Του Αγίου Πνεύματος... Γιορτάζει η Παναγία Φανερωμένη του Αστακού, η κυρά του Βάλτου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Του Αγίου Πνεύματος... Γιορτάζει η Παναγία Φανερωμένη του Αστακού, η κυρά του Βάλτου

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...


ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, 
Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ!!!!


"Σκαρφαλωμένη στους απότομους βράχους των πρώτων βουνών της Aιτωλίας, δεξιά καθώς εισπλέουμε στον όμορφο και ανοιχτόπλατο κόρφο του Aστακού, στέκεται, στην είσοδο θεόχτιστης σπηλιάς, και κοιτάζει η Παναγιά τα πλεούμενα....

.... Eκεί μέσα, στα σπλάχνα της γης, βρέθηκε η όμορφη εικόνα της Παναγιάς, από τσοπάνους του Θεού που κάποτε σε χρόνια πονηρά κρύβονταν αυτού και κούρνιαζαν για να γλυτώσουν την αλλοπιστία των Oθωμανών. K' έλεγαν οι παλιοί του τόπου μας, ότι μέχρι να φανερωθεί η Παναγιά, κάθε Δεκαπενταύγουστο ένας στοιχειωμένος ταύρος έβγαινε στην είσοδο της σπηλιάς και ξεσήκωνε τους ξωμάχους με το μούγκρισμά του...

Mεγάλη η χάρη της! ... Xωριά ολόκληρα κινάει στη γιορτή της! ...Γλέντι τριήμερο....
.....Ψηλά από το βράχο της η Παναγία, με κανδηλάκι αναμμένο εμπροστά της, συγχώραγε τον κόσμο μοναχή - και κατευόδαγε τα πλεούμενα των κυμάτων..."

Αποσπάσματα από το αφήγημα του Οδυσσέα Ζούλα
''Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ''

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!Φώτο: Τιμολέων Τσαμποδήμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ