Κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό και το ζωντάνεψαν! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαρτίου 2011

Κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό και το ζωντάνεψαν!

Η είδηση που θα διαβάσετε έρχεται κυριολεκτικά από το μακρινό μέλλον. Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό αλλά ως εκ θαύματος κατάφερε να επιζήσει χάρη στην τεχνολογία της ψύξης.

Η Ella Anderson γεννήθηκε νεκρή. Οι γιατροί όμως έκαναν το θαύμα τους και κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. Το μωρό τοποθετήθηκε για τρεις μέρες σε ένα μηχάνημα υψηλής ψύξης και 25 λεπτά μετά τη γέννησή του άρχισε να χτυπάει η καρδιά του.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Addenbrooke στο Cambridge με τη συγκεκριμένη τεχνική κατάφεραν να μειώσουν τον μεταβολισμό του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την σταδιακή επαναφορά του.

Η Ella ήταν τυλιγμένη σε μια ειδική κουβέρτα που περιείχε παγωμένο νερό και η θερμοκρασία του σώματός της κυμαίνονταν από 37 βαθμούς Κελσίου σε 33.5. Μετά από 72 ώρες οι θεράποντες γιατροί του βρέφους δήλωναν συγκρατημένα αισιόδοξοι, 11 μέρες μετά έδωσαν εξιτήριο στην Ella και 9 μήνες μετά μιλούν για ιατρικό θαύμα δηλώνοντας έκπληκτοι για την πρόοδο που έχει σημειώσει η υγεία της. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλος του παιδιού έχει επανέλθει αλλά τονίζουν πως στο μέλλον θα χρειαστεί φυσιοθεραπείες.

Από την μεριά της η μητέρα του παιδιού Rachel Claxton δηλώνει πανευτυχής: «Ανυπομονούσα να κρατήσω το παιδί μου για πρώτη φορά και να του δώσω μια ζεστή αγκαλιά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά η πορεία της υγείας της μικρής πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο».

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης τεχνικής Dr Topun Austin είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει ένα παιδί που υποφέρει από έλλειψη οξυγόνου. «Είναι προφανές ότι όταν ένα παιδί γεννιέται με έλλειψη οξυγόνου και καταφέρει να ζήσει η βλάβη που θα υποστεί ο εγκέφαλός μπορεί να είναι μόνιμη. Είναι πολύ σημαντικό τα νεογέννητα να μπαίνουν αμέσως στο μηχάνημα ψύξης. Μάλιστα μόνο 1 στα 9 παιδιά καταφέρνει να επιβιώσει», είπε ο Dr Topun Austin και συνέχισε: «Η συγκεκριμένη τεχνική εμφανίζεται σε ελάχιστα νοσοκομεία της Βρετανίας και είναι πολύ σημαντικό να εγκατασταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή: thesun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad