Ανεκλήθη η απόφαση για τη δημιουργία αγκυροβολίου στου όρμο Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιουλίου 2016

Ανεκλήθη η απόφαση για τη δημιουργία αγκυροβολίου στου όρμο Αστακού

Η άρνηση του Λιμενικού ματαίωσε το αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων στον όρμο του Αστακού

Μπορεί να υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων από τους φορείς της περιοχής στην ιδέα για δημιουργία αγκυροβολίου παροπλισμένων πλοίων στον όρμο του Αστακού, ωστόσο σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη βουλή και υπογράφεται από τον Υπ. Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, η άρνηση της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου να συναινέσει στο αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου για δημιουργία αγκυροβολίου ήταν αυτή που ουσιαστικά ματαίωσε τα σχέδια.

Aναλυτικά το έγγραφο του Υπ. Ναυτιλίας:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου με έγγραφό του, αιτήθηκε τη σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου για την ενεργοποίηση αγκυροβολίου παροπλισμού πλοίων στον όρμο Αστακού.

Η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, με το αριθ. πρωτ. 2131.13/1234/16/11-5-2016 έγγραφό της απάντησε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, ότι δε συναινεί στη δημιουργία αγκυροβολίου για παροπλισμό εμπορικών πλοίων στον προτεινόμενο θαλάσσιο χώρο, δεδομένου ότι επηρεάζει το δρομολογημένο πλοίο που εκτελεί τη γραμμή Αστακός -Ιθάκη- Κεφαλονιά. Επιπρόσθετα η περιοχή γειτνιάζει με τις Εχινάδες νήσους, οι οποίες αποτελούν τμήμα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου προστασίας της φύσης, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 477Δ’/2006. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα με την υπ” αριθμ. 32/2016/01-6-2016 απόφαση του Δ.Λ.Τ. Ξηρομέρου, ανεκλήθη η πρότερη απόφαση για τη δημιουργία αγκυροβολίου στου όρμο Αστακού.


πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad