Σοκαριστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων της Αμερικής - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σοκαριστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων της Αμερικής

Σάπια δόντια, άρρωστοι πνεύµονες, µωρά πνιγµένα στον καπνό, ένας νεκρός καπνιστής, άλλος µε µάσκα οξυγόνου και ένας τρίτος µε τραχειοτοµή. Δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι είναι εικόνες που σοκάρουν.

Για την αµερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, είναι ο πιο αποτελεσµατικός τρόπος...
ώστε να πεισθούν οι καπνιστές να γυρίσουν για πάντα σελίδα στη ζωή τους.

Συνολικά εννέα εικόνες συνοδευόµενες από παρόµοιες προειδοποιήσεις («Το κάπνισµα µπορεί να σε σκοτώσει», «Ο καπνός µπορεί να βλάψει τα παιδιά σας», «Το κάπνισµα προκαλεί εγκεφαλικά και εµφράγµατα»…) θα καλύπτουν και τις δύο πλευρές των πακέτων στην Αµερική από το φθινόπωρο του 2012.

Η κυβέρνηση είχε αρχικά στη διάθεσή της 36 εικόνες. Στις συγκεκριµένες εννέα κατέληξε έπειτα από έρευνα στην οποία συµµετείχαν 18.000 Αµερικανοί, οι οποίοι τις επέλεξαν ως τις πιο αποτελεσµατικές κατά του καπνίσµατος.

«Ο,τι βρίσκεται πάνω στο πακέτο είναι σηµαντικό. Εάν όµως θέλεις πραγµατικά να µειώσεις τον αριθµό των καπνιστών, πρέπει να εισβάλεις µέσα στο πακέτο και να τα βάλεις µε ουσίες όπως η νικοτίνη», αντιτείνει ο δρ Γκρέγκορι Κόνολι, ειδικός σε θέµατα καπνού, από τη Σχολή Δηµόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Είναι γεγονός πως ένα µικρό ποσοστό όσων συµµετείχαν στην έρευνα – καπνιστές στη συντριπτική πλειονότητά τους – δεν κλονίστηκε ούτε ελάχιστα.

"Είναι πράγµατα που ήδη γνωρίζω. Θα συνεχίζω να καπνίζω", "Υπάρχουν τόσοι άλλοι κίνδυνοι. Η παχυσαρκία, ας πούµε", "Η αύξηση της τιµής θα ήταν πολύ πιο αποτελεσµατική" λένε κάποιοι καπνιστές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (περιέχει σκληρές εικόνες):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad