Ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Ξηρομέρου για τα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Ιουνίου 2016

Ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Ξηρομέρου για τα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο του Αστακού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου απαιτεί να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την προσωρινή, πολυήμερη αγκυροβολία μεγάλων πλοίων στον όρμο του Αστακού.

Οι «Επισκευαστικές εργασίες, καθαρισμοί, εφοδιασμός με καύσιμα και λιπαντικά, μεταγγίσεις καυσίμων κλπ», επιβαρύνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν τη θάλασσα της περιοχής.

Ο κόλπος του Αστακού με τις Εχινάδες νήσους είναι χαρακτηρισμένος ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους και θα έπρεπε να προστατεύεται από τέτοιου είδους σχεδιασμούς και όχι να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος, αδιαφορώντας για την ρύπανση του περιβάλλοντος. Όλες αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν την υποθαλάσσια βλάστηση, τους οικότοπους με σοβαρές συνέπειες στην αναπαραγωγή των ψαριών και τη συρρίκνωση της αλιείας.

Καμία διευκόλυνση στους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής. Οι συνέπειες είναι αρνητικές και ο λαός της περιοχής δεν έχει να κερδίσει τίποτε. Το κυνήγι του κέρδους χτυπά τις λαϊκές ανάγκες και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον. Η υγεία του λαού δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστικών ομίλων.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των φορέων, συλλόγων των κατοίκων της περιοχής και λέμε:


- Όχι στον παροπλισμό (νεκροταφείο) πλοίων στον όρμο του Αστακού.
- Να μπει οριστικό τέλος στην κατασκευή ηλεκτροπαραγωγής στην Χρυσοβίτσα.
- Καμία εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Βαλτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad