Παναγιώτης Στάϊκος: Ο δρόμος Μπαμπίνη - Άγιος Γεώργιος, η Αξία των Μελετών, η Αλαζονεία της Εξουσίας και η Εγκατάλειψη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Απριλίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Ο δρόμος Μπαμπίνη - Άγιος Γεώργιος, η Αξία των Μελετών, η Αλαζονεία της Εξουσίας και η Εγκατάλειψη

Ο δρόμος Μπαμπίνη –Άγιος Γεώργιος , η Αξία των Μελετών , η Αλαζονεία της Εξουσίας και η Εγκατάλειψη!!!!!

Ασφαλώς χάρηκα που η Περιφέρεια Δ.Ε. Ενέταξε στο Πρόγραμμα της και Δημοπράτησε τον Δρόμο από την Μπαμπίνη μέχρι την Μονή Αγίου Γεωργίου!!!!

Εμείς στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού είχαμε αναθέσει και παραλάβει, όπως φαίνεται από αυτά τα τέσσερα έγγραφα (υπάρχουν για το θέμα αρκετές δεκάδες σελίδες), όλες τις απαιτούμενες μελέτες από τις τοπογραφικές μέχρι τις Περιβαλλοντικές, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για τον δρόμο Παλαιομάνινας- Ρίγανης και Σουπί – Παναγία Φανερωμένη, τα οποία είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το πρόγραμμα σταμάτησε και έτσι δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα!!!!!

Έτσι λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή ζήτησε από τους μελετητές των εν λόγω έργων (οι οποίοι είχαν πληρωθεί όλοι), να αλλάξει μία λέξη στις μελέτες, εκεί που έγραφε Δήμος Αστακού, να γράψουν Δήμος Ξηρομέρου και την ημερομηνία να την κάνει τωρινή και τις υπέβαλε στην Περιφέρεια!!!!

Αυτή είναι η αξία των έτοιμων μελετών σε έναν Δήμο!!!


Έτσι επίσης αφήσαμε και τις (4) προβλεπόμενες μελέτες για το Νεοκλασικό, το οποίο Προοριζόταν για αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στον Πρώτο όροφο και στο ισόγειο ως στέκι Νεολαίας και όχι ως παράρτημα Λιμενοφυλακίου για δύο μήνες το Καλοκαίρι και είχαμε βγάλει και 120 χιλιάδες ευρώ από τα σεισμόπληκτα για την ανακαίνιση του (τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν), με την οποία θα γινόταν ένα πραγματικό Διαμάντι της Αρχιτεκτονικής μας Κληρονομιάς και τώρα ρημάζει μέσα στην εγκατάλειψη με ανοιχτά πατζούρια και μπαλκονόπορτες, όπως υπάρχει εγκατάλειψη και στην παραλιακή πλατεία του Λιμανιού, αλλά και στην πλατεία του Αγίου Νικολάου τρεις ημέρες πριν τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς!!!

Για να δείξω αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης άφησα την κάπα του τσοπάνη στην άκρη, αφού σόκαρα κάποιους σοβαροφανείς, έβαλα για λίγο το κουστούμι και τα παπούτσια τα BOSS και την γραβάτα την Armani (την άλλη φορά θα φορέσω το VARDAS χα, χα, χα !!!!) , αν και εγώ αισθάνομαι πιο άνετα με ένα τζιν και ένα πουκάμισο και αν είναι Χειμώνας και με ένα απλό μπουφάν!!!!

Εμείς δεν είχαμε αφήσει μόνο αυτές τις μελέτες, αλλά και την μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού ολόκληρου και όχι ενός τμήματος αυτού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με πολυαιθυλένιο και με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη Δημοπράτησης, όπως επίσης και την κατασκευή αγωγών ύδρευσης από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών, με αγωγό πολυαιθυλενίου, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης για δυο Χωριά, τα οποία ήταν οριακά από πλευράς επάρκειας νερού, την Μπαμπίνη και την Χρυσοβίτσα!!!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αντί να διακατέχεται από Αλαζονεία της εξουσίας, αφού κάποια μέλη της λένε, ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα έχουν αντίπαλο και θα κατέβουν μόνοι τους, καλό θα ήταν να κάνει μια μελέτη για την ύδρευση του Αρχοντοχωρίου (εγώ θα πρότεινα από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών, αφού εκεί υπάρχει άφθονο νερό αρίστης ποιότητας)!!!!

Εγώ πάντως απέναντι στην αλαζονεία τους δηλώνω, πως θα με έχουν πολιτικό τους αντίπαλο, όπως θα έχουν και κάποιους άλλους αξιόλογους ανθρώπους και το χειρότερο γι‘ αυτούς θα έχουν έναν ακόμη πιο ισχυρό Αντίπαλο, ο οποίος είναι ο κακός τους εαυτός, ένεκα του οποίου υπάρχει παντού στον Δήμο εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και εκτροχιασμού του σε όλα τα επίπεδα με κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος.

Αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στον καθαρισμό του Χειμάρρου Καραϊσκάκη –Αστακού με απ ‘ ευθείας ανάθεση με το σκανδαλώδες ποσό των 24.800 ευρώ;

Ή μήπως είστε υπερήφανοι γι ‘ αυτές της εικόνες εγκατάλειψης που δείχνω για πολλοστή φορά;;;;

Έτσι να πάτε μέχρι τις εκλογές τόσο καλά και θα σας ανταμείψει ο λαός του Δήμου μας αντίστοιχα!!!!!


Αστακός 26/4/2018

Παναγιώτης Στάικος 
Πρώην Δήμαρχος Αστακού












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad