Απαράδεκτη αξίωση 850 πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους! Υπερ της καταβολής των αναδρομικών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Μαΐου 2011

Απαράδεκτη αξίωση 850 πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους! Υπερ της καταβολής των αναδρομικών ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτης

Την έντονη οργή και κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας προκαλεί η απαράδεκτη αξίωση 850 πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους, όταν την ίδια ώρα η τρόικα περικόπτει ξεδιάντροπα μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των αναδρομικών που διεκδικεί έκαστος πρώην βουλευτής...
αντιστοιχεί σε περίπου 250.000 ευρώ, με το συνολικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο να τιμάται περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ η υπόθεση εκκρεμοδικεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής, «η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων», κάτι που, ωστόσο, δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, επειδή «πάγωσαν» οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν αναδρομικά στους δικαστικούς.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, υπενθύμισε από τη Ρουμανία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι παραμένει σε ισχύ ο νόμος 3691/2008, σύμφωνα με τον οποίο «οι διατάξεις περί καθορισμού της διαφοράς αποδοχών για τους δικαστικούς λειτουργούς, που έλαβαν το 2008 αναδρομικές αυξήσεις, δεν εφαρμόζονται σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά με δικαστικούς λειτουργούς».

«Όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες» επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος.

«Προσβάλλεται το κοινό αίσθημα δικαίου»
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την κίνηση αυτή των πρώην «εθνοπατέρων». Φανερά ενοχλημένος, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις για την καταβολή των αναδρομικών.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε τη στάση αυτή ως μια προσπάθεια για περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν.

Υπερ της καταβολής των αναδρομικών ο Δ. Σταμάτης της Ν.Δ.
Αν και χθες στη Βουλή τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, όσο και ο βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης, καταδίκασαν απερίφραστα ως «απαράδεκτες και προκλητικές» τις αξιώσεις των αναδρομικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πλέον έκθετο, μετά και τις δηλώσεις ενός και μόνο βουλευτή.

Πρόκειται για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από τα όσα είπαν οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Βρούτσης, τασσόμενος υπέρ της καταβολής των αναδρομικών. «Λες και το έκαναν σαν να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!» δήλωσε ο κ. Σταμάτης, προκαλώντας έκπληξη στο στρατόπεδο των «γαλάζιων» βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του κ. Σταμάτη έχει προκαλέσει την ενόχληση της Συγγρού, ενώ φαίνεται πως αιωρείται πλέον η απειλή διαγραφής για όσους βουλευτές κινούνται εκτός γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad