Σύσταση της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής, βάσει του άρθρου 141 του νόμου 3463/2006 ζητά η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Φεβρουαρίου 2017

Σύσταση της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής, βάσει του άρθρου 141 του νόμου 3463/2006 ζητά η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών»

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημάρχου σε Ρ/Φ σταθμό της Ναυπάκτου: «Στον Αστακό δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός, ούτε ένας εργάτης καθαριότητος, υπάρχει παντελής έλλειψη προσωπικού. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι μέχρι και τα τέλη του 2016 απαγορευόταν να προσλάβουμε οποιοδήποτε προσωπικό...»

Όπως πάντα μισές αλήθειες. Από το έγγραφο που σας αποκαλύπτουμε του Υπουργείου Εσωτερικών (Εγκύκλιος 25, αρ. πρωτ. 40703/16.12.2016, δείτε εδώ), διαπιστώνεται ότι: «προκειμένου να στελεχωθούν με τακτικό προσωπικό νευραλγικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης με άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, καλούνται οι ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών να υποβάλουν τα αιτήματα τους για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι μεν ΟΤΑ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, τα δε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (ΔΕΥΑ, ΦΟΣΔΑ) για τακτικό προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».
Πρόκειται δηλαδή για υπηρεσίες για τις οποίες ο ΟΤΑ (Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ή το ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) της αυτοδιοίκησης εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους κατοίκους και αφορούν τον τομέα της καθαριότητος, του ηλεκτροφωτισμού, της ύδρευσης/άρδευσης, της αποχέτευσης, των δημοτικών κοιμητηρίων.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων πρόσληψης από τους Δήμους έληξε 31/1/2017.
Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι για να κάνεις προσλήψεις σ´αυτούς τους τομείς πρέπει να έχεις έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη. Αν λοιπόν μέχρι τώρα τα χέρια του Δημάρχου ήταν δεμένα από κεντρικές επιλογές, όπως λέει ο ίδιος, τώρα δε του φταίει κανείς άλλος παρά μόνο η κακοδιαχείριση, η ανικανότητα και η εξυπηρέτηση του τέρατος (πελατειακό σύστημα) που έχουν στήσει χρόνια τώρα και με το οποίο αλληλοεξυπηρετούνται εις υγείαν των κορόιδων.
Επειδή η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών διαπιστώνει με όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, αλλά και με τα πρόσφατα της ακύρωσης του Προϋπολογισμού του 2017 και του Απολογισμού - Ισολογισμού του 2013, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις επιλογές και τις αποφάσεις του Δημάρχου και της πειθήνιας ομάδας του, με αποτέλεσμα ο Δήμος και κατά συνέπεια οι δημότες, να έχουν πλέον πολλαπλές και σημαντικές επιπτώσεις, απέστειλε έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου την Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος όσον αφορά τα ανείσπρακτα τέλη του Δήμου Ξηρομέρου (θετική ζημία). Δείτε το κείμενο του εγγράφου παρακάτω:
Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου - Υπ. Εσωτερικών.

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, ζήτησε με αίτηση της από τις υπηρεσίες του Δήμου την εξέλιξη των ανείσπρακτων τελών από το έτος 2000 έως το έτος 2016 των πρώην Δήμων Αστακού, Αλυζίας, Φυτειών και μετέπειτα του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου που προέκυψε από τη συνένωση τους.
Από τη μελέτη των στοιχείων διαπιστώνεται προϊόντος του χρόνου μια συνεχής αύξηση των ανείσπρακτων τελών, με αποτέλεσμα την 1/1/2015 να φτάνουν στο ύψος των 1.956.175,32 € σε ένα προϋπολογισμό 11.289.984,47 €.
Εκτιμούμε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των ανείσπρακτων τελών οφείλεται σε αδράνεια είσπραξης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύναψη δανείου 1.300.000 € για την κάλυψη χρέους, σας καλούμε άμεσα να προβείτε στη σύσταση της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής, βάσει του άρθρου 141 του νόμου 3463/2006 και να ελέγξει πως δημιουργήθηκε αυτή η θετική ζημιά στο Δήμο, γιατί δεν έχουν εισπραχθεί τα οφειλόμενα και να καταλογισθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad