Αστακός: Τι απεφάνθη το Γενικό Χημείο του Κράτους για την πηγή "Χοβολιού"; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Ιουνίου 2017

Αστακός: Τι απεφάνθη το Γενικό Χημείο του Κράτους για την πηγή "Χοβολιού";

Μετά την τοποθέτηση πινακίδας του Δήμου Ξηρομέρου στην πηγή "Χοβολιού" που προειδοποιούσε τους δημότες ότι το νερό είναι μη πόσιμο (δείτε ΕΔΩ),  με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Θ.Κουτρουμάνος, δημοσιοποιεί την απάντηση του Γενικού Χημείου του Κράτους σχετικά με την ποιότητα του νερού της πηγής "Χοβολιού". 

Πιο αναλυτικά η ανάρτηση, αναφέρει:

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον κ.Τσακαλογιάννη Γεώργιο που με την επιστημονική, επαγγελματική, πατριωτική του συνδρομή, βοήθησε ώστε το πρόβλημα στην πηγή Χοβολιού να επιλυθεί δια δειγματοληψίας νερού (6/6/2017) από πέτρα, βράχο και ροής στην (πέτρινη) πηγή Χοβολιού, έτσι ώστε οι καταναλωτές μετά από μακροσκοπική ανάλυση δειγμάτων να είναι σίγουροι για την ποιότητα του νερού κατόπιν παραινέσεων του Προέδρου-Γραμματέως Χοβολιού προς εμένα, σήμερα απεφάνθη το Γενικό Χημείο του Κράτους...




2 σχόλια:

  1. Τελικά είναι πόσιμο ή όχι; δεν είμαστε χημικοί/μικροβιολόγοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική νομοθεσία που ισχύει τώρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού είναι η ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/11.7.2001) σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 98/83/ΕΚ «Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» και όπως τροποποιήθηκε με την Κ.Υ.Α ΔΥΓ2/Γ.Π/38295/2007 (ΦΕΚ 630 Β’/26-4-2007). Θέτει ανώτατα επιτρεπτά όρια για 50 παραμέτρους και καθορίζει την ελάχιστη συχνότητα ελέγχου ανάλογα με το πληθυσμό που υδροδοτείται.
    Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αστακού αφορά μόνο 4 χημικές παραμέτρους, οι τιμές των οποίων είναι σαφώς σε συμμόρφωση με τη Νομοθεσία. Ωστόσο καμμιά πληροφορία δεν παρέχεται σχετικά με τον έλεγχο των υπολοίπων παραμέτρων καθώς και των μικροβιολογικών παραμέτρων που προβλέπεται αλλά και απαιτείται από τη Νομοθεσία, οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο χαρακτηρισμού ενός δείγματος νερού ως ασφαλές ή όχι για ανθρώπινη κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα, για να χαρακτηριστεί το νερό μιας περιοχής κατάλληλο και ασφαλές για κατανάλωση θα πρέπει να μην περιέχει συγκεκριμένα μικρόβια-δείκτες (κολοβακτηρίδιο, εντεροκοκκοι κλπ.) που υποδηλώνουν κοπρανώδη μόλυνση από το περιβάλλον, και είναι δυνητικά παθογόνα για τον άνθρωπο.
    Βασιλική Πιτυρίγκα, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Επιστημονική Υπεύθυνη Μονάδας Εργαστηριακού Ελέγχου Υδάτων και Τροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών Ε.Κ.Π.Α.
    E-mail.: vpitiriga@med.uoa.gr
    Τηλ: 2107462125/011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad