Χρήστος Μπόνης: Η ΝΑΒΙΠΕ είναι εκεί. Tο πλατυγιάλι ζει. Οι επενδύσεις συρρέουν 365 μέρες τον χρόνο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Ιουνίου 2018

Χρήστος Μπόνης: Η ΝΑΒΙΠΕ είναι εκεί. Tο πλατυγιάλι ζει. Οι επενδύσεις συρρέουν 365 μέρες τον χρόνο

Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Μια αναρτηση σημερα το βραδυ στο blog Ξηρομερο που ανεβασε απο το agrinonews μου εφερε στην μυαλο παλιες αληστου μνημης στιγμες και κατασταστασεις με την περιφημη αυτη ιστορια της (ή του) LPG.

Νομιζω οτι ολοι θα θυμαστε τις εικονες και τις σκηνες που διαδραματιστηκαν εκεινη την εποχη οπου καθε ειδους Οικολογου και "Oικολογου" ειχε την δικη του θεση την δικη του αποψη την δικη του εκτιμηση για την μολυνση του περιβαλλοντος Και ποιου περιβαλλοντος; Του Αστακου και των γυρω περιοχων!!! Και δεν ηταν μονο καποιοι συγκεκριμενοι που παλευαν την εγκατασταση της ετερειας , εχοντας θεσεις ακλονητες χρονια αλλα υπηρχαν και οι παρατρεχαμενοι οι οποιοι σε καθε διαδηλωση σε καθε συλλαλητηριο σε καθε διαμαρτυρια ηταν και ειναι παροντες. Παροντες, συμπλεοντας με δεκαδες θεσεις και αποψεις με δεκαδες ιδεες που γινονται #τουρσι# σε μια διαμαρτυρια. Αλλα ποιος τους παρακολουθει τι λενε!!!!!! Αρκει να φαινονται οτι ειναι εναντια σε αυτους που ειναι κατα την εκτιμηση τους οι καταστροφεις του τοπου και κατ' επεκταση του οικολογικου συστηματος. 

Τι και αν δεν ξερανε ακομη τι θα πει LPG και τι στοχο ειχε η εγκατασταση,  αρκει μια τοποθετηση που θα περιεβαλλε τις θεσεις και τις αποψεις ολων οσων διαδηλωναν. Ειναι οι ιδιοι ακριβως που πολεμουσαν (και πολεμησαν) λυσσαλεα τις ιχθυοκαλλιεργειες διοτι η εγκατασταση των μοναδων θα επιβαρυνε με τεραστια μολυνση την θαλασσα κατι που θα καθιστουσε αδυνατη την ελευση των δεκαδων χιλιαδων (η εκατονταδων χιλιαδων) παραθεριστων Αστακιωτων που οπως καθε χρονο θα εμφανιζονταν και τα επομενα καλοκαιρια στον Αστακο για να απολαυσουν την πιο καθαρη θαλασσα του Νομου. Τελικα η ιστορια τους δικαιωσε αλλα οχι θετικα , αντιθετως ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Διοτι το εργο εγινε και αυτοι γινανε πριγελο και στους εαυτους τους και στους διαφωνουντες μαζι τους. Φυσικα αμετανοητοι παρεμειναν (και θα παραμεινουν) περιμενοντας την νεα ευκαιρια που τους δωθηκε στην συνεχεια οταν ειρθε πολυσυζητημενη εγκατασταση LPG. 

Οταν την εποχη εκεινη διαξαγονταν μαχες σε πολλα επιπεδα για να αποτραπει , ολοι αυτοι τριγυρνουσαν στον Αστακο και αναφερονταν και με προφορα αμερικανικη μαλιστα ,στην ετερεια με το LPG.  Οταν τους πρωτοακουσα (διοτι η διανοητικη μου κατασταση ηταν φτωχη σε γνωσεις για το τι ελεγαν) νομισα οτι οι Κινεζοι εκαναν την εμφανιση τους πολυ πριν ερθουν στην Αθηνα αλλα δυστυχως διαψευθηκα. Τελικα το εργο δεν εγινε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ κερδισαν και ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ και πιθανον τον προωρο θανατο ολων των κατοικων. 

Με δοδομενα λοιπον αυτα τα γεγονοτα και με τις περγαμηνες της ενδοξου νικης κατα του εχθρου την επομενη χρονια σε συνεργασια με το ΠΑΚΟΕ καλεσαν διεθνεις περιβαντολογικες οργανωσεις για να μετρησουν την καθαροτητα των νερων !!!!!!!!!!!!!! Και ω του θαυματαος ολες οι οργανωσεις εδωσαν οχι μπλε σημαια αλλα τρικολορ (παγκοσμια πρωτια). Οι εκπροσωποι των οργανωσεων επεσαν απο τα συννεφα για το τελειο των θαλασσων μας. Μαλιστα δεν ξαναεμφανειστηκαν εκτοτε μενοντας ησυχοι οτι εσαει θα ειναι ετσι καθαρη. Θα μου πει καποιος, καλα οι ιχθυοκαλλιεργειςς τελικα δεν μολυνανε την θαλασσα; Μα φυσικα οχι μονο δεν μολυνανε ουτε ενα εκατοστο αλλα εξακολουθουν να μην μολυνουν διοτι μερικοι (ή και οι περισσοτεροι) απο τους εχθρους των επενδυσεων ΕΤΡΕΞΑΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ (που λενε) και καπαρωσαν και δουλεια εκει. Και οχι μονο βρηκαν δουλεια αλλα εγιναν παραγοντες εχοντας το πανω χερι να διοριζουν ανεργους!!!!!!!!!! Και οχι μονο διοριζαν αλλα ζητουσαν και απο τους ιδιοκτητες των μεγαλων ετερειων με τις ιχθυοκαλλιεργειες να δινουν και κανενα δωρακι σε συλλογους, παραγοντες, κλπ, κλπ.  Κατι σαν επιδομα ανθυγιεινο που παιρνουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.

Η μολυνση εχει ονοματεπωνυμο και το ξερουν και το ξερουμε ολοι. Ονοματεπωνυμο εχουν και οι εντιμοι και οι παρατρεχαμενοι. Ονοματεπωνυμο εχουν και οι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΗΔΕΣ (προσφατη εκφραση στον πολιτικο διαλογο). Ολοι αυτοι εχουν παντιερα την θεωρεια και την λογικη του ΚΚΕ (και να με συγχωρησουν οι συντροφοι --φιλοι του κκε).

Οτι δεν ελεγχουμε δεν εχει αξια, δηλαδη η μολυνση θα ειχε καταστροφικα αποτελεσματα εκεινη την εποχη. Απο την στιγμη που εμεις εχουμε λογο στις επιχειρησεις η μολυνση δεν υφισταται. Φιλοι Αστακιωτες απολαυστε τωρα που ερχετε το καλοκαιρι τις ομορφες γαλαζιες κατακαθαρες ακτες μας, χωρις να σας κυριευει κανενας πανικος.  Εδω και χρονια εξ αλλου (οπως θα επικαλεστουν ολοι Αντιδρωντες και μη εκεινης της εποχης) κανεις δεν επαθε τιποτε. Η ΝΑΒΙΠΕ ειναι εκει το πλατυγιαλι ζει, οι επενδυσεις συρρεουν 365 μερες τον χρονο ολα τα χρονια και δεν προλαβαινουν οι (οπως και οι προηγουμενοι) Αρχοντες του τοπου να αξιολογουν για το ποια επενδυση θα εγκατασταθει.

Καλο καλοκαιρι λοιπον, καλα μπανια του ΛΑΟΥ,  καλες διακοπες. 
Τα αλλα απο κοντα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad