Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Ακύρωση του τουρνουά σκάκι στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουνίου 2022

Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Ακύρωση του τουρνουά σκάκι στον Αστακό




Ενημέρωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Δήμου Ξηρόμερου και δη του Τ.Δ Αστακού, ότι με πολύ μεγάλη λύπη (και είναι ειλικρινή και όχι ουτοπική) αναγκαστήκαμε να προβούμε σε ακύρωση του τουρνουά Σκάκι που είχαμε προγραμματίσει να διεξαχθεί στον Αστακό με την συμμετοχή της Ελληνίδας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου. Η απόφαση ήταν όντως δύσκολη, διότι μια τέτοια πρωτοβουλία που θα είχε θετική απήχηση πανελληνίως, μόνο και μόνο με την παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, τελικά δεν είχε την απαραίτητη, προβλεπόμενη, θετική και ηθική υποστήριξη των Αστακιωτών.

Μια (υπο)στήριξη η όποια είχε σαν προϋπόθεση την συνδρομή της επαγγελματικής κοινωνίας του Αστακού, τόσο οικονομικά (κυρίως) όσο και σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνυπευθυνότητας.

Διότι η προσέλευση ομάδων, συλλόγων, λεσχών, φίλων του Σκάκι θα επέφερε μια οικονομική ανάσα έστω και για ένα διήμερο σε πολλές επαγγελματικές ομάδες. Μα πάνω από όλα μια τεράστια προβολή και διαφήμιση μέσω των ΜΜΕ.

Δυστυχώς είναι γραφτό ότι η συνεισφορά, η συνδρομή και η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, για την κοινωνία του Αστακού είναι μια άγνωστη λέξη, παραμένοντας σε βαθύ τέλμα ύπνωσης.

Η μόνιμη επωδός πολλών "απώλεια (έλλειψη) τουρισμού" είναι μια φράση καφενείου που επι της ουσίας παραμένει κενή περιεχομένου.

Η επισκεψιμότητα ενός τόπου κυρίως μέσω του Τουρισμού δεν επιτυγχάνεται μόνο εάν έχει καλές παραλίες ή αρκετά ξενυχτάδικα.

Προϋποθέτει και πολλές άλλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Σε εκατοντάδες πασίγνωστα μέρη στην Ελλάδα, κυρίως καλοκαιρινών προορισμών, οι υπεύθυνοι για την προσέλκυση επισκεπτών δεν αρκούνται στην αναπαραγωγή φωτογραφικού υλικού με περιεχόμενο τις πασίγνωστες παραλίες έχοντας μοναδικό στόχο να τραβήξουν τον περιηγητή, αλλά προγραμματίζουν δεκάδες εκδηλώσεις, αθλητικές δράσεις, συναυλίες, οι οποίες επιπρόσθετα δίνουν το ερέθισμα σε κάποιον να τους επισκεφτεί.

Εμείς, ένας τόπος με εμφανή υστέρηση των καλοκαιρών προδιαγραφών και απαιτήσεων εν συγκρίσει με τα κοσμοπολιτικά και μη μέρη, ο ελάχιστος τρόπος που έχουμε για να αναδείξουμε την περιοχή μας, είναι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων με "γερά" ονόματα τα οποία θα τραβήξουν τον προβληματισμένο επισκέπτη.

Κάτι τέτοιο χρόνια τώρα (πολλά για την ακρίβεια) κανείς δεν αποφάσισε να δρομολογήσει να προγραμματίσει και να υλοποιήσει.

Για μια ακόμη φορά στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και κυρίως την εποχή αυτή που υπάρχει έξαρση τουρισμού ένεκα της δίχρονης απομόνωσης, εμείς παραμένουμε οπαδοί του θαύματος.

Θαύματα στην εποχή μας δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν!!! Όσες προσευχές και να κάνουμε.

Για μια ακόμη φορά θα παραμείνουμε ξαπλωμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες των καταστημάτων της παραλίας και θα αναρωτιόμαστε γιατί παραμένουν άδειες οι πέριξ μα δεκάδες πολυθρόνες.

Στην θέα κάποιου άγνωστου προσώπου θα αναφωνούμε όλοι καλώς ήρθες ξένε αλλά θα είναι μόνο περαστικός για τροφοδοσία.

Υπάρχει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια μεγάλη και δυναμική αντίδραση με πρωτοβουλία πολλών ομάδων η και μεμονωμένων ατόμων κατά της επέκτασης των μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας, έχοντας σαν μότο το ότι θα κατακρημνίσει τον τουρισμό της περιοχής.

Αναρωτιέμαι (δικαίως η αδίκως) ποιον τουρισμό θα καταστρέψει;;; Ποια ξενοδοχεία θα κλείσουν;;; Ποιες παραλίες θα παραμείνουν νεκρές από την αποχή των μυριάδων τουριστών;; Μη γελιόμαστε και μην υποθάλπουμε φαινόμενα ανύπαρκτα. Προφανώς και το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών είναι πάρα πολύ σοβαρό (κάνεις δεν το αμφισβητεί) αλλά το επιχείρημα ότι η περιοχή μας θα γίνει κρανίου τόπος εγκαταλειμμένο από τις ορδές ξένων επισκεπτών, μάλλον δεν ευσταθεί .

Πρέπει να παντρέψουμε Τουρισμό και Ποιότητα Ζωής;;; Προφανώς ναι!!!! Ας βρούμε λοιπόν την χρυσή τομή.


1 σχόλιο:

  1. Ο κύριος Μπόνης καλά είναι να μην ξαναέρθει στον Αστακό είναι ανεπιθύμητος να πάει στην Πάρο πού έχει και ενοικιαζόμενα!!¡!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad