Η κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ελλάδα - Έκλεισε η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Ζημιές σε Πάτρα, Πύργο, Ναυπακτία και Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Σεπτεμβρίου 2016

Η κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ελλάδα - Έκλεισε η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Ζημιές σε Πάτρα, Πύργο, Ναυπακτία και Ζάκυνθο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Στην Πάτρα οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα σε δρόμους και αυτοκίνητα - Ζημιές και σε καταστήματα
- Στον Πύργο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και σήκωσε στέγες σπιτιών - Διακοπές ρεύματος στην πόλη
- Μεγάλες καταστροφές και στη Ζάκυνθο από ανεμοστρόβιλο - Έσπασαν κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος
- Η κακοκαιρία χτυπάει και την Αιτωλοακαρνανία - Διακόπηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
- Αποκαλυπτικές οι πρώτες εικόνες καταστροφής από τη νέα επιδείνωση του καιρού - Πόσο θα κρατήσει


Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει περιοχές της δυτικής Ελλάδας και προκαλεί καταστροφές σε περιουσίες. Εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική από την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ναυπακτία αλλά και τη Ζάκυνθο που πέρασε ανεμοστρόβιλος. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, λίγο μετά τις 06.00 το πρωί με την κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου να διακόπτεται για λόγους ασφαλείας.

Το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία

Ήδη έχουν αναφερθεί ζημιές στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής. Συγκεκριμένα στη παραλία της Ψανής σκίαστρα και τραπεζοκαθίσματα είναι διάσπαρτα στο δρόμο και στη παραλία. Στο Γρίμποβο έχουν σπάσει παμπρίζ από δύο αυτοκίνητα από πτώση πιθανόν σοφά από σπίτι. Χρειάζεται προσοχή διότι λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν αναποδογυρίσει κάδοι απορριμάτων σε διάφορα σημεία. Αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται στις περιοχές που έχουν προβλήματα. Ζημιές έχουν γίνει σε πάρα πολλές τέντες καταστημάτων...









Πάτρα: Πτώσεις δέντρων σε δρόμους και αυτοκίνητα

Περισσότερες από 25 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, κυρίως μέσα στην πόλη της Πάτρας, δέχθηκε το πρωί η Πυροσβεστική υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην Πάτρα από τις 06:30 έως και τις 07.00 το πρωί, προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Ρουμελιώτης, κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα κομμένα δέντρα, να ανοίξουν δρόμοι και να απεγκλωβιστούν αυτοκίνητα. Επίσης, πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και σε γειτονικές περιοχές της Πάτρας, όπως στην Παραλία, ενώ λόγω των ανέμων προκλήθηκαν ζημιές σε τραπεζοκαθίματα και ομπρέλες, που βρίσκονταν σε πλατείες. Στη διασταύρωση της Πατρών – Κλάους με τη Βενιζέλου, λόγω των θυελλωδών ανέμων έφυγαν τραπεζοκαθίσματα απο καταστήματα και βγήκαν στο δρόμο. Στην Ακτή Δυμαίων το νερό έφτασε σε ύψος τους 30 πόντους με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τρία οχήματα...



Πύργος: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές

Το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας έχει δει προκαλέσει καταστροφές και στην Ηλεία. Στον Πύργο στην περιοχή του Λάπατου ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, τέντες και σε άλλες κατασκευές, με τους κατοίκους να προσπαθούν να προστατευτούν. Στην περιοχή των Σαβαλίων δέντρο στην Εθνικό Οδό καταπλάκωσε αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για παρεμβάσεις απο τις ζημιές του ανεμοστρόβιλου. Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Στην πόλη του Πύργου η διακοπή διάρκεσε από τις 06:15 έως τις 07:30. Τα συνεργεία της ΔΕΗ αποκαθιστούν σταδιακά την παροχή του ρεύματος.

Η κίνηση στον δρόμο Πύργου - Κατακόλου πραγματοποιείται με δυσκολία καθώς αρκετά δένδρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για λίγο χρονικό διάστημα είχε διακοπεί η κυκλοφορία...










 
Ζάκυνθος: ''Πληγές'' από το χτύπημα ανεμοστρόβιλου

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την στιγμή εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά.

Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα που ξεριζώθηκαν. Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση βαγονιού από τρενάκι που κάνει το γύρω της πόλης. Τέλος προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν τα χωριά Αγαλάς, Λιθακιά και Βασιλικό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad