Παναγιώτης Στάϊκος: "Κλεισθένης" Σκουρλέτη: ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Μαΐου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: "Κλεισθένης" Σκουρλέτη: ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

Κλεισθένης - Σκουρλέτη : ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν.

(«Κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι») Σύγχρονη, λαϊκή, αντίστοιχη έκφραση: «Πολύ κακό για το τίποτα».

Ο νόμος Σκουρλέτη με τον Κλεισθένη είναι καμιά σπουδαία μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα της Κοινωνίας;

Ασφαλώς όχι!!!!

Τουλάχιστον οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις Καποδίστριας και Καλλικράτης συνοδευόντουσαν και από πόρους προς την Αυτοδιοίκηση και κυρίως ο Καποδίστριας, γι‘αυτό και ο Καλλικράτης απέτυχε να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Κοινωνίας, αφού προϋπέθετε ένα Κράτος Ισχυρό, όπως η Δανία και όχι μια Κρατική Μηχανή όπως στην Ελλάδα, ξεχαρβαλωμένη και ανύπαρκτη!!!

Αλήθεια κύριε Σκουρλέτη το Σοβαρό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι Απλή Αναλογική ή Ενισχυμένη;;;;;

Η Απλή Αναλογική ασφαλώς δεν αποτελεί ούτε Πανάκια, αλλά ούτε και Πανώλην!!!

Αυτή την στιγμή η Κοινωνία μας έχει ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ την Ανάγκη Ισχυρών Δημοτικών Αρχών, οι οποίες να είναι ικανές να έρθουν σε ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες, αλλά παράλληλα και συγχρόνως θα επιζητούν την μέγιστη δυνατή συναίνεση και διαφάνεια στα Δημοτικά Συμβούλια!!!!

Διάβασα με πολύ προσοχή και τις 324 σελίδες του νέου σας Νομοσχεδίου.

Στην ουσία πρόκειται περί : πλίθων και κεράμων ατάκτως ερριμμένων..!!!

Πέρα από τις τρείς κατηγορίες Δήμων και μέσα στον Δήμο μας γίνεται ένας ακατανόητος διαχωρισμός με τις Κοινότητες μέχρι 500 κατοίκους και αυτές με πάνω από 500 κατοίκους.

Για τις κοινότητες μέχρι 500 κατοίκους θα υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο το οποίο θα τυπώνουν οι Δήμοι (κάτι από τον νόμο Μιχελάκη ) και θα εκλέγεται μόνο Πρόεδρος με πλειοψηφικό και σε κοινότητες πάνω από 500 κατοίκους, όπου θα εκλέγεται Πρόεδρος και Τοπικό Συμβούλιο.

Αλήθεια κύριε Σκουρλέτη μέσα από ένα νομοσχέδιο, εάν ήταν μεταρρύθμιση, δεν θα μπορούσατε σε συνεργασία Υπουργείου Εσωτερικών και Δήμων να προβλέπεται η δημιουργία σε κάθε Νομό ενός Εργοστασίου Ανακύκλωσης –επεξεργασίας και καύσης των στερεών αποβλήτων με στόχο τελικά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως συμβαίνει στην Δανία, όχι απλά σε κάθε νομό ,αλλά σε κάθε Δήμο, αφού το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ,αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα της Κοινωνίας;;;;;

Γιατί κύριε Σκουρλέτη γιατί δεν βάλατε μέγιστο όριο δύο Θητείες για κάθε Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη, πράγμα το οποίο επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών , πράγμα το οποίο ασφαλώς θα ήταν ένα μέτρο για την καταπολέμηση της Διαπλοκής;;;;; ( φοβάστε τα κολλητά σας μπουμπούκια;;;;;).!!!!!

Γιατί κύριε Σκουρλέτη αν πιστεύατε στον νόμο σας δεν βάζατε να γίνουν οι εκλογές αυτό τον Οκτώβριο ( στα 4,5 χρόνια ) και το πάτε να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 (στα 5,5 χρόνια ,για να μείνουν στην καρέκλα κάποια παλληκάρια λίγους μήνες ακόμη ), όπου είναι πολύ πιθανό να έχουν γίνει Εθνικές Εκλογές, μέσα από τις οποίες μπορεί να προκύψει μια άλλη Κυβέρνηση , η οποία μπορεί να καταργήσει τον νόμο σας;;;

Γιατί απλούστατα όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από τακτικισμοί και πολιτικαντισμοί, ξεχνώντας ότι από 1/1/2019 έχουμε μείωση συντάξεων κατά 18% και αφορολόγητο από τα 5.600 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Εγώ πάντως εάν εκλεγώ Δήμαρχος από τον Πρώτο γύρο και δεν «θα έχω ανάγκη» από την στήριξη άλλων συνδυασμών, δεσμεύομαι ότι θα επιδιώξω την μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, όπως θα κάνω και εάν εκλεγώ με τον Δεύτερο γύρο, όπως έκανα στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού, όπου είχα μια Άριστη Συνεργασία με όλους τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, αλλά και λογοδοσία, παρέχοντας κάθε στοιχείο για οικονομικό έλεγχο, τον οποίο όχι απλά δεν απέφευγα, αλλά τον επιζητούσα κιόλας, αφού με αυτό τον τρόπο διασφάλιζα και την αξιοπρέπεια μου!!!!!!

Επομένως για εμένα δεν υπάρχει κανένα δίλλημα εκλογές με τον υπάρχοντα νόμο ή με τον νόμο Σκουρλέτη!!!

Με όποιο νόμο και να γίνουν οι εκλογές, εγώ θα επιδιώξω και πάλι την μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με όλους, μέσα από διαφάνεια και σεβασμό του Δημοσίου Χρήματος.!!!!


Υ.Γ
Τέτοιες Εικόνες ντροπής είτε με Καλλικράτη ή με Κλεισθένη δε μπορεί να υπάρχουν!!!!!

Κύριε Σκουρλέτη το δύσκολο δεν είναι να αλλάξει ένας νόμος ή ένας Υπουργός (εκτός και εάν πιστεύετε ότι θα είσθε δια βίου ΥΠ.ΕΣ.), αλλά να αλλάξει προς το καλύτερο η Κοινωνία!!!!

Εσείς μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την ζωή σας τι έχετε κάνει γι ‘ αυτό;;;;!!!!! 









Παναγιώτης Στάικος 
Πρώην Δήμαρχος Αστακού


1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως εάν εκλεγώ Δήμαρχος από τον Πρώτο γύρο και δεν «θα έχω ανάγκη» από την στήριξη άλλων συνδυασμών, δεσμεύομαι ότι θα επιδιώξω την μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, όπως θα κάνω και εάν εκλεγώ με τον Δεύτερο γύρο, όπως έκανα στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού,
    ....................................Ερμηνευτικά λοιπόν γιατρέ ( για περιορισμένης αντίληψης ανθρώπους, τρίτης δημοτικού η ερμηνεία ) η μόνη σας ταλάντευση και αβεβαιότητα είναι η διαδικασία εκλογής σας -πρώτος ή δεύτερος γύρος !! ...!!!!! Απολαμβάνω την ''ουκ άνευ '' βεβαιότητά σας !!!!! Ιδωμεν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad