Σε τίτλους :
Αρχική » » Ενημέρωση σχετική με τη Δωρεά Μυελού των Οστών στο Δημουτρούκειο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη

Ενημέρωση σχετική με τη Δωρεά Μυελού των Οστών στο Δημουτρούκειο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Τρίτη, 30 Μαΐου 2017, 19:40 | 0 σχόλια

Την Τετάρτη 24/5/2017 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετική με τη Δωρεά Μυελού των Οστών στο Δημουτρούκειο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που γνωστοποίησε την εκδήλωση και δεξιώθηκε τον κόσμο που έδωσε το παρόν, το Δήμο Ξηρομέρου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου και την Κοινότητα Βασιλόπουλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο αιδεσιμότατος του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Καραϊσκάκη,πατέρας Αθανάσιος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου,υπεύθυνος παιδείας κ.Τσάρκος Βασίλειος, ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε ν. Αιτλ/νίας κ. Κολοβός Χρήστος, η σχολική σύμβουλος 9ης εκπ/ής περιφέρειας κ.Πάσχου Αγγελική, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Αιτλ/νίας κ. Σκαρμούτσος Αναστάσιος, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπ/κών α/θμιας εκπ/σης Μεσολογγίου κ.Τσάμης Δημήτριος, ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλόπουλου κ. Χολής Δημήτριος, η πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Καραϊσκάκη κ. Παπαγεωργίου Ουρανία, ο εκπρόσωπος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος και η πρόεδρος και το Δ.Σ του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου

Το ΚΕΔΜΟΠ εκπροσώπησε η Ευγενία Βλάχου, Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ, η οποία αναφέρθηκε στο Κέντρο και στην αξία της ύπαρξης Εθελοντών Δοτών Μυελού, ώστε σιγά σιγά να καταφέρουμε η Λευχαιμία να γίνει παρελθόν. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Γιάννης Τριανταφυλλάκης , ιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού, που αναφέρθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο στη διαδικασία της Δωρεάς, ώστε οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν πλήρως και μόνο τότε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της εγγραφής τους ως Εθελοντές Δότες.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο καθώς υπήρξαν πολλές ουσιαστικές ερωτήσεις, αλλά και 27 νέες εγγραφές εθελοντών δοτών. Θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αφετηρία για μια δυναμική ενημέρωση που θα πρέπει να γίνεται στα σχολεία της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλης της χώρας, για να ενημερωθούν τόσο οι νεότερες γενιές που αποτελούν το μέλλον, αλλά και γονείς, δάσκαλοι, φορείς, που αποτελούν το παρόν.

Ο Εθελοντισμός και η Δωρεά αποτελούν θέμα παιδείας και σωστής εκπαίδευσης, επομένως πού αλλού θα ήταν ο καταλληλότερος χώρος ενημέρωσης αν όχι τα σχολεία;
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA