"Σουρωτήρι" τα ελληνικά σύνορα - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

"Σουρωτήρι" τα ελληνικά σύνορα

Νεοαστικό μύθο φαίνεται να αποτελεί η ύπαρξη χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από το οδοιπορικό που πραγματοποίησε πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας μαζί με την ομοσπονδία συνοριακών φυλάκων.

Από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, προκύπτει... ότι τα σύνορα της χώρα μας αποτελούν ξέφραγο αμπέλι καθώς σε καθημερινή βάση τα παραβιάζουν εκατοντάδες μετανάστες, οι οποίοι επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον!

Κυνική είναι άλλωστε η παραδοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας, ο οποίος σε ερώτηση του κ. Ντούμα για το εάν επιχειρήσουν να εισέλθουν στη χώρα μας 1.000 λαθρομετανάστες πόσοι τελικά θα τα καταφέρουν εκείνος απάντησε και οι 1.000!

Δεν αποτρέπεται η είσοδος

Αιτία των ανύπαρκτων ουσιαστικά συνόρων είναι, σύμφωνα με τον κ. Ντούμα, οι διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, οι οποίες «δένουν», όπως λέει, τα χέρια των συνοριακών φυλάκων και μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών».

«Επισκεφθήκαμε την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα και αστυνομικούς. Μόνο που αυτοί είναι «γυμνοί» λόγω των διακρατικών συμφωνιών και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να τους συλλάβουν, να πάρουν τα στοιχεία τους, να τους ανακρίνουν και να τους αφήσουν ελεύθερους με εκείνο το αστείο χαρτάκι που αναφέρει ότι εντός τριάντα ημερών πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Μόνο που ποτέ δεν επιστρέφουν».

Αποθήκες ψυχών

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που καταγράφηκε από το οδοιπορικό του προέδρου των ειδικών φρουρών είναι οι χώροι κράτησης των μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα απαθανατίζουν τις τρώγλες, με τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας στα οποία στοιβάζονται 250 μετανάστες. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι για τη φύλαξή τους διατίθενται μόλις τέσσερις με πέντε αστυνομικοί.

«Δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας ικανά ώστε να αποτρέψουν κάποιους να αποδράσουν. Σε μια περίπτωση μάλιστα είναι σαν να τους λένε αποδράστε. Πολλές φορές συμβαίνουν και εξεγέρσεις και επειδή εκεί που θα συμβεί η εξέγερση δεν υπάρχει δύναμη συγκεντρώνουν με συναγερμό όλο το προσωπικό της υπόλοιπης διεύθυνσης αφήνοντας ακάλυπτες τις υπόλοιπες περιοχές» εξηγεί ο κ. Ντούμας.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες, ταλαιπωρημένους, μετανάστες οι οποίοι αναζητούν τα βασικά για την επιβίωσή τους.

Αίσθημα ανασφάλειας αισθάνονται όμως και οι αστυνομικοί (!) καθώς σύμφωνα με τον κ. Ντούμα μειονεκτούν αριθμητικά σε σχέση με τους μετανάστες που παραβιάζουν τα σύνορα σε καθημερινή βάση αλλά και εκείνους που καλούνται να φυλάξουν. «Πρόσφατα αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα γιατί μετανάστες κατάφεραν να αποδράσουν. Δεν γίνεται τέσσερις αστυνομικοί να φυλάνε 200 και 300 μετανάστες. Είναι τραγικό να διαπιστώνεις ότι το κράτος είναι παρατηρητής. Λέει ότι φρουρεί τα σύνορα και αποτρέπει την είσοδο των μεταναστών. Αυτό είναι μύθος» καταλήγει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad