Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού εγκαινίασε το Λαογραφικό Μουσείο Αστακού (ΦΩΤΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Αυγούστου 2016

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού εγκαινίασε το Λαογραφικό Μουσείο Αστακού (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Ένας από τους κορυφαίους και καταξιωμένους συλλόγους σε δραστηριότητα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό έργο, ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού εγκαινίασε το λαογραφικό μουσείο Αστακού.

Ένα μουσείο που στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από την τοπική εκκλησία. Μια προσφορά που δεν προήλθε μόνο από την ευγενή χορηγία αλλά και από την επιμονή και υπομονή του συλλόγου να αποκτήσουν στέγη με την συνεχή όχληση προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ορόσημο της ευγενικής προσφοράς της εκκλησίας ήταν όλες οι προηγούμενες δραστηριότητες του συλλόγου δείγμα ήθους και ευπρέπειας. Ο σύλλογος γυναικών Αστακού με τρανά δείγματα της θέλησης για κάτι διαφορετικό στο τόπο του αλλά παράλληλα με αγάπη και συλλογικότητα έχει γίνει σύμβολο κορυφαίου παραδειγματισμού.

Το Δ.Σ συνεπικουρούμενα από τα μέλη του χωρίς ρεβανσισμούς, διαφορές αλλά και ίντριγκες αποδεικνύουν καθημερινά τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη, τι σημαίνει αποφασιστικότητα, τι σημαίνει ομαδική δουλειά αλλά και τι σημαίνει αγάπη προς τον τόπο σου.

Κριτήριο όλων αυτών είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες της δραστηριότητες του παράλληλα δε η προθυμία στήριξης των εκδηλώσεων. Η ανιδιοτέλεια και αγάπη είναι το καταστατικό του συλλόγου. Το μόνο λάθος στην χθεσινή τους εκδήλωση είναι το ότι δεν βρήκαν ένα μεγαλύτερο χώρο για να εκθέσουν τα πολλά αντεικείμενα που θα τους προσφέρουν και οι υπόλοιποι συγχωριανοί, οι οποίοι εκστασιαμένοι από την πρωτοβουλία αυτή θα τρέξουν να συνεισφέρουν πολλά περισσότερα.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η χθεσινή πρωτοβουλία δεν είναι ούτε η μέση των πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο σύλλογος ούτε το τέλος. Ίσως η αρχή. Μια αρχή η οποία θα προσελκύσει και πολλούς άλλους που παραμένουν αδρανείς με το κυριο χαρακτηριστικό τους το σχολιασμό των πάντων σαν οι αδέκαστοι κριτές.

Παρουσία τριών αντιδημάρχων των κ.κ. Μουρκούση, Λαϊνά και Λιβάνη αλλά και του πρ. Δημάρχου Π. Σταϊκου και αφού τελέστηκε ο αγιασμός από τον εφημέριο του χωριού μας οι πέντε γυναίκες μέλη του προεδρείου έκοψαν την πορφυρή κορδέλα και έδωσαν το αριστούργημα αυτό στους εκατοντάδες επισκέπτες.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 












































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad