Διαμαρτυρία του Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» για την κατάργηση του Λυκείου Φυτειών - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» για την κατάργηση του Λυκείου Φυτειών

Σας παραθέτουμε το e-mail που λάβαμε με την διαμαρτυρία του Συλλόγου Φυτειωτών "Το Λιγοβίτσι" για την κατάργηση του Λυκείου Φυτειών:

"Με την νέα σχολική περίοδο, το αρμόδιο Υπουργείο για θέματα της παιδείας...
επιδιώκει να δημιουργήσει το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που σύμφωνα με το νέο αυτό πρότυπο εκπαιδευτικής διδασκαλίας των μαθητών προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση-συγχώνευση ορισμένων σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα λοιπόν, με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Λύκειο Φυτειών πρέπει να καταργηθεί.

Ο Σύλλογος Φυτειωτών, αλλά και σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία, είναι κάθετα αντίθετοι με την συγκεκριμένη απόφαση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί το Λύκειο Φυτειών.

Αρχικά, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, οι σχολικές μονάδες του πρώην Δήμου Φυτειών και νυν Δημοτικής Ενότητας Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου, είναι από τις πιο άρτιες σχολικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης και δραστηριοτήτων για τους μαθητές μας. Οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου, είναι πραγματικά «στολίδια» για την Δημόσια Παιδεία αλλά ακόμη περισσότερο για την ίδια την τοπική μας κοινωνία.

Έτσι λοιπόν, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», είναι αποτέλεσμα της θεσμικής, κατά τα άλλα, κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους με σκοπό την εξοικονόμηση χρηματικών πόρων.

Φαίνεται, ότι οι μαθητές αποτελούν τα πρώτα θύματα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», φαίνεται ότι για κάποιους οι μαθητές είναι αριθμοί.

Στις δύσκολες εποχές που καθημερινά βιώνουμε και ευθύνεται το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές αυτού του συστήματος, η τοπική παιδεία δεν πρέπει να απαξιώνεται, οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να οδηγούνται στον μαρασμό και την εξαθλίωση.

Η κατάργηση του Λυκείου Φυτειών θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, καθότι οι μαθητές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις Φυτείες γεγονός που θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τα ίδια τα παιδιά-μαθητές αλλά και για τους γονείς τους.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάργηση του Λυκείου Φυτειών. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαξίωση της τοπικής παιδείας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η τοπική παιδεία οφείλει να αποτελεί τον πολύτιμο φάρο ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Να αποτελεί τον πολύτιμο φάρο πολιτισμού και μάθησης για όλα τα παιδιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Να μην καταργηθεί το Λύκειο Φυτειών.
-Να ενισχυθεί με ακόμη περισσότερους μαθητές από τα γύρω χωριά του νέου Δήμου Ξηρομέρου. "

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης

Η Γεν. Γραμματέας
Παρασκευή Ν. Πατσιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad