Ανακάλυψη αρχαίων λουτρών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κοντά στον Αστακό. - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάλυψη αρχαίων λουτρών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κοντά στον Αστακό.

Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες του νομού καθώς μετά από ανασκαφές ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά και οργανωμένα δημόσια ρωμαϊκά λουτρά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μετά τον Αστακό.

Η θέση στην οποία βρέθηκαν θα μπορούσε να είναι ιδανική αν δεν… εμπόδιζε κάπως.
Κι ο λόγος είναι πως βρέθηκαν σχεδόν πάνω στο δρόμο και πολύ κοντά στη θάλασσα σε μια περιοχή που καταλήγει στο Πλατυγιάλι και ήδη έχει επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ στο μυαλό πολλών αναμένεται να αποκτήσει και περισσότερη.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες που φιλοξενεί στο νέο φύλλο της και η εφημερίδα «Μαχητής», υπάρχει ο φόβος ότι τα δημόσια ρωμαϊκά λουτρά θα σκεπαστούν προκειμένου να μην ανοίξει ένα θέμα που θα καθυστερήσει επιχειρηματικές κινήσεις στην περιοχή.

Η διαδικασία επισήμως λέει ότι θα αξιολογηθούν και αν δεν είναι κάτι εξαιρετικό θα χαρτογραφηθούν και θα τεθούν στα υπόψιν… Ανάλογες πρακτικές έχουν ακολουθηθεί και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέσα στις πόλεις του νομού κυρίως με βυζαντινά ευρήματα που δεν θεωρήθηκαν πολύ μεγάλης ιστορικής αξίας.

Το θέμα είναι να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις και να αξιολογηθούν σωστά και να μην έχουμε… fast track ενέργειες, αλλά ότι προβλέπεται.

Γιατί κανονικά, σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι αξιόλογο, πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελέσουν προορισμό. Μην ξεχνάμε ότι στην ευρύτερη περιοχή ο ρωμαϊκός πολιτισμός άκμασε (ίσως και σε βάρος του ελληνικού στοιχείου, ασφαλώς) ενώ μερικά χιλιόμετρα μακριά έγινε η μεγαλύτερη ναυμαχία του Αρχαίου Κόσμου, στο Άκτιο, που καθόρισε την Ιστορία για πολλούς αιώνες, όπως και τη μοίρα της Ρώμης ειδικότερα, πλην όμως ελάχιστα έχει αναδειχθεί.

πηγή: agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad