Παναγιώτης Κούστας: «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι, ότι με την κατάσταση όπως έχει θα πεθάνει κόσμος» - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Παναγιώτης Κούστας: «Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι, ότι με την κατάσταση όπως έχει θα πεθάνει κόσμος»

Του κ. Παναγιώτη Κούστα.
Γενικός Ιατρός - Επιμελητής Β’ Κ.Υ Αστακού.

Αγαπητέ Στάθη.
Εσύ καλά τα λες, αλλά πολύ φοβάμαι ότι εσύ τα λες, εσύ τ’ ακούς… Σε ενημερώνω ότι πριν λίγες εβδομάδες πήγα στα Δικαστήρια Μεσολογγίου, κατόπιν κλήτευσης του Εισαγγελέα, για να δώσω ένορκη κατάθεση σχετικά με την αναφορά που του είχα στείλει το Μάιο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή (δείτε εδώ) κι εδώ από το Βήμα της Κυριακής.

Ανάμεσα στα άλλα, μου ζητούσε ο Εισαγγελέας να αναφέρω σε ποια ποινικά αδικήματα αναφέρομαι. Εγώ δεν είμαι Δικηγόρος κι ούτε ξέρω από ποινικά αδικήματα, αλλά είμαι ειδικευμένος γιατρός που έχω κάποια χρόνια στην περιοχή όπου ζω μόνιμα και αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι, ότι με την κατάσταση όπως έχει ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ.

Ανέφερα συγκεκριμένα περιστατικά ακόμα και εν δυνάμει θανατηφόρα που συνέβησαν, ενώ δεν εφημέρευαν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, τα οποία δεν είχαν μοιραία κατάληξη από καθαρή τύχη, γιατί βρέθηκε τελικά γιατρός που επενέβη.

Σήμερα όπως έχει η κατάσταση:

1. Κάποιες μέρες δεν εφημερεύει (δεν υπάρχει γιατρός) το Κέντρο Υγείας Αστακού ενώ εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Μύτικα, δηλαδή οι ασθενείς της περιοχής του Αστακού θα πρέπει να πηγαίνουν Μύτικα να βρουν γιατρό και το ανάποδο, τις μέρες που δεν εφημερεύει το Κ.Υ Μύτικα. Κάποιες μέρες δε, μένει το Κ.Υ Αστακού κλειδωμένο για ώρες, γιατί ο γιατρός λείπει σε διακομιδή.

2. Σε κάποιες βάρδιες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου με αποτέλεσμα όποιος έχει ανάγκη από ασθενοφόρο να πρέπει να περιμένει να στείλει το ΕΚΑΒ από Αγρίνιο ή Μεσολόγγι. Όλοι γνωρίζουμε την περιοχή και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Ακόμα και πηγαίνοντας του σκοτωμού, το ασθενοφόρο για να πάει από Αστακό στον Μύτικα, χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά. Και δε μιλάμε για χωριά όπως το Αρχοντοχώρι ή άλλα.

Όλα τα παραπάνω, που ως γνωστόν οφείλονται στην χρόνια έλλειψη προσωπικού, θα μπορούσαν εν μέρει να λυθούν με καλύτερη οργάνωση. Για παράδειγμα απ’ όσο ξέρω τον προηγούμενο μήνα ιατρός του Ξηρομέρου έκανε κάποιες λίγες εφημερίες στο Κ.Υ Αιτωλικού, όπου προφανώς οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες απ’ ότι στο Ξηρόμερο.

Αγαπητέ Στάθη.
Επειδή έχω βαρεθεί ν’ ακούω συζητήσεις καφενείου (όχι από σένα φυσικά), ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όποιος θέλει να γκρινιάξει, ας το κάνει εκεί που πρέπει.
Υπενθυμίζω ότι οι εφημερίες των Κέντρων Υγείας της περιοχής βγαίνουν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία τους. http://www.dypede.gr/ (αυτή τη στιγμή δε ξέρω γιατί, δε δουλεύει).

Υ.Γ. Παρακαλείται ο κόσμος για τα επείγοντα περιστατικά να καλεί κατευθείαν το 166 (EKAB) κι αυτοί θα φροντίσουν να στείλουν το πλησιέστερο ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ