Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκειακών τάξεων Φυτειών - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκειακών τάξεων Φυτειών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λ.Τ. Γυμνασίου Φυτειών, εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την προτεινόμενη κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων και ζητά την άρση της άδικης αυτής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν συντρέχουν λόγοι...
για την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων, αντιθέτως το σχολείο πληροί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του και την αναβάθμισή του στο μέλλον σε Λύκειο και αυτό διότι:

1. Διαθέτει άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις, που σπάνια συναντά κανείς σε δημόσιο σχολείο.

2. Έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή με εργαστήρια Φυσικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, σύγχρονη βιβλιοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις.

3. Οι επιτυχίες των μαθητών σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων αγγίζουν το απόλυτο.

4. Το υπάρχον μαθητικό δυναμικό (45 μαθητές), η προοπτική ενίσχυσης με 60 περίπου μαθητές γειτονικών χωριών που υπάγονται στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου (έχει αποφασιστεί ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο) και η επανεγκατάσταση νέων οικογενειών στις Φυτείες, δημιουργούν έναν ικανό αριθμό μαθητών για την πλήρη λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων.

5. Η ύπαρξη του Σχολείου στον ορεινό όγκο του Ξηρομέρου με επικίνδυνο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα πλησιέστερα Λύκεια κρίνεται απολύτως αναγκαία και η οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά του κρύβει κινδύνους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αδιανόητο για μας οποιαδήποτε περαιτέρω επιμονή για το κλείσιμο των Λυκειακών Τάξεων και δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε κόστος για το αυτονόητο δικαίωμά μας: να φοιτούν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λ.Τ. Γυμνασίου Φυτειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad