Βρέθηκαν νεκροί οι χειριστές του Τσέσνα στα Καλάβρυτα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκαν νεκροί οι χειριστές του Τσέσνα στα Καλάβρυτα

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο χειριστές του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που αγνοούνταν στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε 3χλμ βόρεια του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, ενώ στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε απανθρακωμένους τους δύο πιλότους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα την πτώση του Τσέσνα ωστόσο περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια του δυστυχήματος πραγματοποιούν οι αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο αεροσκάφος αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων όταν έχασε την επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου Ανδραβίδας.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης η οποία διήρκησε μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο ανήκε στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα την Άρτα ενώ χειριστής του αεροσκάφους ήταν ο Σ.Α εν ενεργεία πιλότος SUPPER PUMA.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad