γιατί φαίνεται δεν είσαι καλά ενημερωμένος περί τα νομικά, τα οποία τελικά τα λύνουν οι δικαστές και όχι οι γιατροί.

Όποιος γιατρός πιστεύε , ότι κάποιος άλλος παρανομεί, δεν μπαίνει μπροστά να τον απωθήσει ουρλιάζοντας ή ασκώντας βία, αλλά καλεί την Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το θέμα.

Ο νόμος στο άρθρο 25 του ποινικού κώδικα, ορίζει σαφώς, πως όταν πρόκειται να σώσεις μια ζωή και παραβείς κάποια διάταξη ή άλλο νόμο, τότε δεν υπάρχει καμία ποινή για σένα.

Άρθρο 25
Κατάσταση ανάγκης που αποκλείει το άδικο 

1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελεί κάποιος, για να αποτρέψει παρόντα και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο ο οποίος απειλεί το πρόσωπο ή την περιουσία του ίδιου ή κάποιου άλλου χωρίς δική του υπαιτιότητα, αν η βλάβη που προκλήθηκε στον άλλο είναι σημαντικά κατώτερη κατά το είδος και τη σπουδαιότητα από τη βλάβη που απειλήθηκε.
2. Η προηγούμενη διάταξη δεν εφαρμόζεται σε όποιον έχει καθήκον να εκτεθεί στον απειλούμενο κίνδυνο.
3. Η διάταξη του άρθρου 23 έχει ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση αυτού του άρθρου

Μετά από αυτό θα πρέπει να ενημερώσεις τους συναδέλφους που με προπηλάκισαν και συνεχίζουν ακόμη.

Πως στο περιστατικό συγκρούστηκε ο κόσμος της τυπολατρίας της κυρίας ..., του κύριου Τριανταφυλάκη, του κυρίου Κούστα και ο κόσμος ο δικός μου, ο οποίος είναι αυτός της ευθύνης απέναντι στο υπέρτατο αγαθό που είναι η ζωή του ασθενούς, η πίστη στον Όρκο του Ιπποκράτη, η κοινωνία την οποία δεν ενδιαφέρει η τυπικότητα, αλλά η σωτηρία της ζωής του ασθενούς, αλλά τελικά και ο νόμος με το άρθρο 25 του ποινικού κώδικα.

Μετά από αυτό θα περιμένω την οφειλόμενη συγνώμη ( μακριά από εμένα κουβέντες τύπου: μάζεψε τους) και όχι κουβέντες που άκουσα από τα blogs από κάποιους «ανώνυμους» του στυλ : μαζέψτε τον , γραφικός, θέλει να το παίξει λαϊκός ήρωας και άλλα φαιδρά, για να είμαστε όλοι καλά και αγαπημένοι όπως πριν το περιστατικό.

Σήμερα στην ζωή μου έχοντας εκπληρώσει όλες μου τις φιλοδοξίες και επιθυμίες, έχοντας και μια ευτυχισμένη οικογένεια με τις (3) τρείς εγγονούλες μου, η μόνες μου επιθυμίες είναι, να είναι καλά η οικογένειά μου, να με φυλάει ο θεός για όσο ασκώ την Ιατρική, να μην κάνω κάποιο λάθος, που θα κοστίσει στην ζωή ασθενούς και να έχω έναν Αξιοπρεπή Θάνατο.!!!!

Και χθες το βράδυ υπήρξε σοβαρό περιστατικό στο ΚΥ ασθενούς με αλλεργικό shock, το οποίο αφού αντιμετωπίστηκε πολύ σωστά από τους συναδέλφους που εφημέρευαν, αλλά αργότερα πήγε στο Νοσοκομείο με ΙΧΕ αυτοκίνητο, ενώ ξέρεις, ότι περιστατικό ασθενούς με αλλεργικό shock, όχι απλά πρέπει να διακομίζεται με Ασθενοφόρο, αλλά να συνοδεύεται και από γιατρό !!!

Εδώ θέλω να σε ενημερώσω πως σήμερα το πρωί πήγα στην Αστυνομία (η οποία διαβιβάζεται και προς την Εισαγγελία και έκανα μια Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία παραθέτω.

Μετά από αυτή μου την ενημέρωση δεν νομίζω, ότι θα χρειαστεί να γίνει κάτι από αυτά που αναφέρω , αφού εσείς θα πρέπει να με καλέσετε, αφού εγώ προσφέρομαι εθελοντικά .

Εδώ παραθέτω μερικά από τα δεκάδες σχόλια που έλαβα για να δεις τι λέει η κοινωνία !!!

Eftimios Alpos Γιατρέ η τυπολατρία είναι χαρακτηριστικό των μετρίων. Εγώ με τις πενιχρές γνώσεις μου γνωρίζω ότι ο ασθενής πρέπει να μεταφέρεται με ασθενοφόρο. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει έμπειρος γιατρός έστω και οδηγός. Σε παρόμοια περίπτωση έχασα 1ο ξάδερφο 49 ετών επειδή μεταφέρθηκε με ΙΧ. ΄Ολα αυτά είναι τιμή για το πρόσωπο σου.

Xristos Sam Κυριε Παναγιωτη ο πατερας μου σημερα μου ειπε οτι το 2002 που ειχε παθει εμφραγμα δεν υπηρχε παλι οδηγος για το ασθενοφορο και το οδηγησες εσυ για το νοσοκομειο και γι'αυτο προλαβαμε εγκαιρως να κανουμε θρομβολυση και δεν ειχαμε δυσαρεστα αποτελεσματα. Αυτο η οικογενεια μου δεν το ξεχναει ποτε!

Panagiotis Staikos Χρήστο παιδί μου με συγκινείς ιδιαίτερα, γιατί αυτά τα λόγια είναι από ένα παιδί . Μα δεν έκανα τίποτα άλλο, από ότι τήρησα τον όρκο του Ιπποκράτη , που είναι για μένα ο οδηγός μου στην ΙΑΤΡΙΚΗ .
Αστακός 24/5/2015

Με πολύ εκτίμηση και φιλικά αισθήματα
Παναγιώτης Στάϊκος 




Ανακοίνωση του ιατρού κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη (24/5/2016)


Aστακός, 24/5/2016

Πραγματικά είναι λυπηρό κάποιοι να βλέπουν φαντάσματα και εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν (μου θυμίζει έργο του Ισπανού συγγραφέα Miguel de Cervantes Saavedra- Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσας). Από την άλλη διακρίνω μια προσπάθεια δημαγωγίας. Οι γιατροί του ΚΥ Αστακού και το λοιπό προσωπικό, σαν δημόσιοι λειτουργοί, δίνουν νυχθημερόν μάχες σε ένα αρνητικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας και με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην άγονη περιοχή του Ξηρομέρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι έχουμε ξενυχτήσει για περιστατικά (έχουμε, δεν έχουμε βάρδια), δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διακομίσει ασθενείς (έχουμε, δεν έχουμε βάρδια), δεν είναι λίγες οι φορές που με δικά μας μέσα έχουν προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Η επίθεση που δέχτηκε η συνάδερφός μας, καθώς και οι απρεπής χαρακτηρισμοί είναι άνευ προηγούμενου (ή μήπως όχι;;;). Oι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΥ είναι κατά ομολογία όλων σε υψηλά standar, τόσο σε ποσοτικά, όσο και ποιοτικά πρότυπα. Η προσπάθεια δυσφήμισης πιθανόν να ενέχει και άλλα κίνητρα!!!

Δοξάζουμε το Θεό που μας βοηθά να έχουμε τα ψυχικά και τα σωματικά αποθέματα, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, τις άδειές μας (οι επιμελητές του ΚΥ έχουν να πάρουν κανονική άδεια από το 2014), τα ρεπό μας για να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τον υγειονομικό σταθμό της περιοχής μας. Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης αυτής της προσπάθειας δεν γίνεται δεκτή από εμένα, από τους συναδέρφους μου και πολύ περισσότερο από τον κόσμο.

Όσον αφορά ένα πρόσφατο δημοσίευμα θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες προτάσεις

- "θα περιμένω την οφειλόμενη συγνώμη (μακριά από εμένα κουβέντες τύπου: μάζεψε τους)": νομίζω ότι κάποιοι έχουν χάσει το νόημα του μέτρου (και ευτυχώς που μένουν μακριά εκφράσεις του τύπου "μάζεψε τους", γιατί εμείς τουλάχιστον θα είχαμε κάποιον να μας μαζέψει…)

- "Εδώ παραθέτω μερικά από τα δεκάδες σχόλια που έλαβα για να δεις τι λέει η κοινωνία!". Πραγματικά για αντίλογο δεν θέλω να παραθέσω τα εκατοντάδες σχόλια που λάβαμε εμείς.

- Τέλος και κλείνοντας, "Εδώ θέλω να σε ενημερώσω πως σήμερα το πρωί πήγα στην Αστυνομία και έκανα μια Υπεύθυνη Δήλωση (η οποία διαβιβάζεται και προς την Εισαγγελία), την οποία παραθέτω." …..εδώ δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, αλλά να πω : ευχαριστώ που είχα την τύχη να το διαβάσω σήμερα και να γελάσω!!!

Θλίβομαι πραγματικά που με τις ενέργειες κάποιον διχάζετε ο κόσμος και δημιουργούνται εντυπώσεις που μόνο δυσλειτουργίες και απαξίωση του έργου που προσφέρει μια δημόσια δομή Υγείας, που άνηκε και ανήκει στον κόσμο και την κοινότητα, που λειτούργησε και λειτουργεί πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει το ΚΥ γιατί ήταν, είναι και θα είναι για αυτόν εκεί να προσφέρει, ακόμα και αν κάποιοι παραιτηθούν, ακόμα και αν κάποιοι ιδιωτεύσουν, ακόμα και αν κάποιοι συνταξιοδοτηθούν.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Επιμελητής Β΄Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής 



Παναγιώτης Στάϊκος: Έτσι λύνονται οι διαφορές μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων και όχι με χαρακτηρισμούς, αήθης, συκοφάντης, δημαγωγός κλπ. (27/5/2016)

Εάν η συνάδελφος είχε λειτουργήσει σωστά, τότε ο Ιατρικός Σύλλογος στον οποίο έκανε καταγγελία και συνεδρίασε χθες βράδυ γι’ αυτό το θέμα, θα μου επέβαλε κυρώσεις.

Εκεί δήλωσα πως αν στην συνεδρίαση του Συλλόγου διαπιστωνόταν, ότι άσκησα καμία βία επάνω της και ούτε υπήρξε λέξη ή ενέργεια με την οποία την συκοφάντησα, όχι απλά θα της ζητούσα γονατιστός συγνώμη, αλλά θα ζητούσα αμέσως και την διαγραφή μου από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου για να έφευγα για Αθήνα άμεσα.!!!

Εκεί λοιπόν ο Σύλλογος παρουσία και του αδελφού του ασθενή, διαπίστωσε ότι δεν εξύβρισα την συνάδελφο (γιατί έτσι έλεγαν κάποιοι, δεν άσκησα καμία βία επάνω της και ούτε υπήρξε λέξη ή ενέργεια με την οποία την συκοφάντησα, όπως επίσης διαπίστωσε, ότι δεν έσπασα το Ιατρικό απόρρητο, αφού όπως είχε δηλώσει παρουσία τους ο αδελφός του αρρώστου είχα την έγκρισή του.

Όχι μόνο δεν μου επέβαλε καμία κύρωση, αλλά ο Γραμματέας του Συλλόγου κύριος Άρης Τριβλής, μου ζήτησε να δείξω κατανόηση για την πίεση της στιγμής, στο γεγονός, ότι η συνάδελφος κακώς με είχε εμποδίσει με βάσει το άρθρο 25 του ποινικού κώδικα και να μην προβώ σε καμία δικαστική ενέργεια.

Συνέστησαν δε στην συνάδελφο, πως εάν ξανά τύχει τέτοιο περιστατικό και έχει αντίθετη άποψη, δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να εμποδίσει η να απωθήσει κανέναν, αλλά να ειδοποιήσει την Αστυνομία να επαλειφθεί του θέματος. Και εκεί έληξε το θέμα. Και δώσαμε τα χέρια με την συνάδελφο!!!!

Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Αστυνομικό τμήμα για να διαπιστώσετε, εάν η Αστυνομία θα προβεί σε καμία ενέργεια εναντίον αυτού που θα πάρει το Ασθενοφόρο σε ανάλογη περίπτωση.

Οι βαριές κουβέντες κάποιων εναντίων μου, περί αήθους, συκοφαντικής, δημαγωγικής και γελοίας συμπεριφοράς, απλώς χαρακτηρίζουν εκείνους που τις είπαν και τις έγραψαν και κέρδισαν την χλεύη της Κοινωνίας.

Κάτι ήξεραν οι σοφοί πρόγονοι μας, που έλεγαν : Κρείττον του λαλείν το σιγάν.!!!! 



Παναγιώτης Στάϊκος: Φαίνεται πως κάποιοι στο Κ.Υ Αστακού δεν έχουν συνειδητοποιήσει, πως μπορεί να τους πεθάνει ασθενής και να τρέχουν στα δικαστήρια.!!! (30/5/2016)

Τη ζωή του έχασε σήμερα το πρωί 76χρονος από το Μπόσι Καλαβρύτων (ο Σ.Μ) , αφού σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα αλλά... δεν υπήρχε λόγω του γνωστού και χρόνιου προβλήματος με την έλλειψη προσωπικού, που είχε ρεπό κι έτσι ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Αίγιο.

Αυτό κινήθηκε μέσω της Επαρχιακής οδού Πτέρης-Καλαβρύτων, έπεσε σε δύσβατο και παραμελημένο δρόμο, καθυστέρησε με αποτέλεσμα όταν έφτασε να είναι πλέον αργά, αφού ασθενής κατέληξε.

Οι οικείοι επιρρίπτουν ευθύνες στις υγειονομικές αρχές και το ΕΚΑΒ κι από ότι φαίνεται το θέμα θα'χει και συνέχεια στα δικαστήρια.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Λαζουράς Γεώργιος δήλωσε πως έχουν κάνει επανειλημμένα διαβήματα και διαμαρτυρίες , αλλά το αποτέλεσμα , τίποτα.!!!

http://www.skaipatras.gr/skai-local/item/158547-a.html


Αυτές ήταν οι μέχρι τώρα (1/6/2016) δηλώσεις που έγιναν για το περστατικό μεταξύ των ιατρών. Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad