Νέα απόφαση για την μετακίνηση των ανεμβολίαστων σε νησιά - Με self test από Μύτικα για Κάλαμο και Καστό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Ιουλίου 2021

Νέα απόφαση για την μετακίνηση των ανεμβολίαστων σε νησιά - Με self test από Μύτικα για Κάλαμο και Καστό


Αλλαγές για τις μετακινήσεις σε συγκεκριμένες ακτοπλοικές συνδέσεις της χώρας προβλέπει νέα κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με την υποχρέωση των ανεμβολίαστων ή όσων δεν έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους να διενεργούν rapid τεστ ή μοριακό τεστ. 

Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται δεκτό και το self test

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις νήσων της ίδιας Περιφέρειας εφόσον είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχει περάσει το διάστημα των 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού θα μπορούν να μετακινούνται με την διενέργεια self test είτε σε εβδομαδιαία βάση είτε εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγάριδος - Φανερωμένη Σαλαμίνας, Πόρος Γαλατάς, Πούντα - Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή - Αμμουλιανή Χαλκιδικής, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια καθώς και στις πορθμειακές Κόστα - Σπέτσες, Μετόχι - Ύδρα και Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας - Καστός - Κάλαμος αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους των Σπετσών, της Ύδρας, του Καστού και του Καλάμου επίσης μπορούν να μετακινούνται με την διενέργεια self test 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Επίσης οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad