Τον Αστακό επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Μαΐου 2017

Τον Αστακό επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ- ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ»

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε,
  • για την ένταξη δύο έργων, τη βελτίωση του Αλιευτικού καταφυγίου και τη συντήρηση-αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού
  • σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο – για το έργο Πλατυγιάλι- Αστακός,καθώς και για το έργο Προφήτης Ηλίας –Άγιος Δημήτριος, δηλαδή τη σύνδεση του Αγρινίου και της ενδοχώρας με τα δυτικά παράλια.

Τον Αστακό επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιθάκη προκειμένου να συμμετάσχει στο Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με θέμα: «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο». Ο κ.Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ.Ερωτόκριτο Γαλούνη.

Συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι ο Υπουργός με τους συνεργάτες του συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τη Δημοτική Αρχή όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την περιοχή του Ξηρομέρου.

Η Δημοτική Αρχή μέσω του Δημάρχου κ.Γαλούνη έθεσε μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν όπως:To αλιευτικό καταφύγιο, η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Aστακού η μεταφορά του τμήματος του Λιμεναρχείου στον Αστακό, η δημιουργία ΕΚΑΒ. Επιπροσθέτως ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργού για την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου Πλατυγιάλι – Αστακός, ενώ εκτενή συζήτηση έγινε και για το Λιμάνι Πλατυγιαλίου..

Μάλιστα ο κ.Κουρουμπλής ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την πώληση- αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου, στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, υπονοώντας προφανώς πως τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες..

Δεσμεύτηκε επίσης ο Υπουργός για την ένταξη δύο έργων, τη βελτίωση του Αλιευτικού καταφυγίου και τη συντήρηση-αποκατάσταση της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού ενώ υποστήριξε ότι θα αγωνιστεί σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για το έργο Πλατυγιάλι- Αστακός, χαρακτηρίζοντάς το, έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς για το έργο Προφήτης Ηλίας –Άγιος Δημήτριος, δηλαδή τη σύνδεση του Αγρινίου και της ενδοχώρας με τα δυτικά παράλια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad