Το θαλάσσιο γεωτρύπανο "Discoverer India" ανοιχτά του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιουλίου 2020

Το θαλάσσιο γεωτρύπανο "Discoverer India" ανοιχτά του Αστακού


Ταξιδεύοντας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αστακός - Μύτικας δεν γίνεται να μην δεις ένα τεράστιο όγκο στο ανοικτό πέλαγος στον θαλάσσιο χώρο του θεσμοθετημένου αγκυροβολίου του Αστακού.

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India, ναυπηγημένο το 2010, μήκους 254,40 μέτρα, πλάτους 38 μέτρα, βυθίσματος 11 μέτρα και συνολικής χωρητικότητας 63583 t DWT.

Τώρα για πιο ακριβώς λόγο βρίσκεται αγκυροβολημένο εκεί το συγκεκριμένο πλοίο δεν γνωρίζουμε. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι στο Ιόνιο έχουν αδειοδοτηθεί θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα ύπαρξης υδρογονανθράκων.

Ο όμιλος ΕΛΠΕ τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε συστηματικά στα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα δημιουργώντας ενθαρρυντικά γεωλογικά μοντέλα, και με υπόβαθρο την ελκυστική επενδυτική νομοθεσία, προσέλκυσε σε συνεργασία ενεργειακούς κολοσσούς όπως η Total, η Edison, η Repsol και η ExxonMobil.

Ως πρώτοι πιθανοί στόχοι ερευνητικών γεωτρήσεων αναφέρονται ο Πατραϊκός Κόλπος και το Κατάκολο.

Εμείς ως απλοί ενεργοί πολίτες, με ανησυχία και προβληματισμό βλέπουμε όλες αυτές τις επικίνδυνες δραστηριότητες να έρχονται στο Ιόνιο Πέλαγος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη δραστηριότητα είναι η υποθαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου και τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο θαλάσσιο περιβάλλον πιθανό ατύχημα, σε μία περιοχή που είναι από τις πιο σεισμογενής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λογικό λοιπόν είναι να υπάρχει έντονη ανησυχία και προβληματισμός για την αναπτυξιακή κατεύθυνση της περιοχής.

Εξορύξεις πετρελαίων, ιχθυοκαλλιέργειες και τουρισμός..., όλα στο ίδιο πανέρι χωράνε;

Δεν ξέρουμε και ομολογούμε ότι ανησυχούμε πολύ...


Το "Discoverer India" ανοιχτά του Αστακού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad