Επίσκεψη του Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Μίλτου Ζαμπάρα στα Κ.Υ Αστακού και Μύτικα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Μίλτου Ζαμπάρα στα Κ.Υ Αστακού και Μύτικα

Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Μίλτος Ζαμπάρας συνοδευόμενος από το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Χρήστο Σαλτογιάννη, επισκέφθηκε τις δομές και τους χώρους των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα. Συνομίλησε με Ιατρούς και με Νοσηλευτές, τους διευθυντές Αλέξανδρο Σιακαμπένη και Γιάννη Χρόνη, καθώς και με τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Σε ότι αφορά το Κ.Υ. Αστακού διαθέτει όλες τις μέρες του μήνα εφημερίες και είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, αναμένεται να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της 6ης Υ.ΠΕ. το έργο που αφορά την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου μέσω προγραμματικής σύμβασης, που δυστυχώς αποτελούσε πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.

Στο Κ.Υ. Μύτικα οι εφημερίες από φέτος φτάνουν τις 15 και σίγουρα προτεραιότητα αποτελεί να διατηρηθούν σε αυτό τον αριθμό αλλά και να αυξηθούν στο απώτερο μέλλον. Επίσης η κατασκευή του νέου κτιρίου Κ.Υ. σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον οι συμβάσεις καθαριότητας στις υγειονομικές μονάδες μετατρέπονται σε ΙΔΟΧ παρακάμπτοντας τις «εργολαβίες στο χώρο της Υγείας» με πολλαπλά οφέλη στους εργαζόμενους και κυρίως στις αμοιβές τους. Από την 6η Υ.ΠΕ. αυτές τις μέρες εκδόθηκε προκήρυξη για την πρόσληψη 75 ατόμων στον τομέα αυτό και 2 θέσεις αφορούν τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα.

Παρότι, τα κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα καλύπτουν υγειονομικά μια απομονωμένη σχετικά και δυσπρόσιτη περιοχή εδώ και 2 χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad