Ηλίας Γεωργαλής - Νίκος Σκάντζας: Κείμενο απάντηση στον κ. Ναούμη - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Ηλίας Γεωργαλής - Νίκος Σκάντζας: Κείμενο απάντηση στον κ. Ναούμη

Οι κύριοι Ηλίας Γεωργαλής και Νίκος Σκάντζας απαντούν στο άρθρο του κ. Ναούμη (δείτε εδώ).

Κείμενο – Απάντηση στον Δημ. Σύμβουλο Ν. Ναούμη

Ηλίας Γεωργαλής- Νίκος Σκάντζας Πολίτες, Δημότες ξηρομέρου.

« …πώς να κρυφτείς απ΄τα παιδιά..έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.»

Αντιμέτωπη η ύπαρξη μ΄ένα ακραίο γεγονός έχει την επιλογή της σιωπής, από αμηχανία, συστολή, ταπεινότητα. Αλλά έχει και την επιλογή του λόγου. Που αν είναι αναντίστοιχος του γεγονότος, αυτοευτελίζεται. Δηλαδή αποκαλύπτει την κενότητα αυτού που τον εκφέρει.

Το γεγονός της συνειδητής επιλογής του θανάτου με απεργία πείνας, από έναν εικοσάχρονο, είναι απ΄την φύση του ακραίο και καταλυτικό για συνειδήσεις που δεν έχουν καεί απ΄την ιδεοληψία, την επανάπαυση, την σιγουριά.

Υπάρχουν, όσο κι αν φαίνεται δύσπεπτο στον κάθε επαναπαυμένο μικροαστό, οριακές επιλογές που θυσιάζουν τον βίο -προνόμιο όλων των ζώων- στο όνομα της όντως ζωής -προνόμιο αυστηρά των ανθρώπων. Και τότε το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος δεν συμφωνεί είναι να σωπάσει.

Ο «πιτσιρικάς» Ρωμανός έκανε την πρώτη επιλογή. Θα σιωπούσα μπροστά σ΄αυτήν κι εγώ αν δεν έβλεπα έναν Δημοτικό Σύμβουλο να επιλέγει (στο βαθμό που διαφωνεί «πολιτικά» -sic-) να μην κάνει το δεύτερο δηλ να σκάσει!

Ο κύριος λοιπόν Ναούμης επέλεξε να τοποθετηθεί για την επιλογή ενός εικοσάχρονου να πεθάνει. Σ΄αντίθεση με την στάση του στο Δημοτικό συμβούλιο, όπου επιλέγει να σηκώνει το χεράκι του υπάκουα, εδώ εξανέστη!! Θεώρησε πως είναι προνομιακό θέμα να βγάλει στον κόσμο τον πλούσιο προβληματισμό του «σ’ ένα λαό που, δυστυχώς, έχει προ πολλού χάσει το οξυμμένο του πολιτικό αισθητήριο (αν το διέθετε, δηλαδή ποτέ…). Κύριε Ναούμη.. συ είπας!!

Το κείμενο του είναι ένα παραληρηματικό λιβελλογράφημα, ένα συνονθύλευμα ασυναρτησιών με επιχειρήματα του τύπου: τι δουλειά έχει να σπουδάσει αφού τελείωσε το Λύκειο!!! (φυσικά για τις υποχρεώσεις της Πολιτείας σε έναν τυφλό μαθητή τα κριτήρια ..αλλάζουν. Εκεί -ορθά- εγκαλείται η πολιτεία για τις υποχρεώσεις της). Γεμάτο στερεότυπα του τύπου «αριστερός επαναστάτης από πλούσιο τζάκι», (που υπονοεί: δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε το΄να ούτε τ΄άλλο..). Που αποκρύβει λεπτομέρειες ουσίας, όπως το ότι ο Ρωμανός έχει καταδικαστεί μόνο για ληστεία και η πράξη του αυτή αποσυνδέθηκε απ΄την κατηγορία της τρομοκρατίας. Σύμφωνα λοιπόν με το νομικό μας σύστημα -επειδή δεν μπορείς να δικαστείς δυο φορές για το ίδιο αδίκημα- η απόφαση στο δεύτερο δικαστήριο που εκκρεμεί δεν μπορεί παρά να είναι αθωωτική.

Αλλά δεν μένει εκεί. Την «βγαίνει» απ΄ «αριστερά» στον Ρωμανό!! Τον εγκαλεί για επαναστατική ασυνέπεια!! Συγγνώμη κύριε αλλά στο δικό μου σύστημα αξιών αυτό είναι τζάμπα μαγκιά..

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί του αλλά με την ταμπακιέρα που ο κ. Ναούμης αποφεύγει.

Όπως, ας πούμε με την επιλογή του εισαγγελέα Καψιμάλη να εισηγηθεί την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, του γνωστού λαμόγιου που υπεξαίρεσε την Τράπεζα Proton. Ο ίδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε την άρνηση της άδειας στον Ρωμανό. Προφανώς για τους «νομιμόφρονες» η ληστεία ολόκληρης της Τράπεζας για να τα χώσεις στην τσέπη σου είναι αδίκημα μικρότερο από την ληστεία του υποκαταστήματος της Αγροτικής στο Βελβεντό.

Η Εξουσία είναι σκληρή και το Κράτος αυτό. Απ΄την εποχή του… Προμηθέα.

Αλλά πια έχουν τα πάντα αποκαλυφθεί.

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός.. Ένα σύστημα καταναλωτικής αποχαύνωσης και μια κοινωνία που το αποδέχονταν δεν είναι επαρκής λόγος ζωής για τους πιτσιρικάδες- τα παιδιά μας δηλαδή, αυτά που δεν είναι ..μέσος όρος- που θέλουν κάτι παραπάνω. Δεν είναι όλα, δεν είναι το δείγμα των δελτίων ειδήσεων, ούτε το λαϊφ-σταϊλ. Αλλά είναι άγγελοι του μέλλοντος, μέσα στα σκατά του παρόντος. Κι αν δεν τα κάνουν όλα σωστά (οι τελευταίοι που μπορούν να τα κατηγορήσουν γι αυτό είμαστε εμείς, εξ΄αλλου το αξιακό μας σύστημα το χουν από καιρό χεσμένο). Είναι οι πιτσιρικάδες που εξεγείρονται, που αμφισβητούν, που συγκροτούν συλλογικότητες, που παρεμβαίνουν στην ποιότητα σπουδών, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στο περιβάλλον. Που δοκιμάζουν εναλλακτικές μορφές συντροφικότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας. Η Εξουσία το ξέρει καλά. Ο Βαραββάς δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο Αμνός. ..Το πρόβλημά τους δεν είναι η «ληστεία» ή η υποτιθέμενη τρομοκρατία του Ρωμανού. Η Αυτοπαράδωση κι η αναιτιότητα των πράξεων των Ρωμανών είναι καρφί στο μάτι των ισχυρών. Η Ζωντάνια μιας ερχόμενης γενιάς «πιτσιρικάδων» ζήλεια κι αιτία εκδίκησης των ήδη πεθαμένων.

Ηλίας Γεωργαλής – Νίκος Σκάντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ