Το πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» πέρασε από το Δημοτικό Σχολείο Αστακού! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Μαΐου 2018

Το πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» πέρασε από το Δημοτικό Σχολείο Αστακού!

Το πρόγραμμα "Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα" πήγε τον Απρίλη Αστακό!

Η βαλίτσα-μουσειοσκευή της νομισματικής συλλογής της Alpha Bank έκανε την δική της στάση στο σχολείο μας, βοηθώντας τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης να γνωρίσουν την ιστορία του ελληνικού νομίσματος από τις απαρχές της ανταλλακτικής οικονομίας έως και την υιοθέτηση του ευρώ στις καθημερινές συναλλαγές. 

Με τη βοήθεια του παρεχόμενου υλικού, οι μαθητές έμαθαν για τον αντιπραγματισμό, την εισαγωγή του μετάλλου στην οικονομία, τους οβολούς και πώς "δράττονται" έξι από αυτούς αντιπροσωπεύοντας την αξία της δραχμής. 

Μιλήσαμε για το πρώτο νόμισμα από ήλεκτρο και πήραμε στα χέρια μας ένα αντίγραφό του, αλλά και αντίγραφα άλλων νομισμάτων (αθηναϊκό, κορινθιακό και μακεδονικό τετράδραχμο, κλπ). 

Κατόπιν οι μαθητές είδαν πώς δημιουργούνταν τα νομίσματα και με τις υπάρχουσες μήτρες έφτιαξαν τα δικά τους από πλαστελίνη, ενώ αποτύπωσαν τις δικές τους ζωγραφικές παραστάσεις (μπροστινές και πίσω) δημιουργώντας τα δικά τους νομίσματα. 

Η βαλίτσα-μουσειοσκευή έχει πλέον φύγει από τον Αστακό και ταξιδέυει για άλλα σχολεία αφήνοντας ένα σωρό όμορφες εμπειρίες και γνώσεις. Και να μην ξεχνάμε ότι και το έμβλημα του σχολείου μας είναι βασισμένο στην όψη ενός αρχαίου κορινθιακού στατήρα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad