Σε τίτλους :
Αρχική » » Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Υπουργό κ. Φίλη

Επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Υπουργό κ. Φίλη

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 18:26 | 0 σχόλια

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην οποία απαντά για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της χούντας.

«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της» επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος και κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθούνται στο μάθημα των θρησκευτικών.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας και διερωτήθηκε με «ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή.

Σε δική του επιστολή σήμερα ο Νίκος Φίλης συνιστά νηφαλιότητα και ψυχραιμία και «να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας».

Υπογραμμίζει ότι το θέμα των σχέσεων της Διοίκησης της Εκκλησίας με το δικτατορικό καθεστώς είναι αντικείμενο επιστημονικού και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου:

πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA