Αιτωλικό: Eκδήλωση για την καταπολέμηση της παραβατικότητας κατέληξε σε σύρραξη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Ιουνίου 2011

Αιτωλικό: Eκδήλωση για την καταπολέμηση της παραβατικότητας κατέληξε σε σύρραξη

Πολύ άσχημο τέλος είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πρώην δημαρχείο Αιτωλικού με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της μικροεγκληματικότητας που ανθεί στην περιοχή και βασανίζει τους κατοίκους.

Μετά από περίπου δίωρη συζήτηση...
τα πράγματα εκτραχύνθηκαν και κατέληξαν σε επεισόδια, χειροδικίες και η αίθουσα όπου γινόταν παλιότερα τα δημοτικά συμβούλια του Αιτωλικού έγινε ρινγκ όπου ντόπιοι κάτοικοι και αθίγγανοι βγήκαν εκτός ελέγχου.

Δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση και μια σπίθα προς το τέλος της συζήτησης έγινε φωτιά. Παρουσία της Εισαγγελέως Μεσολογγίου και όλων των αξιωματικών της Α.Δ. Αιτωλίας, του δημάρχου Π. Κατσούλη και άλλων αιρετών εκτυλίχθηκε σύρραξη επί περίπου δέκα λεπτά. Αμέσως κλήθηκαν τα τέσσερα άτομα της ΟΠΚΕ, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από το Μεσολόγγι, οι υπηρετούντες αστυνομικοί του Α.Τ. Αιτωλικού αλλά ήταν πολύ λίγοι για να αποτραπούν τα επεισόδια και εδώ καταλογίστηκαν ευθύνες της Αστυνομίας και όχι μόνο, που δεν προέβλεψε και δεν απέτρεψε την κατάσταση. Εν τέλει οι τσιγγάνοι απομακρύνθηκαν και στην πλατεία παρέμειναν εκατοντάδες ντόπιοι κάτοικοι.

Το όλο πρόβλημα του Αιτωλικού δεν είναι σημερινό, αλλά υπάρχει τουλάχιστον 3 - 4 χρόνια. Το εξέθρεψε η αδυναμία της οργανωμένης Πολιτείας (Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Δήμος) να προλάβει καταστάσεις πριν φτάσει σήμερα στο απροχώρητο. Κάτοικοι κατά την διάρκεια της συζήτησης εκδήλωσαν με πολύ παραστατικό τρόπο την οδυνηρή καθημερινότητά τους μιλώντας για κλοπές, ξυλοδαρμούς κ.α. α

πό τσιγγάνους ζητώντας ενεργή παρουσία της Αστυνομίας καταγγέλλοντάς την ως περίπου ανύπαρκτη.

Η κατάσταση είναι τεταμένη στην πόλη και εκφράζονται φόβοι για ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Ήδη στην περιοχή κινούνται και άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ώρα 11:30. Τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο η αναστάτωση των κατοίκων είναι μεγάλη. Οι δυνάμεις της Α.Δ. Αιτωλίας παραμένουν στον τόπο για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή: aixminews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad