Παναγιώτης Στάϊκος: Ο κύβος ερίφθη... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουλίου 2017

Παναγιώτης Στάϊκος: Ο κύβος ερίφθη...

Ο κύβος ερίφθη 

Πίστευα ότι είχα «αποστρατευτεί οριστικά» με το ποτέ ξανά, αλλά φαίνεται πως είχα κάνει λάθος.

Έτσι λοιπόν απόψε στο Καραϊσκάκη με αρκετούς φίλους από Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο και όχι μόνο, συμφωνήσαμε πως η νοοτροπία της αρχής του ενός ανδρός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να είναι και Πρόεδρος της Οικονομικής και του Λιμενικού και, και, και...

Για να πάει μπροστά ο τόπος εκτός από την διαφάνεια, τον σεβασμό του Δημοσίου χρήματος, χρειάζεται και συλλογικότητα στην λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων και η Δημοτική Αρχή όχι απλά να μην ενοχλείται από τον Κοινωνικό έλεγχο, αλλά να τον διευκολύνει και να τον επιδιώκει.

Έτσι λοιπόν εκτός από τα μεγάλα έργα, δεν μπορεί το γήπεδο στο Καραϊσκάκη να παραμένει ημιτελές, επειδή εμείς δεν προλάβαμε να το αποπερατώσουμε πριν από 7 χρόνια, ούτε να μένει το Στρογγυλοβούνι (4) ημέρες χωρίς νερό, γιατί ο εργολάβος δεν είχε πληρωθεί από προηγούμενα έργα.

Όσο για το δάνειο που τόσος λόγος γίνεται, έχω πει πως όταν ένας Δήμος πρόκειται να πάρει δάνειο με χαμηλό επιτόκιο για αναπτυξιακά έργα, πρέπει να το κάνει. Όταν όμως το επιτόκιο είναι υψηλό και το δάνειο προορίζεται για πληρωμή χρεών τότε είναι μεγάλη ζημιά για τον Δήμο.

Όμως εδώ που έχει φθάσει ο Δήμος η μη λήψη του δανείου ίσως να ισοδυναμεί με διάλυση και καταστροφή. Όπως λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Έτσι αδυνατώ να κατανοήσω κάποιους όψιμους πολέμιους του δανείου, όταν στην απόφαση ενός τόσο σοβαρού θέματος για την σύναψη του Δανείου ήταν απόντες.










Αστακός 30/6/2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad