Πρεμιέρα για Ολυμπιακό κόντρα στην Ρεάλ στη νέα Euroleague (22:00, ΕΡΤ1, ERT HD) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Οκτωβρίου 2016

Πρεμιέρα για Ολυμπιακό κόντρα στην Ρεάλ στη νέα Euroleague (22:00, ΕΡΤ1, ERT HD)

- Με νέο σύστημα διεξαγωγής, με νέους κανονισμούς, αλλά το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινά η γιορτή του μπάσκετ με ένα σπουδαίο ματς
- Χωρίς προβλήματα οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη φετινή τους προσπάθεια

Το μακρινό 2000 η νεοσύστατη τότε ULEB έφερνε την πρώτη επανάσταση στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ με την παρθενική διοργάνωση της Ευρωλίγκας και στην πρεμιέρα εκείνης της νέας εκείνης προσπάθειας είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στη Μαδρίτη η Ρεάλ με τον Ολυμπιακό.

Μετά από 16 χρόνια κι αφού το καλοκαίρι που προηγήθηκε είχαμε και πάλι φοβερές διεργασίες και κόντρες στην μπασκετική οικογένεια (με την γέννηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την FIBA) η νέα Ευρωλίγκα είναι έτοιμη να ξεκινήσει, με νέο σύστημα διεξαγωγής (που θυμίζει ένα κανονικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), νέους κανονισμούς, αλλά και πάλι στο πρώτο τζάμπολ θα βρεθούν αντιμέτωπες η άσπρη φανέλα της Ρεάλ με την ερυθρόλευκη του Ολυμπιακού.

Η «βασίλισσα» έχοντας πλέον στο ρόστερ της τον πρώην ερυθρόλευκο Οθέλο Χάντερ, αλλά όντας αναγκασμένη να πορευτεί χωρίς τον Ροντρίγκεθ, έχει χρίσει ηγέτη τον Γιουλ και η αλήθεια είναι πως ο τελευταίος τα πάει μια χαρά (όπως έδειξε στα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά και στο φιλικό κόντρα στην Οκλαχόμα).

Αλλαγές έχει κι ο Ολυμπιακός, ωστόσο ο βασικός κορμός έμεινε με τον Σπανούλη να είναι το σημείο αναφοράς και στους ήδη υπάρχοντες δόθηκαν ποιοτικές ενέσεις την προσθήκη του Γκριν αλλά και την επιστροφή του μεγάλου άτυχου της περσινής σεζόν Πάτρικ Γιάνγκ.

Ο Αμερικανός σέντερ είχε τεθεί νοκ άουτ με ρήξη χιαστών, αλλά επέστρεψε και ακολούθησε την αποστολή στη Μαδρίτη, όπου θα έχει την πρώτη ευκαιρία για να αποδείξει πόσο σημαντική ήταν η περσινή του απώλεια.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Η νέα Ευρωλίγκα λοιπόν ξεκινά με το καλύτερο ίσως ορεκτικό, ωστόσο το σημερινό αποτέλεσμα ναι μεν είναι σημαντικό (και βαθμολογικά και ψυχολογικά), αλλά όχι καθοριστικό καθώς όλες οι ομάδες έχουν μπροστά τους έναν… μαραθώνιο μετά τις αλλαγές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι.

Η Ευρωλίγκα προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές, μειώνοντας τις ομάδες από 24 σε 16 και μετατρέποντας τη διοργάνωση από… τουρνουά σε κανονικό πρωτάθλημα.

Η α’ φάση με τους ομίλους και ακολούθως το Top 16 είναι πλέον παρελθόν και μπροστά μας έχουμε έναν όμιλο και 30 αγωνιστικές γεμάτες ντέρμπι!

Όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλες εντός κι εκτός έδρας, τα ταξίδια θα 'ναι συνεχή και διαρκείας, αφού υπάρχουν κι εβδομάδες με 2 αγωνιστικές, αλλά τουλάχιστον η κούραση μπορεί να μετριαστεί για τις πρώτες 8 εξ αυτών με τη χαρά της πρόκρισης στα play off (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Για τις υπόλοιπες 8 το ευρωπαϊκό ταξίδι θα ολοκληρωθεί με το πέρας της 30ής αγωνιστικής, σε αντίθεση με τη μέχρι πρότινος απορρόφησή τους απ' το EuroCup.

Στα play offs η πρόκριση θα κρίνεται στις 3 νίκες (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) ενώ δεν αλλάζει κάτι ως προς το Final 4 το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες της φετινής Euroleague:

Κανονική περίοδος: 12 Οκτωβρίου-7 Απριλίου (30 αγωνιστικές)
Play Off: 18 Απριλίου-2 Μαΐου (best-of-five)
Final 4: 19-21 Μαΐου (Sinan Erdem Dome, Κωνσταντινούπολη)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad