Στην αρχή του έτους αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Στην αρχή του έτους αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος

Θα είναι φέτος η χρονιά μεγάλων παραδόσεων; Ναι, λένε πολλοί άνθρωποι και στελέχη του τεχνικού χώρου.

Η λήξη του ΕΣΠΑ και η σιωπηρή παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2017 αποτελεί μία πρώτη ένδειξη πως αν τα εργοτάξια δεν αντιμετωπίσουν τα περυσινά προβλήματα τότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις έργων σε πολλά εργοτάξια.

Η φετινή χρονιά θα μας δώσει πολλά έργα σε λειτουργία και μερικά από αυτά είναι πολυδιαφημισμένα. Θα ολοκληρωθούν έργα στους αυτοκινητόδρομους, έργα σε μεγάλους οδικούς άξονες, έργα ενέργειας, σε λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.

Στα έργα των αυτοκινητόδρομων θα λειτουργήσουν: τα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο - Σπάρτη και Περιμετρική Καλαμάτας, η παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) μήκους 25χλμ με 3 σήραγγες μήκους 11χλμ, η Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και το Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή (Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή-Ιεροπηγή). Αναμένεται επίσης ολοκλήρωση και λειτουργία στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, Αρδάνιο- Ορμένιο (Αρδάνιο-Μάνδρα-Ψαθάδες), Φλώρινα-Νίκη και Ποτίδαια-Κασσάνδρα.

Στα οδικά έργα πάρα πολλά έργα αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία: Στην αρχή του έτους θα λειτουργήσει το οδικό τμήμα Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος, η Παράκαμψη Αρναίας, το τμήμα Μαυρονέρι-Κιλκίς, η ολοκλήρωση του κάθε του Κομοτηνή-Σύνορα. Επίσης θα έχουμε την ολοκλήρωση στο οδικό έργο Πατρίδα-Νάουσα και το τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα. Το ίδιο ισχύει για την αποπεράτωση της Μίνι Περιμετρικής Πάτρας, το έργο της Ανατολικής Αττικής Ιππικό Κέντρο-Λαγονήσι-Ανάβυσσος το Μάκρη-Μακρακώμη και το Φωκιανός-Κυπαρίσσι.

Στα Λιμάνια – Αεροδρόμια: Θα ολοκληρωθούν τα έργα στα λιμάνια Πατρών, Γυθείου και Καβάλας, η διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας, η διαπλάτυνση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, η αναβάθμιση στα Αεροδρόμια Χανίων και Ιωαννίνων. Ολοκλήρωση στα έργα αναβάθμισης στα Αεροδρόμια Σκιάθου και Πάρου καθώς και έργα στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου.

Στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς περιμένουμε προς το τέλος του χρόνου να λειτουργήσει η πρώτη μεγάλη επέκταση του Τραμ μήκους 5,4χλμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Θα ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα αναβάθμισης στα τμήματα Κιάτο-Ροδοδάφνη, τα έργα Β` φάσης στο Θριάσιο Πεδίο. Επίσης θα ολοκληρωθεί η Α` φάση εγκατάστασης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα-Βόλος και τα έργα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Αχαρνές-Τιθορέα.

Στα Έργα Ύδρευσης-Αποχέτευσης: Μέσα στο έτος θα λειτουργήσει το Φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη, ενώ θα ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης της Ανατολικής Καρδίτσας και της Ανατολικής Βίστριζας, το Διυλιστήριο στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Αναμένονται το Φράγμα Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, το Φράγμα Ασωπού Κορινθίας, θα έχουμε την ολοκλήρωση στο Φράγμα Αχυρών στην Αιτωλοακαρνανία, το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, το Φράγμα Νεστορίου Καστοριάς, τα έργα δημιουργίας Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας-Παιανίας, τα έργα απορροής όμβριων υδάτων στην Παιανία και τα έργα αποχέτευσης σε Διόνυσο, Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο.

Στα Έργα Ενέργειας: Αναμένεται η ολοκλήρωση για την 3η δεξαμενή της ΔΕΣΦΑ στη νήσο Ρεβυθούσα στην Αττική και την ίδια εποχή θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα.

Στα Έργα Πόλης: Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η περαίωση στα έργα στα Νοσοκομεία Βοστάνειο Μυτιλήνης και Άγιος Ανδρέας Πάτρας. Προς το τέλος του έτους ολοκληρώνονται τα έργα στα Νοσοκομεία Βέροιας, Λευκάδας. Ολοκληρώνεται η Ανάπλαση του Δέλτα Φαλήρου και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λυρική, Εθνική Πινακοθήκη, Αγορά, Πάρκο), θα ολοκληρωθεί η ολοκλήρωση 10 σχολείων με ΣΔΙΤ σε Αθήνα, Νέο Ηράκλειο, Ωρωπό και Μέγαρα και άλλων 14 σχολείων σε Αθήνα, Κερατσίνι, Κορωπί, Παλλήνη, Πεντέλη. Επίσης θα ολοκληρωθούν τα έργα για την τηλεματική, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις Μπάρες στο Μετρό η ολοκλήρωση στα Μουσεία Μεσσαράς, Πολυκεντρικό Βεργίνας, το περιβαλλοντικό έργο του ρέματος Εσχατιάς στην Αθήνα, η αναβάθμιση της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα.

Νίκος Καραγιάννης

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ