Σε τίτλους :
Αρχική » » Επίδειξη θανάτωσης άγριου ζώου στο κέντρο του Αγρινίου

Επίδειξη θανάτωσης άγριου ζώου στο κέντρο του Αγρινίου

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, 22:37 | 0 σχόλια

Τι να πεις τώρα γι” αυτή τη φωτογραφία; Είναι από το κέντρο του Αγρινίου, μέρα μεσημέρι στην οδό Μπαϊμπά. Καθρεφτίζει όλη την ψευτομαγκιά του εμπνευστή αυτής της περαντζάδας με το θανατωμένο άγριο ζώο από το όπλο.

Δεν είμαστε χορτοφάγοι, δεν είμαστε ακτιβιστές οικολόγοι, ούτε καν παιδιά της πόλης που δεν χωράει το μυαλό μας ότι κάποιος μπορεί να σκοτώσει ένα αγριογούρουνο (αν το κάνει όταν και όπου επιτρέπεται από το νόμο).

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος- ο κύριος με το αγροτικό που βλέπουμε, στην περίπτωσή μας- σκότωσε ένα αγριογούρουνο για να φάει ή για να κερδίσει κάποια χρήματα που είχε ανάγκη. Ως «σπορ» το κυνήγι και ως τρόπαιο ένα νεκρό όμορφο ζώο δεν μπορούμε να τα δεχτούμε, οπότε ας κάνουμε αυτή την υπόθεση, ότι υπήρχε λόγος.

Ποιος είναι ο λόγος που ο συμπολίτης μας αυτός περιφέρει το κουφάρι ενός μεγάλου ζώου μέσα στην πόλη; Για να κάνει επίδειξη της νίκης του; Πολύ απλά, δεν είχε λόγο, το ζώο το σκότωσε εξαρχής για την… χαρά του κυνηγιού και για επίδειξη.

Αυτή η επίδειξη παράγει μια απαράδεκτη εικόνα και προσβάλει όλους στην πόλη. Στην εποχή μας το να κυνηγάς στη φύση μπορεί να είναι αποδεκτό μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αν περιφέρεις το κουφάρι του ζώου που θανάτωσες με πυροβόλο όπλο μέσα στην πόλη, κάθε άλλο παρά μάγκας είσαι.

Η συντακτική άοπλη μονάδα.

πηγή
 
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA