Τα παλληκάρια της φακής και το Μεσοπρόθεσμο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Ιουνίου 2011

Τα παλληκάρια της φακής και το Μεσοπρόθεσμο

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Εδώ και μία εβδομάδα κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν το πελώριο πολιτικό τους ανάστημα απέναντι στην Τρόικα και βροντοφώναξαν: «Όχι ρε, δεν ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο, γιατί μας ληστεύετε».

Το πόπολο από κάτω, άρχισε το χειροκρότημα και τις επιδοκιμασίες:
«Αυτοί είναι πολιτικοί, αυτοί μόνο έχουν το κουράγιο να πουν όχι σε Παπανδρέου και Βενιζέλο, αυτοί θα μας σώσουν».

Κι όλοι αναρωτηθήκαμε: «Λες να έχουμε μπροστά μας τους πρώτους ήρωες της Βουλής;»

Βέβαια, το ότι έλεγαν: «δεν ψηφίζω Μεσοπρόθεσμο, αλλά παραμένω βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεν παραιτούμαι», έβαλαν τους πρώτους ψύλλους στ’ αυτιά μου. Δηλαδή «ναι μεν, αλλά…» και κουβέντα να γίνεται για το τζέρτζελο και για να εντυπωσιάσουμε τους ψηφοφόρους μας και «γίνομαι θυσία γιατί δεν μπορώ να στέρξω στα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου».

Οι γίγαντες Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Αράπογλου κ.λ.π. δημιούργησαν τις τελευταίες μέρες ένα κλίμα βαθιάς ανησυχίας όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα κεντρικά γραφεία Κομισιόν και ΔΝΤ, έκαναν Μέρκελ και Σαρκοζί να χάσουν τον ύπνο τους – μέχρι και Λευκό Οίκο χτύπησαν.

Ξέρεις τι θα πει να εξαρτάται το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από το πως την έχουν δει με το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Ρομπόπουλος και ο κ. Αθανασιάδης;

Και ξημέρωσε η Τετάρτη 29 Ιουνίου. Ψηφοφορία στη Βουλή και οι γίγαντες Ρομπόπουλος και λοιποί συγγενείς είπαν ένα μεγαλειώδες ναι στο Μεσοπρόθεσμο. Και ξαφνικά από ήρωες της Βουλής έγιναν παλληκάρια της φακής, γιατί όταν λες δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζεις. Δεν «κάνεις λεζάντα», -όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ζαμπέτας- απλά για να δώσεις το μήνυμα στην εκλογική σου πελατεία «εγώ δεν ήθελα, αλλά με ανάγκασαν, με έσυραν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, για να μην πτωχεύσει η χώρα εξαιτίας μου».

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad