Προσοχή στα email με φωτογραφίες του Osama Bin Laden - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Προσοχή στα email με φωτογραφίες του Osama Bin Laden

Με ανακοίνωσή του, το FBI προειδοποιεί τους χρήστες υπολογιστών για το ενδεχόμενο να λάβουν ιό μέσω email με φωτογραφίες ή video της σορού του Osama Bin Laden.

«Το περιεχόμενο αυτό θα μπορούσε να είναι ένας ιός που θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας.
Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εξαπλωθεί στη λίστα επαφών των χρηστών, μολύνοντας έτσι τα συστήματα των συνεργατών και φίλων σας» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Το Internet Crime Complaint Center (IC3) προτρέπει τους χρήστες υπολογιστών να μην ανοίγουν τα μηνύματα αυτά, ούτε να ‘κλικάρουν’ τα links που περιέχονται σε αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι γνωστός... Για ασφάλεια, προτείνεται να έχουν εγκατεστημένη τελευταία έκδοση λογισμικού anti-virus.

Το IC3 συνιστά:
- Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα site κοινωνικής δικτύωσης.
- Μην συμφωνείτε να κατεβάσετε software για να δείτε τα video, αφού αυτές οι εφαρμογές μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή σας.
- Διαβάστε προσεκτικά τα e-mail που λαμβάνετε: Τα κακόβουλα μηνύματα έχουν συχνά ορθογραφικά λάθη και κακή γραμματική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad