Σύλληψη λαθρομεταναστών και Τούρκου διακινητή στον Μαραθιά Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Αυγούστου 2011

Σύλληψη λαθρομεταναστών και Τούρκου διακινητή στον Μαραθιά Αστακού

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μαραθιά Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωσή τους περίμεναν άτομο το οποίο θα τους μετέφερε στην παραλία Φουσκολαγκαδά Αστακού και εν συνεχεία με ιστιοπλοϊκό σκάφος, στο οποίο θα επέβαινε Τούρκος υπήκοος θα τους παραλάμβανε και θα τους μετέφερε στις Ιταλικές ακτές.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. εντοπίσθηκε αγκυροβολημένο στον κόλπο Μαραθιά Αστακού, το Θ/Γ-Ι/Φ «RANKOK» σημαίας Η.Π.Α. με κυβερνήτη τον ανωτέρω Τούρκο υπήκοο.

Το Θ/Γ-Ι/Φ θεωρήθηκε ύποπτο και συνοδεία του πλωτού περιπολικού Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. οδηγήθηκε στο λιμένα Αστακού όπου και διενεργήθηκε έλεγχος. Στο σκάφος ανακαλύφθηκαν και συνελήφθησαν έξι (06) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν επιμελώς κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του σκάφους.

Επισημαίνεται από το Λιμενικό ότι ο συλληφθείς Τούρκος διακινητής θεωρείται εξαιρετικά δραστήριο μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών και αποτελούσε στόχο των αρμοδίων Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς είχε διαπιστωθεί η ανάμειξή του το τελευταίο διάστημα σε διάφορα περιστατικά διακίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Από την Λιμενική Αρχή Αστακού που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χρησιμοποίησή του για ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad