Ιόνια Οδός: Σήμερα η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Ιουνίου 2016

Ιόνια Οδός: Σήμερα η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας

Σχεδόν 9 χρόνια μετά την εκκίνηση των έργων, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου θα έχουμε την πρώτη μεγάλη είδηση για το έργο του οδικού άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, γνωστότερου ως Ιόνιας Οδού.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας του αυτοκινητόδρομου. Η διάνοιξη είναι ένα βέβαιο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς μιλάμε για μία σήραγγα 2,9χλμ.που διανοίχθηκε σε μόλις 14 μήνες.

Αυτό το μεγάλο νέο είναι μία τονωτική ένεση στα τόσα χρόνια αναμονής και κατασκευής των έργων. Άλλωστε η ίδια η κατασκευή ή όχι Σήραγγας στον ορεινό όγκο της Κλόκοβας οριστικοποιήθηκε το 2013 και τα έργα διάνοιξης ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014.

Επίσης από την αυριανή μέρα περιμένουμε την εξαγγελία για τη λειτουργία του πρώτου τμήματος από τις κατασκευές που ξεκίνησαν το 2007 και δεν είναι άλλο από το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία. Η ημερομηνία παίζεται αλλά δεν θα είναι μακρία, ωστόσο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στο τμήμα της Σήραγγας Κλόκοβας τώρα, μετά από την διάνοιξη-ρεκόρ υπάρχει η αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμη για να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στις ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί και σε κάθε περίπτωση θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2017 για να δεχθεί τους πρώτους οδηγούς που θα την διασχίζουν με ασφάλεια και ταχύτητα. Νίκος

Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad