Σε τίτλους :
Αρχική » » Π. Στάϊκος: Προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης

Π. Στάϊκος: Προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης

Αναρτήθηκε από Astakos-News στις Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 13:54 | 0 σχόλια

Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, φορέων και απλών πολιτών για την λειτουργία του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού έργου των σφαγείων, το οποίο είχε τεράστια εμπόδια για να φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Όμως για να λειτουργήσουν τα σφαγεία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει ο προ-βιολογικός τους, ο οποίος θα επεξεργάζεται τα αιματηρά υλικά και στην συνέχεια η τελική τους επεξεργασία θα γίνεται από τον βιολογικό της πόλης. Εδώ θα χρειαστεί και η αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Γεωργίας, το οποίο τελικά δεν μας βοήθησε καθόλου για την ολοκλήρωση των σφαγείων και έτσι είχαμε αναγκαστεί να κάνουμε αναμόρφωση και να πάρουμε 600.000 ΕΥΡΩ από το κλειστό και να τα βάλουμε για να πληρωθεί ο εργολάβος, ο οποίος είχε τελειώσει τις εργασίες των σφαγείων.

Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Όσο για τα περί χρημάτων των σφαγείων που πήγαν στο κλειστό, η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή γίνονται εργασίες για να απορροφηθούν τα 480.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία είναι μόνο για τον σκοπό αυτό και εάν δεν απορροφηθούν μέχρι την καταληκτική και πολύ πιεστική ημερομηνία, την 31/12/2014, τα χρήματα αυτά θα χαθούν. Υπό αυτή την έννοια είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Νέας Δημοτικής Αρχής να επανεκκινήσουν οι εργασίες στο κλειστό, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μετά τις κολώνες, έχει γίνει το καλούπωμα και το σιδέρωμα της πλάκας των αποδυτηρίων και των άλλων βοηθητικών χώρων (300 τετραγωνικά μέτρα περίπου ) για να πέσει το μπετόν.

Μετά από αυτή την κίνηση της Νέας Δημοτικής Αρχής (την οποία εγώ δεν είχα στηρίξει προεκλογικά), θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή είναι δυνατόν να λειτουργούν και τα τρία έργα. Βιολογικός Καθαρισμός, Σφαγεία και Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, πράγμα το οποίο εύχομαι ολόψυχα. Επειδή γνωρίζω τις δυσκολίες στα Δημόσια Έργα, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γι’ αυτό τον χρόνο και να στηρίξουμε ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια.


Αστακός 20/10/2014

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

 
Copyright © ΑΣΤΑΚΟΣ-NEWS 2013. All Rights Reserved.
Developed by : GP-DIGITAL MEDIA