Σε μουσείο θα μετατραπούν οι καπναποθήκες Αγρινίου - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σε μουσείο θα μετατραπούν οι καπναποθήκες Αγρινίου

Τη μετατροπή του κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε Μουσείο, μελετά επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η ίδια επιτροπή... θα καθορίσει τον χαρακτήρα αλλά και το κτιριολογικό πρόγραμμα ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει το κεντρικό Μουσείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπενθυμίζει ότι έχει αναβληθεί η λήψη απόφασης για το θέμα της σκοπιμότητας ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.

Σημειώνει, όμως, ότι εγκρίθηκε η σύνταξη πρότασης για την ανέγερση στο Μεσολόγγι κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό και να διαθέτει χώρους επικοινωνίας με το κοινό (αμφιθέατρο, χώρο περιοδικών εκθέσεων, κ.λ.π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad